BTC USD 62,426.2 Gold USD 1,802.48
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lates 8 Dis 2010 : Fitnah lagi - TG Nik Aziz sihat

Shukz Isma

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Sep 6, 2007
Messages
5,511
Reaction score
15
Points
70
Ekoran daripada kenyataan Tuan Guru Nik Abdul Aziz membuat kenyataan media berhubung jawatan TPM, maka ada pihak yang tak puas hati.
Dalam kenyataan Tuan Guru itu antara lain menyebutkan:

“Isu pembahagian harta pusaka biasanya hanya didebatkan apabila seseorang sakit teruk atau sudah meninggal dunia. Sekalipun tidak salah, namun jarang sekali isu pembahagian harta pusaka timbul dalam keadaan seseorang dalam keadaan sihat sejahtera. Demikianlah juga apabila isu perlantikan Timbalan Perdana Menteri... “ [baca teks penuh]

Lalu pihak berkenaan (saya yakin mereka adalah gerombolan pemutar skru driver pemfitnah musuh Tuan Guru) memutar isu itu dengan niat provokasi malah menyebar fitnah pula terhadap Tuan Guru kononnya Tuan Guru sebenarnya sakit tenat dan dimasukkan ke ICU. [baca putaran fitnah]. Mungkin cara pihak berkenaan cuba menjatuhkan harapan rakyat kepada PAS atau ia suatu tanda gerak hati pihak tertentu sebagai tanda dekat dengan pilihan raya umum yang bakal diisytiharkan oleh PM . Hakikatnya Tuan Guru sihat, sekadar perlu rehat adalah perkara biasa.

Sebenarnya, kenyataan Tuan Guru itu sudah ada pihak yang bimbang dan risau dengan penegasan prinsip yang selama ini telah mencorakkkan imej ke-Islam-an parti PAS bersama Pakatan Rakyat. Antara pihak paling bimbang dan terasa tercabar malah bakal rugi besar bila rakyat yakin dengan PAS ialah UMNO!

Semoga Allah SWT yang maha berkuasa menentukan masa depan ummah ini memberi hidayah agar pihak yang belum menerima prinsip kepimpinan Islam dapat menerimanya.

sumber : Aku Tahu

Sumber : FB Tok Guru
 
Last edited:
Sponsored Post

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
apa lagi angkat sepanduk la ~X(
 

Aqua-man

Legendary Member
Joined
Nov 8, 2009
Messages
11,415
Reaction score
8
Points
115
mana autorm tu? suka sangat buat kojo macam ni... agaknya riban-riban dapat buat kojo tu agaknya kali ni... ~X( ~X( ~X(
 

aygabg

Active Member
Joined
May 22, 2007
Messages
1,826
Reaction score
9
Points
25
"Enta jelas sikit dalam blog, kata Tok Guru sakit tenat tu tak betul," minta anggota famili Tok Guru berkenaan. Beliau lantas menjelaskan; semalam ayah ada mengurut dengan tukang urut baru. Entah guana (macam mana) dia urut kuat ba'kali mungkin kerana tak serasi tangan, ayah sakit urut. Dia jadi tidak boleh bergerak... tetapi Alhamdulilah pagi tadi sudah solat Subuh tetapi tak jadi tok imam."

Oh rupanya Tok Guru sakit urat sahaja bukannya tak sihat seperti mana lapor blog. Mudah-mudahan blog yang merlaporkan Tok Guru sakit tenan dan kini terlantar di hospital itubukan blog celaka. Dan bila orang tahu yang Tok Guru dilaporkan sakit menyebabkan orang ramai akan menandah tangan memohon kepada Allah minta Tok Guru jadi lagi kuat.


...salah urut jer,yg meroyan cai2 ni kata sampai tenat tu agak2 la..:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register