BTC USD 38,884.4 Gold USD 1,875.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral LBGT: Lelaki kongsi video berubah jadi wanita, isteri setia & terima seadanya

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,399
Reaction score
2,388
Points
201
Lelaki kongsi video berubah jadi wanita, isteri setia & terima seadanya

Baru-baru ini, sepasang suami isteri dari Kelantan meraih perhatian warganet apabila video mereka tular di TikTok selepas mendedahkan kisah peribadi yang selama ini menjadi buah mulut masyarakat sekeliling.

Kisah mereka bukan sesuatu yang biasa dalam kalangan masyarakat, tambahan lagi apabila melihat si isteri bersuamikan seorang lelaki yang berpenampilan seperti wanita.


Screenshot-2021-02-17-at-3.13.53-PM.png


Pasangan suami isteri itu mula mendapat perhatian di TikTok apabila si suami yang menggunakan akaun bernama @abe_pink86, mendedahkan dia masih bahagia bersama isterinya walaupun sudah menukar diri menjadi seperti seorang wanita.

Turut dikenali sebagai Abe Pink, lelaki yang berusia 35 tahun itu berkongsi cerita perubahan penampilannya menerusi beberapa video yang dimuat naik di aplikasi TikTok.

Menurutnya, dia mengubah penampilan kepada seorang wanita sejak beberapa tahun lalu.

Isteri tetap setia di sisi
Walaupun sudah beristeri, dia nekad dan tetap meneruskan niat menukar dirinya menjadi seperti wanita. Namun begitu, dia dan isteri tidak pernah terfikir untuk berpisah dan masih menjadi pasangan suami isteri yang sah.

Malah, isterinya yang dikenali sebagai Yana tetap setia bersama dan menerima segala kekurangan yang dimiliki oleh si suami dengan redha.

Ujian Allah
Mungkin perubahan yang berlaku terhadap Abe Pink merupakan satu ujian dan dugaan Allah ke atas dirinya. Abe Pink turut menyatakan dia juga tidak meminta perkara itu terjadi ke atas dirinya.

Dalam pada itu, majoriti pengikut mendoakan agar dia berubah ke jalan yang benar, malah Abe Pink sendiri memohon warganet mendoakan supaya dirinya kembali ke fitrah asal sebagai seorang lelaki.

Isterinya turut menerima pujian dan disifatkan sebagai seorang yang ‘tabah’ kerana sanggup menerima kekurangan suaminya dengan seadanya.

Semoga kekal bahagia
Screenshot-2021-02-17-at-3.02.23-PM.png


Semoga ‘abe’ kembali ke fitrah
Screenshot-2021-02-17-at-3.02.07-PM.png


Screenshot-2021-02-17-at-3.01.38-PM.png


Semoga kesetiaan dan kasih sayang isteri jadi asbab berubah
Screenshot-2021-02-17-at-3.00.14-PM.png


Berubah perlahan-lahan
Screenshot-2021-02-17-at-2.59.41-PM.png


Wanita yang baik menerima kekurangan suami
Screenshot-2021-02-17-at-2.59.27-PM.png


Daripada kita mengecam, lebih baik kita doakan agar dia terbuka hati untuk menjadi lelaki sejati kembali suatu hari nanti. Amin!

Sumber: TikTok @abe_pink86
 
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,414
Reaction score
2,829
Points
206
jual produk pemutih.
duit punya pasal.
 

troyz

Active Member
Joined
Jun 4, 2008
Messages
1,339
Reaction score
71
Points
40
jual produk pemutih.
duit punya pasal.

ye ke bro?? :oops::oops: aduii.. apa la nak jadi... kut mana pun menyerupai wanita bagi seorang lelaki tu hukum dia tetap dahh..komen2 yang sokong tu aku memang tak faham ..
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,399
Reaction score
2,388
Points
201
Harap kerajaan dpt sekat kes2 mcm ni
Guna pendekatan yg sama mcm sugarbook
 

cropok

Active Member
Joined
Mar 30, 2018
Messages
1,829
Reaction score
484
Points
51
yg menyokong tu....adeh..masalah jiwa depa ni.yg pondan 1 hal..yg menyokong 1 hal..
 

guise

Active Member
Joined
Sep 6, 2014
Messages
1,468
Reaction score
31
Points
30
maaf ckp tapi selayaknye kena tanam dlm laut....
tapi hakikatnye Islam itu sudah ditolak sedikit demi sedikit selama beberapa dekad dan skrg membuahkan hasil seperti yg mereka kehendaki...
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,414
Reaction score
2,829
Points
206
ye ke bro?? :oops::oops: aduii.. apa la nak jadi... kut mana pun menyerupai wanita bagi seorang lelaki tu hukum dia tetap dahh..komen2 yang sokong tu aku memang tak faham ..

pernah terlalu dekat feed dia live jual barang-barang kosmetik perempuan.
siap mengaku 'kawe pondey' padahal bini dia ada dok sebelah.
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,399
Reaction score
2,388
Points
201
Kita Tunggu pok lobai bersuara dulu
 

makcikcomei

Active Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
2,077
Reaction score
416
Points
41
Ni kalau solat dia pakai telekung atau kain pelikat? Kalau berjemaah dengan isteri, sapa jadi imam?... Soalan seterusnya.. dia p solat jumaat dengan gaya gitu ka?

Nota: tanya bab solat saja la sebab solat tu tiang agama
 

troyz

Active Member
Joined
Jun 4, 2008
Messages
1,339
Reaction score
71
Points
40
pernah terlalu dekat feed dia live jual barang-barang kosmetik perempuan.
siap mengaku 'kawe pondey' padahal bini dia ada dok sebelah.
bini duk sebelah pulak.. perghh.. memang aku tak boleh brain la.. setia kat suami pun bukan gini. setia kene la halang masa die nak bertukau menjadi supewomen.. :oops:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register