Lebuhraya Persekutuan untung atau membebankan?

CG Sponsors




peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
40
Points
80
lebuhraya ni la aku mula2 kenal kl
ulang alik kl shah alam
banyak kenangan membesar zaman habis sekolah
dah 13tahun berlalu rupanya
 
Sponsored Post

padi

Active Member
Joined
May 7, 2010
Messages
1,504
Reaction score
0
Points
20
Aku hari2 pakai federal highway....bila masa berduit sikit baru pakai NPE...

Penyelesaian mudah buat highway bertingkat diatas sedia ada...tapi kos mmg tinggi laa..
yang ini aku setuju!

tak de jalan lain dah. memang kena buat lebuhraya bertingkat. laluan atas khas untuk Klang ke KL. laluan bawah menten.
dari aku sekolah rendah tahun 80'an sampai skrg tetap jugak jem..makin byk highway dibuat - NPE, KESAS, LDP, NKVE makin teruk jem.
Cthnya, dulu sblm adanya highway LKSA, jalan tu x pernah jem. skrg bila upgrade jadi LKSA tetap jugak jem.

:)cgrock
 

mynameis

Super Active Member
Joined
May 2, 2012
Messages
6,937
Reaction score
250
Points
81
pernah terperangkap hampir dua jam kat highway ni
 

HosterBase

Active Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,888
Reaction score
15
Points
25
Pakat2 ngan kementerian sumber manusia,
Minta majikan buat konsep "work from home"

Kereta x keluar,jalan x jem hehehe
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,388
Reaction score
1,654
Points
201
yang den tengok tempat selalu jammed kat federal highway ni di persimpangan nak ke LDP yang ada jambatan pulau pinang tu.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,204
Reaction score
1,995
Points
141
Pakat2 ngan kementerian sumber manusia,
Minta majikan buat konsep "work from home"

Kereta x keluar,jalan x jem hehehe
aku pun pernah terpikir benda ni...sekarang zaman internet...internet makin laju..komunikasi memang takde lag...

boleh je buat kerja dari rumah...
shopping pun dari rumah...

huhu...

yang atas highway tu semua poslaju, delivery, runner dan sbgnya..kih3..

aku memang pernah terpikir bende ni..haha...

kereta orang awam hanya keluar untuk jalan2 je....jln balek kampung, atau jln bercuti..tu je la..huhu
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
27,094
Reaction score
595
Points
171
kene buat pembangunan kt tempat luar bandar plak
 

Abang Bello

Fun Poster
Joined
Sep 19, 2015
Messages
388
Reaction score
16
Points
20
Ini antara highway yang saya selalu guna dahulu masa kerja dekat Pudu. Sekarang dah tukar kerja di Jalan Kebun Seksyen 32 Shah Alam. Rumah dekat Setia Alam, kalau ikut Waze nak dekat kena lalu Setia Alam NKVE-->Elite-->KESAS Jalan Kebun. Tetapi saya guna motor, road dia jadi Setia Alam NKVE-->LSSB-->FEDERAL-->LKSA-->KESAS baru sampai opis. Itu lah rutin setia pagi dan petang. Kalau naik kereta mesti lama tersangkut dengan jem. Kalau naik motor dalam 40-55 minit setiap hari.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
264,867
Reaction score
8,906
Points
2,226
pengguna yg guna Federal Highway yg tak terlibat byr tol untung
tapi tetap kena hadap jammed
 
Sponsored Post
Top
Log in Register