BTC USD 61,919.2 Gold USD 1,769.37
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help lawyer: masuk sini: kes anak kena langgar

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,748
Reaction score
304
Points
141
salam,

sape lawyer kat sini atau ada kenalan lawyer yg pernah/biasa handle budak kena langgar.

kejadian berlaku semalam dalam pukul 11 pagi(anggaran)7/11/2010.
kawasan perumahan quaters kerajaan presint 11. dapat tau dari jiran belakang rumah.
2 bijik basikal kena langgar dgn rexton di simpang empat.
org yg langgar duduk di situ jugak. dia jugak yg inform polis dan hantar anak aku dan sorang lagi gi hospital dgn bantuan sorang dua kat situ.
paling jelas sekali 2-2 calar muka. dah macam 2 face daa.
anak aku paling teruk, kena tahan wad sbb tulang paha kanan patah.

kalau ikut cerita, anak aku dgn kawan dia keluar dari simpang, org yg langgar ni dari jalan lurus.
mmg btol2 bertembung di simpang empat. aku bole terima bila dia kata dia tak nampak anak aku sbb terselindung dgn kereta & pokok2.. tapi aku tak percaya bila dia cakap bawak slow!
anak aku berumur 5 tahun tapi fizikal cam 9-11 tahun
kawan dia 6 tahun.
kawasan perumahan ni mmg ramai budak main basikal.
dan kawasan ni takde bonggol!

dah repot polis (kat polis trafik) semalam dgn bapa sorang lagi, org yang langgar pon dtg 2-3 min kemudian.
org yg langgar ni dah berumur, 50-an rasanya. dia dgn isterinya nak pergi bersarapan.
suami dia nampak calm je, dari hospital sampai nak buat repot mmg nampak tenang.
tapi tang si isteri ni yg tak bole blah.... menyampok masa kitaorg tgh buat repot dan bertekak dgn bapak sorang lagi.
dia pulak yg emo giler...siap salahkan budak2 tu dan berlagak/ego... ntah apa motif dia nk bgtau diri dia cikgu bagai.. (pangkat besar kut)

masih dalam siasatan polis.

akan diupdate.
 
Last edited:
Sponsored Post

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,748
Reaction score
304
Points
141
buat masa ni isteri aku yg jaga kat hospital...
lepas buat repot semalam balik jenguk dia kat hospital. Dia tgh mengamuk, 2-2 tangan kena ikat sebab dia nak bukak tiub kat badan dia dan nak balik!. masa tu la rasa cam nk nangis :(
rasanya kesan ubat bius/penahan sakit dah hilang kut...

mcm2 alasan dia bg supaya balik rumah... org cakap dia sakit dia tak percaya.... last2 aku tunjuk gambar muka dia... baru tenang sikit, aku pon bukak ikatan tangan dia..

skang ni dia cam bole terima kenyataan... tapi berkeras nak balik rumah jugak ~X( ...
 
Last edited:

cengkih

Active Member
Joined
Sep 17, 2008
Messages
1,194
Reaction score
6
Points
25
bro, syukur anak bro tak apa apa..
anak saya naik moto.. kereta myvi langgar .. koma 5 hari
doktor kata dah tinggal 50 - 50 jer
dah tu hari kedua koma dah tinggal 30 - 70% jer
tapi kuasa Allah.. semuanya dah berada dalam keadaan baik sekarang
anak saya lagi 4 hari nak daftar matriks tu
bayangkan mcm mana persiapan kami...
kena langgar tu pun sebab baru balik sekolah nak ambil cop untuk urusan matriks..

tapi sekarang dah 6 bulan .. lawyer kata tengah tunggu laporan kesihatan

aku pun nak tau gak cam mana lawyer ni buat kerja

Jika ada pandangan untuk bro ni meh.. kita sama sama kongsi
 

suprol

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
13,022
Reaction score
34
Points
120
mcm mana bleh kena langgar bro?? umor 5 tahun??? kesian... adesss tak dpt bayangkan lar... banyak2 bersabar bro...
 

girlsilver

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
aku tmpg simpati pd bro, harap semua selesai cpt n anak cpt sembuh

kes2 cmni kdg2 ambik masa lama, cm2 hal ms perjalanan kes
cm kes abah aku dlu, sah2 budak tu xde lesen pastu langgar keta
abah aku bawak, abah aku cedera kat dada, kwn abah aku paling teruk patah kaki smpai kena msk besi...kes tu dkt 10thn bicara
last2 dpt pampasan cm xberbaloi ~X(

dr aku sekolah smpai aku dh abis ipt br abis kes ni huhuhu
harap2 kes tt ni cpt2 selesai, bkn ape kdg2 bkn profile tinggi
ni lembab jer nk selesai,alasannya xde hakim la, hakim bercuti,
pesalah minta tunda cm2 la...depa bkn pk nyawa org awam...#:-S
 

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,748
Reaction score
304
Points
141
bro, syukur anak bro tak apa apa..
anak saya naik moto.. kereta myvi langgar .. koma 5 hari
doktor kata dah tinggal 50 - 50 jer
dah tu hari kedua koma dah tinggal 30 - 70% jer
tapi kuasa Allah.. semuanya dah berada dalam keadaan baik sekarang
anak saya lagi 4 hari nak daftar matriks tu
bayangkan mcm mana persiapan kami...
kena langgar tu pun sebab baru balik sekolah nak ambil cop untuk urusan matriks..

tapi sekarang dah 6 bulan .. lawyer kata tengah tunggu laporan kesihatan

aku pun nak tau gak cam mana lawyer ni buat kerja

Jika ada pandangan untuk bro ni meh.. kita sama sama kongsi

mmg syukur sgt. menurut doktor otak nampak ok tapi bila doktor nak konfirmkan pasal pengsan dan muntah, tang ni yg payah... org yg langgar ni pon bukan tgk anak aku dulu.. dia telefon polis dulu baru tgk anak aku.

sama2 la kita kolek info psl lawyer kat sini... aku pon buntu nak buat apa...
 

suprol

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
13,022
Reaction score
34
Points
120
mmg syukur sgt. menurut doktor otak nampak ok tapi bila doktor nak konfirmkan pasal pengsan dan muntah, tang ni yg payah... org yg langgar ni pon bukan tgk anak aku dulu.. dia telefon polis dulu baru tgk anak aku.

sama2 la kita kolek info psl lawyer kat sini... aku pon buntu nak buat apa...

bro nak contact lawyer ker? aku baru lepas eksiden masa krismas tahun lepas... masa aku g balai tu.. sarjan tu cakap aku bleh try lawan kat court dia ada rekemen satu lawyer.. aku dah bg semua copy hospital repoert semua tp sampai skang tak da berita lagi.. tp ada org cakap memang amek masa kalo kes eksiden nih... kalo nak nanti aku bleh pm... aku bg kat sini jek lar...

KKULASEKAR ACHAN & ASSOCAITE
NO.2, 3/59, JALAN AMAN
46000 PETALING JAYA
SELANGOR DARUL EHSAN
TEL: 03-7784 8007/8815

CONTACT PERSON:
1. REZ - 019-3894221/016-3894221
2. NAVVEN - 014-662 4349/016-219 4630

dia org nih sarjan kat balai polis trafik jln bandar yg rekemen kat aku...
 
Last edited:

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,748
Reaction score
304
Points
141
bro nak contact lawyer ker? aku baru lepas eksiden masa krismas tahun lepas... masa aku g balai tu.. sarjan tu cakap aku bleh try lawan kat court dia ada rekemen satu lawyer.. aku dah bg semua copy hospital repoert semua tp sampai skang tak da berita lagi.. tp ada org cakap memang amek masa kalo kes eksiden nih... kalo nak nanti aku bleh pm... aku bg kat sini jek lar...

KKULASEKAR ACHAN & ASSOCAITE
NO.2, 3/59, JALAN AMAN
46000 PETALING JAYA
SELANGOR DARUL EHSAN
TEL: 03-7784 8007/8815

CONTACT PERSON:
1. REZ - 019-3894221/016-3894221
2. NAVVEN - 014-662 4349/016-219 4630

dia org nih sarjan kat balai polis trafik jln bandar yg rekemen kat aku...

tq bro..
tu la aku tk pasti sama ada perlu tindakan lawyer atau tunggu siasatan polis. ni terpanggil sbb org rumah cakap psl lawyer..
kalau pasal perubatan hspital mmg takde masalah sbb aku & wife keje gomen.
 

cengkih

Active Member
Joined
Sep 17, 2008
Messages
1,194
Reaction score
6
Points
25
mmg syukur sgt. menurut doktor otak nampak ok tapi bila doktor nak konfirmkan pasal pengsan dan muntah, tang ni yg payah... org yg langgar ni pon bukan tgk anak aku dulu.. dia telefon polis dulu baru tgk anak aku.

sama2 la kita kolek info psl lawyer kat sini... aku pon buntu nak buat apa...

mudah mudahan ank bro tak der apa apa.. kdg kdg muntah dan pengsan mungkin dari trauma yang dihadapi.. sabar dan doa banyak banyak.. insyaallah ok..

tang lawyer ni, bro kat hospital mesti banyak lawyer yg datang offer job dia. Aku ambil yg kat hospital tu, dan lepas buka fail lawyer tu sendiri yg nak tengok keadaan anak aku, tapi kes anak aku berat.. kena ambil masa 6 bulan ikut procedure, baru boleh masuk court. itu katanya..

tapi ada tak lawyer kat sini atau yg ada kes langgar cam ni .. nak tau procedure lawyer ..ni cam mana..
~X(~X(~X(
 

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,748
Reaction score
304
Points
141
mudah mudahan ank bro tak der apa apa.. kdg kdg muntah dan pengsan mungkin dari trauma yang dihadapi.. sabar dan doa banyak banyak.. insyaallah ok..

tang lawyer ni, bro kat hospital mesti banyak lawyer yg datang offer job dia. Aku ambil yg kat hospital tu, dan lepas buka fail lawyer tu sendiri yg nak tengok keadaan anak aku, tapi kes anak aku berat.. kena ambil masa 6 bulan ikut procedure, baru boleh masuk court. itu katanya..

tapi ada tak lawyer kat sini atau yg ada kes langgar cam ni .. nak tau procedure lawyer ..ni cam mana..
~X(~X(~X(

kecederaan anak aku ni mmg sama cam adik ipar pompuan aku beberapa tahun lepas. masuk besi.
ada la beberapa lawyer dtg jumpa dia masa kat wad..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register