BTC USD 47,531.4 Gold USD 1,754.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Lelaki Jubah Hitam Tunggu Depan Pagar, Nak Kahwin Gadis, “Dakwa dapat petunjuk

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,093
Reaction score
2,778
Points
201
(Video) Lelaki Jubah Hitam Siap Tunggu Depan Pagar Rumah, Nak Kahwin Gadis 19 Tahun, “Dakwa dapat petunjuk…”

July 27, 2021

Seorang pengguna laman sosial twitter, Syamey Sazali berkongsi sebuah kisah mengenai seorang lelaki yang berpakaian jubah hitam dan berkopiah yang bertindak menuggu di hadapan pagar rumah keluarganya.

Dari cara berpakaian pun dah scary, inikan pula terpaksa berhadapan dengan peristiwa ‘seram’ ini sebanyak 2 hari berturut-turut sehinggakan laporan p0lis dibuat atas dasar keselamatan.

“It’s been a long day for my family. Ada orang kacau family aku, duduk depan pagar rumah dari malam semalam sempai ke malam ni, satu family duduk dalam ketakutan dari semalam.”

Menurutnya, lelaki berjubah hitam itu bertindak sedemikian susulan mendapat ‘petunjuk’ selepas menunaikan solat di masjid.

“Adik aku baru 19, dia tu dah 40 tahun, dia ni sebenarnya bekas penagih dadah, dulu dah okay dah tapi sekarang dia ambil balik benda tu.”

“Tadi p0lis dah cekup dia depan pagar rumah aku, bawak pergi balai, pastu p0.lis call adik aku suruh cakap dgn dia terus terang cakap tak nak kat dia. Sebelum ni adik aku tak pernah menyembang pun dengan mamat tu. Dia ni waras jugak la sebenarnya, dulu okay je.”

Tambahnya lagi, sebelum ini, keluarganya sering kali mendapat pertolongan daripada lelaki terbabit namun pertolongan itu bukanlah sekadar perolongan kosong, ia disertakan upah.

“Ayah aku layan elok je dia dulu. Dia suka tolong orang, tolong jadi driver ayah aku, tolong angkat barang, ayah aku selalu bagi duit, tapi dia ni suka buat hal, tak taw la pulak smpai ke tahap ni dia buat hal.”

“Satu benda je aku paling t4kut, t4kut dia ada buat guna-guna kat adik aku ke, kat family aku ke, orang macam tu memang tak boleh fikir dengan waras dah tu. Selagi dia tak dapat apa dia nak, sleagi tu dia buat macam-macam. Hopefully tak da apa-apa la, mintak simpang malaikat 44.”

Apa yang memeranjatkan lagi Syamey Sazali, dia baru sahaja mengetahui bahawa lelaki itu sudah lama menyimpan perasaan terhadap adiknya itu.

“Aku baru dapat tahu dari family aku sebenarnya laki tu ushar adik aku dah lama dah, tapi dia kata dia cuba nak alihkan pandangan sebab dia dah anggap sebgai adik je, aduhh scary la ba**. Lepas ni mmg tak la family aku nak buat baik dengan dia, orang buat baik sebab kesian, tapi ni b4lasan dia buat kat family aku.”

“Update: Laki bod** tu dah memang kene t4ngkap dah, sekarang kat lok4p, tak silap dia kene duk situ 2 bulan lepas tu dia akan dipenja.rakan selama 6 bulan. Total 8 bulan. Tapi tu la, 8 bulan je, dulu pun dia masuk penj.ara setahun, dapat keluar pastu boleh buat perangai balik.

Sumber: @SyameySazali, OB
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,799
Reaction score
1,383
Points
111
(Video) Lelaki Jubah Hitam Siap Tunggu Depan Pagar Rumah, Nak Kahwin Gadis 19 Tahun, “Dakwa dapat petunjuk…”

July 27, 2021

Seorang pengguna laman sosial twitter, Syamey Sazali berkongsi sebuah kisah mengenai seorang lelaki yang berpakaian jubah hitam dan berkopiah yang bertindak menuggu di hadapan pagar rumah keluarganya.

Dari cara berpakaian pun dah scary, inikan pula terpaksa berhadapan dengan peristiwa ‘seram’ ini sebanyak 2 hari berturut-turut sehinggakan laporan p0lis dibuat atas dasar keselamatan.

“It’s been a long day for my family. Ada orang kacau family aku, duduk depan pagar rumah dari malam semalam sempai ke malam ni, satu family duduk dalam ketakutan dari semalam.”

Menurutnya, lelaki berjubah hitam itu bertindak sedemikian susulan mendapat ‘petunjuk’ selepas menunaikan solat di masjid.

“Adik aku baru 19, dia tu dah 40 tahun, dia ni sebenarnya bekas penagih dadah, dulu dah okay dah tapi sekarang dia ambil balik benda tu.”

“Tadi p0lis dah cekup dia depan pagar rumah aku, bawak pergi balai, pastu p0.lis call adik aku suruh cakap dgn dia terus terang cakap tak nak kat dia. Sebelum ni adik aku tak pernah menyembang pun dengan mamat tu. Dia ni waras jugak la sebenarnya, dulu okay je.”

Tambahnya lagi, sebelum ini, keluarganya sering kali mendapat pertolongan daripada lelaki terbabit namun pertolongan itu bukanlah sekadar perolongan kosong, ia disertakan upah.

“Ayah aku layan elok je dia dulu. Dia suka tolong orang, tolong jadi driver ayah aku, tolong angkat barang, ayah aku selalu bagi duit, tapi dia ni suka buat hal, tak taw la pulak smpai ke tahap ni dia buat hal.”

“Satu benda je aku paling t4kut, t4kut dia ada buat guna-guna kat adik aku ke, kat family aku ke, orang macam tu memang tak boleh fikir dengan waras dah tu. Selagi dia tak dapat apa dia nak, sleagi tu dia buat macam-macam. Hopefully tak da apa-apa la, mintak simpang malaikat 44.”

Apa yang memeranjatkan lagi Syamey Sazali, dia baru sahaja mengetahui bahawa lelaki itu sudah lama menyimpan perasaan terhadap adiknya itu.

“Aku baru dapat tahu dari family aku sebenarnya laki tu ushar adik aku dah lama dah, tapi dia kata dia cuba nak alihkan pandangan sebab dia dah anggap sebgai adik je, aduhh scary la ba**. Lepas ni mmg tak la family aku nak buat baik dengan dia, orang buat baik sebab kesian, tapi ni b4lasan dia buat kat family aku.”

“Update: Laki bod** tu dah memang kene t4ngkap dah, sekarang kat lok4p, tak silap dia kene duk situ 2 bulan lepas tu dia akan dipenja.rakan selama 6 bulan. Total 8 bulan. Tapi tu la, 8 bulan je, dulu pun dia masuk penj.ara setahun, dapat keluar pastu boleh buat perangai balik.

Sumber: @SyameySazali, OB
Menyesal baca citer bodo macam ni........... Hukuman tu macam tak logik je, kalau citer drama macam aku pangkah habis....... Macam citer kl gangster, bunuh, ugut, gaduh last2 kena pasal barang curi org framed............. Giler tak leh hadam betui
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,145
Reaction score
5,877
Points
321
Benda gini logiknya..
Klo kau kaya, tunggu dgn wellfire depan pagar..
Orang dlm rumah akan jemput kau masuk ajak bincang..

Hehe..

Moral of the story.. Beli wellfire sebelum singgah rumah spe2 pun..
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,042
Reaction score
2,368
Points
201
Menyesal baca citer bodo macam ni........... Hukuman tu macam tak logik je, kalau citer drama macam aku pangkah habis....... Macam citer kl gangster, bunuh, ugut, gaduh last2 kena pasal barang curi org framed............. Giler tak leh hadam betui
Hahaha tekun ja aku baca....sekali penulis xstudi dl bab hukuman....bwh umur atau amatur hahaha
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,387
Reaction score
21,611
Points
1,671
Laki tu dah kene tangkap semalam dgn polis ramai2, dia yang pakai jubah hitam & kopiah. Kereta Merc tu kereta dia tapi bukan kereta dia betul, mungkin kereta curi.


Ayah aku dah get ready kerusi duduk depan gate nk slow talk dgn dia 😅. Bodo piang laki tu. Tak tentu pasal datang rumah orang pastu duk melalak ‘SAYA NOK KAWIN NGE WEENA!!!!’ Bodo mu ingt sape nok kawin nge adik aku! doh la ngisak dadoh! Unndekk! Maghoh ni maghoh…

 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,453
Reaction score
794
Points
171
Benda gini logiknya..
Klo kau kaya, tunggu dgn wellfire depan pagar..
Orang dlm rumah akan jemput kau masuk ajak bincang..

Hehe..

Moral of the story.. Beli wellfire sebelum singgah rumah spe2 pun..
mmg betul.. ada duit semuanya jadi... perempuan hanya nampak poket tebal jer
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,145
Reaction score
5,877
Points
321
Dia bawak merc tau

Umah org ada2 jgk ni

Tp x sesuai smpi ke malam duk tunggu depan pagar..

Benda boleh bincang slow talk dgn ayah keluarga terlebih dahulu..
 

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
889
Reaction score
311
Points
31
banyak lagi benda lain nak siar dalam berita, benda mengarut ini juga yg dijadikan berita.

bertapa rendahnya kualiti berita2 malaysia
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register