BTC USD 37,205.4 Gold USD 1,797.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Larian anti-ISA anjuran DAP

cinderella

Active+ Member
Joined
Aug 21, 2008
Messages
4,553
Reaction score
13
Points
25
Larian anti-ISA sejauh 350km ke Kem Tahanan Kamunting, anjuran DAP, bermula di Pandamaran, Selangor pagi tadi.

Naib Presiden DAP dan bekas tahanan ISA, Tan Kok Wai melepaskan larian tersebut di kampung baru Pandaran pada jam 8.15 pagi, selepas memberi ucapan ringkas.

dap freedom run 151108 flag offMenurutnya, larian itu diadakan bagi menyuarakan kekecewaan rakyat terhadap penggunaan berterusan undang-undang ISA.

"Kita mendesak kerajaan supaya membebaskan segera dan tanpa syarat kesemua tahanan ISA," katanya di hadapan kira-kira 50 ahli parti yang hadir.

Tan berkata, tujuan larian tersebut - yang dikenali sebagai 'Larian Kebebasan' - itu juga untuk mendesak kerajaan supaya menarik balik perintah pengharaman Hindraf.

Menurutnya lagi, ia juga melambangkan kesaksamaan, kebebasan dan untuk menggesa rakyat Malaysia bersatu untuk 'bergerak ke hadapan'

Hadir memberi sokongan ialah penulis blog Raja Petra kamaruddin dan isterinya, Marina Abdullah. Raja Petra pernah ditahan di bawah ISA sebanyak dua kali.

Juga hadir ialah V Buvaneswary - isteri penasihat undang-undang Hindraf V Ganabatirau yang kini ditahan bersama empat lagi pemimpin Hindraf di bawah ISA sejak 13 Disember tahun lalu.


p/s:ISA patut dimansuhkan:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

nippon_hokage

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2008
Messages
856
Reaction score
3
Points
15
1st of all <<<< lari ni ada inform balai bedekatan ke x



pas tu perlukan permit ke x coz takut bila berkumpul beramai2 di tempat tak terkepung ( ble menghampiri hak2 awam ) <<<<<< ble nyebabkan kna halau dgn pihak berkuasa


lari nanti ada bawak sepanduk ke apa ke...



p/s : warga cg ni yg 18 tahun ke atas rasa tau mna limitation on demokrasi aka menghormati hak2 org lain.....kalu larian ni x melibatkan aka menganggu perjalanan/lalu lintas org lain x jadi hal kot...BUT kalo mengangu toksah lah....lain kalo cam ari tu yg dlm stadium .....
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
ISA mansuh....

ok la tuh....

tapi kalau buat larian je xleh mansuh lagi kot....
 

ayop

Active+ Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
4,041
Reaction score
0
Points
20
lari ni ikut jalan lama or ikut highway?
siapa ada info berapa ramai yg mula berlari?
dan agak2 berapa ramai yg akan sampai? :)):)):))

mcm mana konsep lari ni? lari berganti2 ikut kawasan adun ke?

sampai je ke taiping... terus masuk ISA kat sana... :eek::eek::eek::eek:
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,989
Reaction score
258
Points
136
wat penat je...x berminat nak lari2 nih..sakit kaki..
 

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,727
Reaction score
231
Points
83
Apesal puak ni yg beriya2 sgt? Macam ada hidden agenda aje...
 

lipazs

Freshie
Joined
Nov 11, 2007
Messages
46
Reaction score
0
Points
6
Sebenonya..itu adalah untuk selection sukan Asia atau pun sukan SEA atau pun sukan olimpik...tak pun sukan sekolah...:eek::eek::eek:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register