BTC USD 44,061.7 Gold USD 1,762.85
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lebih 90% Usahawan PMKS Gulung Tikar Jika PKP Berterusan

Sponsored Post

shafiq_

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2013
Messages
929
Reaction score
99
Points
30
Pkp ni kedai runcit acheh paling byk income. Setiap masa org keluar masuk tak putus2. Lockdown ketat mcm mana pun kedai runcit mesti boleh bukak.

Yg bisnes berkaitan peruncitan biasanya takde masalah masa pkp. Tapi bumiputera kurang sgt ceburi bidang peruncitan. Kalau ada pun tak sehebat kedai acheh.

Kilang kalau nak suruh tutup pun susah juga pasal kilang yg proses barang2 runcit. Kilang tutup mcm mana nak supply brg. Siapa yg bising nanti kalau ada barang keperluan yg tak cukup? Rantaian kilang saling berkait antara satu sama lain. Contoh kilang buat sardin. Ada kilang lain yg perlu bekalkan, ikan,stiker, packaging kpd kilang sardin tu. Kalau kilang packaging tutup, sardin tak boleh supply.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
'TOTAL LOCKDOWN' | 50,000 PKS Dijangka Tamat Operasi - SME Malaysia

Lanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dijangka menyebabkan 50,000 Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) menamatkan operasi dan menutup syarikat.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,255
Reaction score
483
Points
91
nk x nk vaksin perlu disegerakan bg kat rakyat..percepatkan proses.ni bile tgk baru berapa % je dr keseluruhan rakyat kita 37 juta dpt vaksin.skrg kalu nk open mcm x logik jgk kes masih lg 5k sehari..maksudnye dlm sekeliling kita dlm komuniti dah terkena covid antara sedar atau x je ni.
 

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
898
Reaction score
312
Points
31
Xpe. Micro kecik xbyk untung kepada kerajaan
Yg penting kilang kene bukak 24/7 kate menteri
Baru kerajaan untung + undertable pada menteri
kilang tutup, barang kurang, harga akan naik, rakyat lagi susah. mau ka?

jgn duk berpolitik 24 jam
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,169
Reaction score
5,892
Points
321
nk x nk vaksin perlu disegerakan bg kat rakyat..percepatkan proses.ni bile tgk baru berapa % je dr keseluruhan rakyat kita 37 juta dpt vaksin.skrg kalu nk open mcm x logik jgk kes masih lg 5k sehari..maksudnye dlm sekeliling kita dlm komuniti dah terkena covid antara sedar atau x je ni.

Pembetulan boss..

Jumlah rakyat malaysia 32.7 juta..

Skrng yg dh vaksin.. 10%.. Data 15 jun 2021..

Kes meningkat bergantung kpd swab test..

Lagi banyak swab test, lagi tinggi kes..


IMG_20210616_122213.jpg
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Pembetulan boss..

Jumlah rakyat malaysia 32.7 juta..

Skrng yg dh vaksin.. 10%.. Data 15 jun 2021..

Kes meningkat bergantung kpd swab test..

Lagi banyak swab test, lagi tinggi kes..


IMG_20210616_122213.jpg

Masih ada 60% lagi untuk capai target penduduk divaksinkan
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,122
Reaction score
2,780
Points
201
Mula2 mereka promo vaksin supaya dpt merentas negeri

apabila semua sudah di vaksin
Mereka akan promo pelbagai variant baru yg merbahaya
Dan berikan booster jab setiap tahun

Dengan menakut2 kan manusia
Dan menyembunyikan kebenaran
Adalah modus operandi mereka utk scam manusia

berhati2 lah
They use fear to overrule
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
22,877
Reaction score
2,730
Points
206
kilang tutup, barang kurang, harga akan naik, rakyat lagi susah. mau ka?

jgn duk berpolitik 24 jam
kilang semua bukak, kes naik
pkp sampai 5 tahun lagi
usahawan micro semua tutup.
yg kaya makin kaya
mcm tu better ke?
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,255
Reaction score
483
Points
91
Pembetulan boss..

Jumlah rakyat malaysia 32.7 juta..

Skrng yg dh vaksin.. 10%.. Data 15 jun 2021..

Kes meningkat bergantung kpd swab test..

Lagi banyak swab test, lagi tinggi kes..


IMG_20210616_122213.jpg

tp tu la masih slow la pemberian vaksin nih,dr mula kita dapat vaksin sehingga kini baru 10% yg dpt..jauh lg nk capai target
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register