Lazada.com.my - Customer review, complaints, comments @ CG

CG Sponsors




boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,562
Reaction score
279
Points
131
Lama dah aku tak shopping kat Lazada
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
264,622
Reaction score
8,900
Points
2,226

HUAWEI nova 5T Harga Istimewa 12:12


KUALA LUMPUR: Telefon pintar HUAWEI nova 5T yang diperkenalkan pada KLFW 2019 lalu dilihat antara peranti berjaya memenuhi cita rasa golongan muda dengan prestasi dan ciri kamera terbaik.

Melihat sambutan memberangsangkan, ini adalah masa yang tepat bagi mereka yang ingin mendapatkan HUAWEI nova 5T kerana HUAWEI Malaysia secara rasminya mengadakan kempen 12:12.

Apa yang anda perlu lakukan ialah dapatkan baucar eksklusif dalam talian bernilai RM200 hanya di HUAWEI Online Official Store bermula sekarang untuk memastikan anda mendapatkan telefon berkenaan pada harga RM1,399 saja.

Menariknya mengenai HUAWEI nova 5T ini ialah ia datang dengan lima kamera kecerdasan buatan (AI) yang mana empat kamera di bahagian belakang dan satu kamera swafoto di bahagian depan pada saiz 32 megapiksel (MP).

Kamera swafoto 32MP itu tersembunyi di bawah 6.26” All-View Display untuk memastikan paparan skrin lebih maksimum bagi memberikan pengalaman terbaik kepada pengguna.

Empat kamera di bahagian belakang peranti itu terdiri daripada kamera utama dengan saiz 48 MP; kamera ultra luas (16 MP); kamera makro (dua MP) dan kamera 'depth' pada saiz 2MP.

HUAWEI nova 5T kerana ia turut menampilkan ciri AIS Super Night Mod yang membolehkan gambar dirakam dalam keadaan kehadiran cahaya amat rendah, bagi memastikan momen dirakam berada dalam keadaan terbaik.

Prestasi HUAWEI nova 5T berada pada tahap terbaik kerana ia dilengkapi dengan set cip bersaiz tujuh nano meter (7nm) pertama di dunia, menggunakan set chip terunggul HUAWEI sendiri iaitu Kirin 980 lengkap dengan 8GB RAM dan 128GB ROM serta teknologi storan ultra pantas UFS 2.1.

Dengan pengendali pintar EMUI 9.1 dan Dual NPU dengan dua AI set cip, ia membenarkan ciri seperti Spotlight Reel secara automatik menganalisis menerusi video RAW untuk membolehkan pengguna mengenalpasti bingkai terbaik dan klip eksklusif dalam tempoh 10 hingga 15 saat.

HUAWEI nova 5T ini juga dikuasakan dengan bateri 3750mAH yang didatangkan dengan teknologi 22.5W SuperCharge bagi membolehkan bateri dicaj lebih 50 peratus dalam tempoh 30 minit saja.

Menyentuh mengenai reka bentuknya pula, ia menampilkan rekaan inovasi dinamik dalam industri telefon bimbit. Paparan 6.26” All-View Display menawarkan nisbah skrin badan 91.7 peratus, sentuhan yang lancar, rekaan tipografi monogram Midsummer Purple dengan tiga warna ditampilkan iaitu ungu biru dan hitam dengan kesan bergemerlapan.

Antara kelebihan lain lagi ialah, pengguna akan merasai pengalaman lebih lancar dengan sentuhan jari pada bahagian tepi untuk memastikan telefon pintar anda boleh dihidupkan dengan menggunakan satu tangan saja.

Jadi tunggu apa lagi, dapatkan baucar eksklusif dalam talian bernilai RM200 hanya di HUAWEI Online Official Store untuk menikmati penjimatan harga nova 5T pada harga RM 1,399 termasuklah barangan percuma iaitu AP38 caj kereta SuperCharge, kotak hadiah Nova dan tripod bernilai RM 285.

Maklumat lanjut layari HUAWEI Online Official Store


 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
11,160
Reaction score
2,212
Points
236
Lazada Luaskan Tawaran & Promosi 12.12 Dari Dalam Ke Luar Talian



Lazada sememangnya terkenal di Malaysia sebagai platform beli-belah dalam talian. Tetapi pada jualan 12.12 kali ini, Lazada mahu meluaskan tawaran mereka ke luar talian.

Pada 12 dan 13 Disember ini, pengguna Lazada Wallet akan boleh menggunakannya di kedai luar talian yang terpilih. Tawaran awal dibuat dalam talian apabila pelanggan Lazada ditawarkan pembelian baucar tunai dengan harga diskaun 50%.

Ia kemudiannya boleh digunakan untuk pembelian di kedai luar talian pada 14 dan 15 Disember 2019. Jika baucar tunai yang dibeli lebih awal tidak mencukupi, pengguna boleh membayar baki pembelian di kedai luar talian menggunakan Lazada Wallet dan menerima diskaun tambahan sebanyak 12%.

Antara kedai-kedai yang terlibat dalam kempen Online-To-Offline (O2O) di Lazada ini adalah seperti Realme, Haagen Dazs, King Koil, Senheng dan banyak lagi.

Inisiatif O2O Lazada Wallet untuk jualan 12.12 ini menunjukkan inovasi konsep New Retail Lazada, dan memberi gambaran cara jual beli di masa hadapan. Integrasi Lazada Wallet di kedai luar dan dalam talian menunjukkan potensi dimana eDagang boleh merancakkan perniagaan, dan juga membantu meningkatkan populariti para penjual di dalam dan luar talian.

Selain tawaran dan diskaun membeli-belah di Lazada, pengguna boleh meningkatkan pengalaman menerusi beberapa fungsi menarik yang diperbaharui di aplikasi Lazada.

Carian Imej
Fungsi carian imej menggunakan teknologi kecerdasan buatan (AI) untuk membolehkan pelanggan mengambil gambar barang yang mereka inginkan dan akan menerima cadangan pintar di aplikasi Lazada. Hanya klik pada ikon kamera di bahagian atas kiri skrin dan ambil gambar barangan atau buka galeri simpanan gambar anda.

Kumpul Baucar dengan carian kata laluan
Dengar Hitz, ERA dan MYfm dari 12 ke 14 Disember 2019 dan dapatkan kata laluan untuk peluang mengumpul baucar! Masukkan kata laluan tersebut di bahagian carian di aplikasi Lazada, kumpul dan tebus pada 12 hingga 14 Disember 2019.

LazLive
Saksikan ‘Lazlive’, penstriman secara langsung dimana 200 penjual akan mempamerkan produk-produk mereka di aplikasi Lazada. Cari ‘LazLive’ atau akses melalui ‘Feed’ di aplikasi Lazada untuk menonton dan anda boleh mengumpul baucar eksklusif, peluang menang rebat tunai, disamping berinteraksi melalui komen dan emoji. Produk-produk dan tawaran eksklusif hanya semasa ‘Lazlive’ boleh ditambah ke troli dari 1 Disember hingga 14 Disember 2019. Pembelian barangan yang telah ada ditroli pula boleh dilengkapkan pada 12 hingga 14 Disember 2019.

Membeli Sambil Menderma
Akhir sekali, Lazada dengan kerjasama Hasbro ingin mengajak anda untuk membeli sambil menderma. Tunaikan hajat kanak-kanak yang kurang bernasib baik apabila anda membeli sebarang produk Hasbro di LazMall. Belanja minimum RM100 untuk setiap transaksi dan Hasbro akan derma 1 unit mainan kepada kanak-kanak yang memerlukan.

Menangi hadiah menonton GRAMMY Awards di Los Angeles
Pengguna Lazada juga berpeluang untuk terbang ke Los Angeles dan menonton secara langsung anugerah GRAMMY Awards ke-62 menerusi pertandingan Mastercard. Rakam video anda menyanyi sebarang lagu yang tercalon di Anugerah ini, sama ada live atau ‘lip sync’ berdurasi 15 saat dan nyatakan “Shop on Lazada this 12.12 with Mastercard for priceless experience”. Muat naik video ini ke Instagram anda dan hashtag #LazadaxMastercard. Pastikan anda membeli barangan pada Lazada 12.12 Grand Year End Sale dari 12 ke 14 Disember dengan Mastercard anda untuk layak menyertai! Pemenang akan diumumkan pada 16 Disember 2019.
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,060
Reaction score
530
Points
111

HUAWEI nova 5T Harga Istimewa 12:12


KUALA LUMPUR: Telefon pintar HUAWEI nova 5T yang diperkenalkan pada KLFW 2019 lalu dilihat antara peranti berjaya memenuhi cita rasa golongan muda dengan prestasi dan ciri kamera terbaik.

Melihat sambutan memberangsangkan, ini adalah masa yang tepat bagi mereka yang ingin mendapatkan HUAWEI nova 5T kerana HUAWEI Malaysia secara rasminya mengadakan kempen 12:12.

Apa yang anda perlu lakukan ialah dapatkan baucar eksklusif dalam talian bernilai RM200 hanya di HUAWEI Online Official Store bermula sekarang untuk memastikan anda mendapatkan telefon berkenaan pada harga RM1,399 saja.

Menariknya mengenai HUAWEI nova 5T ini ialah ia datang dengan lima kamera kecerdasan buatan (AI) yang mana empat kamera di bahagian belakang dan satu kamera swafoto di bahagian depan pada saiz 32 megapiksel (MP).

Kamera swafoto 32MP itu tersembunyi di bawah 6.26” All-View Display untuk memastikan paparan skrin lebih maksimum bagi memberikan pengalaman terbaik kepada pengguna.

Empat kamera di bahagian belakang peranti itu terdiri daripada kamera utama dengan saiz 48 MP; kamera ultra luas (16 MP); kamera makro (dua MP) dan kamera 'depth' pada saiz 2MP.

HUAWEI nova 5T kerana ia turut menampilkan ciri AIS Super Night Mod yang membolehkan gambar dirakam dalam keadaan kehadiran cahaya amat rendah, bagi memastikan momen dirakam berada dalam keadaan terbaik.

Prestasi HUAWEI nova 5T berada pada tahap terbaik kerana ia dilengkapi dengan set cip bersaiz tujuh nano meter (7nm) pertama di dunia, menggunakan set chip terunggul HUAWEI sendiri iaitu Kirin 980 lengkap dengan 8GB RAM dan 128GB ROM serta teknologi storan ultra pantas UFS 2.1.

Dengan pengendali pintar EMUI 9.1 dan Dual NPU dengan dua AI set cip, ia membenarkan ciri seperti Spotlight Reel secara automatik menganalisis menerusi video RAW untuk membolehkan pengguna mengenalpasti bingkai terbaik dan klip eksklusif dalam tempoh 10 hingga 15 saat.

HUAWEI nova 5T ini juga dikuasakan dengan bateri 3750mAH yang didatangkan dengan teknologi 22.5W SuperCharge bagi membolehkan bateri dicaj lebih 50 peratus dalam tempoh 30 minit saja.

Menyentuh mengenai reka bentuknya pula, ia menampilkan rekaan inovasi dinamik dalam industri telefon bimbit. Paparan 6.26” All-View Display menawarkan nisbah skrin badan 91.7 peratus, sentuhan yang lancar, rekaan tipografi monogram Midsummer Purple dengan tiga warna ditampilkan iaitu ungu biru dan hitam dengan kesan bergemerlapan.

Antara kelebihan lain lagi ialah, pengguna akan merasai pengalaman lebih lancar dengan sentuhan jari pada bahagian tepi untuk memastikan telefon pintar anda boleh dihidupkan dengan menggunakan satu tangan saja.

Jadi tunggu apa lagi, dapatkan baucar eksklusif dalam talian bernilai RM200 hanya di HUAWEI Online Official Store untuk menikmati penjimatan harga nova 5T pada harga RM 1,399 termasuklah barangan percuma iaitu AP38 caj kereta SuperCharge, kotak hadiah Nova dan tripod bernilai RM 285.

Maklumat lanjut layari HUAWEI Online Official Store


jilaker aku beli bulan 8 hari tu full price RM1599...semalam tengok promo kt shopee RM1189 kot dorang jual...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register