Lazada.com.my - Customer review, complaints, comments @ CG

CG Sponsors




KenZairul

Freshie
Joined
Jun 3, 2016
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
Blh jer...kalau x blh pilih, siapa nak redeem free flight tu...i tengok kat AA official website, macam ada 40++ destinasi blh dipilih oleh AA BIG member...
500points dah dpt dlm negeri ticket utk tolak air fare ticket jer...
 
Sponsored Post

KenZairul

Freshie
Joined
Jun 3, 2016
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
ya betul, big points tu akan expire lepas 3 thn...ingat redeem points tu sebelum expiration date... Kalau tak, bazirlah points tu...
3 tahun dah dpt byk point masa tu tukar satu ticket jerr, kalau bulan tolak airport tax pun baik
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,178
Reaction score
596
Points
111
aku tau lazada semakin teruk, tapi hari 11/11 punya sale aku saja la beli telefon sebab orang rumah teringin..

aku bayar pakai maybank easy plan (ansuran bulanan tanpa faedah)..

alih2 duk tggu2 seller cancel order konon dah habis stock..1 hal panas...aku tengok status lazada refund, tapi bila baru ni check kad kredit ada caj bulanan ansuran tu lak..

aku call lazada, lazada cakap dah refund, suruh call bank..aku call bank, bank cakap tak terima arahan dari lazada suruh cancel bayaran ansuran, sepatutnya lazada kena contact bank..

bila call balik lazada, customer service blur2 cakap dorand dah refund, tapi akan bg bukti dah refund, suruh aku tunjuk kt maybank..

amboi2, kau dah buat taik, suruh aku lak yg selesai...

aku berkeras suruh dorang selesaikan sebab ni antara lazada n maybank,eben maybank nak lazada yg deal bg arahan...so sekarang tengah tergantung, telefon tak dapat, duit terbang..cilakerr
 

emma_emma

Freshie
Joined
Nov 5, 2018
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
40+ destinasi shj? aku nak pergi japan bera point nak guna?
setahu aq, ada lebih 130 destinasi utk dipilih. Anda blh layari ke AA punya website utk ketahui big points yg diperlukan sbb required points tu akan berubah dr sms ke sms.
 

emma_emma

Freshie
Joined
Nov 5, 2018
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
kalau ambil point redeem ticket mcm pilih tolak tax atau ticket tu?
depends on situasi...kalo points u cukup utk free ticket dan byr tax, blh pki utk both. Kalo x cukup, u blh jer byr wang utk baki yg tinggal tu...
 

FlowerGift

Junior Member
Joined
Jun 28, 2016
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
asalnya dpt kurang kan harga ticket saya sudi kumpul big point ni...
 

FlowerGift

Junior Member
Joined
Jun 28, 2016
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
OMG! nak byk point ni baru dpt pergi 130 destinasi ni... aku suka makan angin tiap2 tahun
 

kipassiling

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2010
Messages
938
Reaction score
108
Points
33
aku tau lazada semakin teruk, tapi hari 11/11 punya sale aku saja la beli telefon sebab orang rumah teringin..

aku bayar pakai maybank easy plan (ansuran bulanan tanpa faedah)..

alih2 duk tggu2 seller cancel order konon dah habis stock..1 hal panas...aku tengok status lazada refund, tapi bila baru ni check kad kredit ada caj bulanan ansuran tu lak..

aku call lazada, lazada cakap dah refund, suruh call bank..aku call bank, bank cakap tak terima arahan dari lazada suruh cancel bayaran ansuran, sepatutnya lazada kena contact bank..

bila call balik lazada, customer service blur2 cakap dorand dah refund, tapi akan bg bukti dah refund, suruh aku tunjuk kt maybank..

amboi2, kau dah buat taik, suruh aku lak yg selesai...

aku berkeras suruh dorang selesaikan sebab ni antara lazada n maybank,eben maybank nak lazada yg deal bg arahan...so sekarang tengah tergantung, telefon tak dapat, duit terbang..cilakerr

tuan masalah saya sama mcm tuan. 11/11 punya oder. sy cancel dan status refund. dah selesai ke tuan? sy contact lazada chat dan dia kata dia akan panjangkan report saya ke bahagian kewangan. dah 48jam tak dapat feedback lagi. tuan punya status mcm mana skrg ni? sy punya cc pun dah maybank suruh bayar instalment tu. call maynak dia ckp mmg tak dapat refund dari lazada. suruh contact lazada.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register