Lazada.com.my - Customer review, complaints, comments @ CG

CG Sponsors




MazdaForex

Freshie
Joined
Jun 28, 2016
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
depends on situasi...kalo points u cukup utk free ticket dan byr tax, blh pki utk both. Kalo x cukup, u blh jer byr wang utk baki yg tinggal tu...
:)cgrock ada wang ada penyelesaian, nasib aku selalu pergi petron masuk minyak ada big point ambil
 
Sponsored Post

MazdaForex

Freshie
Joined
Jun 28, 2016
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
aku pun suka makan angin, hanya duit x cukup. kalau x ada big point ni blh ringan kan harga ticket aku pun pening kepala
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,292
Reaction score
653
Points
111
tuan masalah saya sama mcm tuan. 11/11 punya oder. sy cancel dan status refund. dah selesai ke tuan? sy contact lazada chat dan dia kata dia akan panjangkan report saya ke bahagian kewangan. dah 48jam tak dapat feedback lagi. tuan punya status mcm mana skrg ni? sy punya cc pun dah maybank suruh bayar instalment tu. call maynak dia ckp mmg tak dapat refund dari lazada. suruh contact lazada.
belum ada apa2 pun lazada update...hari tu call lazada, dia cakap sama...akan panjangkan ke refund department...so far takde call apa2...

esok aku nak call balik, bagi tempoh masa minta setel by 10hb..sebab cc maybank aku punya payment due date 18hb.. kalau tak setel aku ugut buat report kt KPDNKK...

mana boleh dorang buat camni, dah la barang tak dapat, kita pulak kena bayar..
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,511
Reaction score
558
Points
126
cehh samo je ngan pasaraya..

up price before tinggi2... pastu tulis diskaun tinggi2..

padahal brp % je diskaun ..

ini semua poyooo
 

Attachments

Zahar Julietbravo

Active+ Member
Joined
Feb 2, 2012
Messages
2,929
Reaction score
203
Points
33
cehh samo je ngan pasaraya..

up price before tinggi2... pastu tulis diskaun tinggi2..

padahal brp % je diskaun ..

ini semua poyooo
Tu la cara kapitalis bekerja. Menipu tak sudah. Bubuh harga kaw kaw tinggi lepas tu cakap potongan harga menarik.

Taktik menipu. KPDNKK tak pantau ke binatang ni semua?
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,292
Reaction score
653
Points
111
aku tau lazada semakin teruk, tapi hari 11/11 punya sale aku saja la beli telefon sebab orang rumah teringin..

aku bayar pakai maybank easy plan (ansuran bulanan tanpa faedah)..

alih2 duk tggu2 seller cancel order konon dah habis stock..1 hal panas...aku tengok status lazada refund, tapi bila baru ni check kad kredit ada caj bulanan ansuran tu lak..

aku call lazada, lazada cakap dah refund, suruh call bank..aku call bank, bank cakap tak terima arahan dari lazada suruh cancel bayaran ansuran, sepatutnya lazada kena contact bank..

bila call balik lazada, customer service blur2 cakap dorand dah refund, tapi akan bg bukti dah refund, suruh aku tunjuk kt maybank..

amboi2, kau dah buat taik, suruh aku lak yg selesai...

aku berkeras suruh dorang selesaikan sebab ni antara lazada n maybank,eben maybank nak lazada yg deal bg arahan...so sekarang tengah tergantung, telefon tak dapat, duit terbang..cilakerr
UP UPDATE kes aku ni


aku check akaun kad kredit, dia debit pulak full amount dari easy plan 12 bulan tu..aku call maybank, dorang cakap kalau dah deduct full amount tu maksudnya dorang dah dapat arahan utk refund balik.

bila 2 hari lepas tu aku check, amount dah refund..tapi kena kt aku la sebab kena tanggung 1st payment easy plan tu sebab dah sampai tarikh bayar kad kredit sedangkan refund masuk lepas tarikh bayar kad kredit tu..



apa2 pun, kalau kena kes camni, aku nasihatkan

1. Buat kronologi, tarikh beli, bayar.
2. Masa call customer service, catit masa,tarikh dan nama customer service tu.
3. Cerita isu dari A-Z, dari awal sampai akhir dan dengar betul2 penyelesaian dia (walaupun mungkin tak masuk akal @ setakat nak lepas diri dorang)
4. Cerita bukti2, dan justifikasi kenapa bukan salah kita
5. Bagi tempoh masa untuk dorang selesaikan, macam aku dorang kasi 15 hari bekerja utk selesaikan, aku tak puas hati sebab 15 hari bekerja tu dah selepas tempoh aku perlu bayar kad kredit..aku kasi seminggu jer, kemudian aku gertak akan buat laporan pada pihak berkuasa & viralkan kes ni..

6. Follow up masa tempoh masa kau bagi tu tamat, kalau belum ada tindakan kau cakap jer akan buat laporan rasmi dan dah boleh buat laporan rasmi kt persatuan pengguna atau kpdnhep..
 

frankdun3

Fun Poster
Joined
Nov 3, 2009
Messages
478
Reaction score
24
Points
60
penangan lazada 11/11, sales sehari terus pecut 22k oooo
hahahha....
tapi tokeh le kaya, ambo kuli saja
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,357
Reaction score
20,972
Points
1,671
Lazada
19 March ·

Raise your hands if your parents open ALL your mails and parcel

Use Collection Point when you want to keep your purchase private!

Collection Point is an option for you to choose a location that is near your current shipping address to pick up your package from, at a time that is convenient for you.

Once the package arrives at the Collection Point, you will receive a notification to collect your package and you can collect it within 3 days.

 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,753
Reaction score
1,869
Points
201
Wallet ada RM42.

Mana datangnya?

Cara nak increase?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register