Lelaki jumpa bom grenad dalam dekoder Astro

CG Sponsors




BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Lelaki jumpa bom grenad dalam dekoder Astro

KUALA LUMPUR, Feb 6 — Seorang lelaki menemui sebutir bom grenad dalam sebuah dekoder astro terpakai yang baru dibelinya dari seorang lelaki yang tidak dikenali berhampiran Tesco Ampang di sini.

Ketua Polis Daerah Ampang ACP Abdul Jalil Hassan berkata penemuan bom itu dimaklumkan kepada polis kira-kira pukul 5 petang semalam.

“Lelaki yang berumur lingkungan 20-an itu berminat membeli dekoder terbabit selepas membaca iklan yang ditampal di satu tembok di kawasan berhampiran.

“Melihat pada harga dekoder yang ditawarkan, dia kemudian terus menghubungi nombor telefon yang tertera pada iklan,” katanya dalam satu khidmat pesanan ringkas kepada Bernama.

Beliau berkata penjual dekoder itu kemudian meminta lelaki berkenaan untuk bertemu dengannya di satu kawasan berhampiran di Tesco Ampang.

“Dekoder itu diletakkan dalam sebuah kotak. Lelaki itu kemudian bertindak memeriksa dekoder itu apabila melihat sesuatu di dalam dekoder berkenaan.

“Dia terkejut dan panik apabila mendapati ia adalah sebutir bom grenad,” katanya.

Abdul Jalil berkata menyedari kejadian itu, penjual dekoder kemudian bertindak melarikan diri dengan menaiki sebuah motosikal.

“Polis masih berusaha mengesan penjual dekoder itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 8 Akta Senjata Api 1960,” kata Abdul Jalil. — Bernama
 
Sponsored Post

theBLOGGERboy

Super Active Member
Joined
Aug 21, 2009
Messages
7,437
Reaction score
30
Points
70
peh....seb baik dia check, lau tak...mau hancur badan dia lau meletup..!
 

kni

Legendary Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
10,394
Reaction score
161
Points
138
apa tujuan dia kasi kat org tu???


baik dia campak jer dlm hutan...
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
fuh..satu cara ni..pasni mesti ramai tiru
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
65
aku x paham apa motif penjual tu nak letak bom kt dalam decoder tuh...

adakah next step dia akan ugut pembeli....kalau tidak akan diletupkan rumah dorang...
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
grenad apa tu ... 2 pin ke?


Grenade = bom tangan
Ada 2000 ball bearing dalam tu yg dah dikompress
5 meter diameter keliling akan musnah kawasan membunuh jika meletup
5 saat masa diperlukan untuk meletup jika pin ditarik bagi activate bom tangan ni.
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,309
Reaction score
1,227
Points
221
apa motif dia???
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
bahaya betul...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register