Lari ke hutan dibuli kerana wajah 'unik'

CG Sponsors




akudotcom

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,583
Reaction score
1,899
Points
201
Lari ke hutan dibuli kerana wajah 'unik'

Share


Tweet


ZANZIMAN Ellie. FOTO Agensi

ZANZIMAN Ellie. FOTO Agensi
Agensi

Kigali: Akibat sering dibuli penduduk kampung kerana memiliki wajah 'unik' seorang lelaki dari Rwanda, Afrika Timur, sanggup melarikan diri ke dalam hutan setiap hari.
The Sun yang memetik laporan Zolex Reporters melaporkan, Zanziman Ellie, 21, tidak disisihkan ibunya sebaliknya wanita berkenaan menganggapnya sebagai satu anugerah selepas dia kematian lima anak lain.
Ads by

Innity
Malah, dia dan suaminya sanggup memelihara anak istimewa itu daripada hidup kesunyian tanpa zuriat.

Menurut wanita itu, Ellie mengalami penyakit otak tidak berkembang (microcephaly) sejak lahir dan keadaan itu menyebabkan kepalanya lebih kecil berbanding bayi normal.
Lazimnya, bayi dilahirkan sebegitu kerana si ibu menghidap penyakit Zika ketika hamil.
Kelainan itu menyebabkan Ellie tidak dapat bertutur tetapi boleh mendengar arahan.
Menurut laporan Afrimax Rwanda, Ellie berterusan dibuli dan menjadi bahan ejekan penduduk kampung kerana rupa parasnya yang pelik itu.
"Ellie tidak bersekolah dan sering menghabiskan masanya di dalam hutan selama beberapa jam setiap hari," katanya.
 
Sponsored Post

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,899
Reaction score
691
Points
121
that awkward moment bila orang yang ejek dia pun sebenarnya 2x5 je sebenarnya muka.

Afrika oh Afrika.
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
23,456
Reaction score
1,812
Points
206
anak istimewa ni, tengoklah mesti ado apo2 kelebihan @ bakat yg org lain takdo

ntah2 dio ni terer main muzik, melukis atau pandai mcm2 bahaso, atau apo2 ajo kelebihan yg blh manfaat org lain

aku ni ado perut buncit ajo hisshhhh
 

zackpenang

Fun Poster
Joined
Jan 9, 2010
Messages
260
Reaction score
125
Points
23
anak istimewa ni, tengoklah mesti ado apo2 kelebihan @ bakat yg org lain takdo

ntah2 dio ni terer main muzik, melukis atau pandai mcm2 bahaso, atau apo2 ajo kelebihan yg blh manfaat org lain

aku ni ado perut buncit ajo hisshhhh
Pak long, dia nak pandai mcm2 bahaso mcm mana, bercakap pun tak boleh, baca balik dengan teliti, membaca dengan teliti itu jambatan ilmu...
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
23,456
Reaction score
1,812
Points
206
Pak long, dia nak pandai mcm2 bahaso mcm mana, bercakap pun tak boleh, baca balik dengan teliti, membaca dengan teliti itu jambatan ilmu...
mgkn bleh menulis & paham mcm2 bahaso ekekekeke
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,017
Reaction score
21,126
Points
1,671
cuma kepala kecik. lain muka afrika juga

lg die dh femes satu dunia
 

azmann33

Legendary Member
Joined
Mar 2, 2009
Messages
10,486
Reaction score
893
Points
171
mana hutan???? semak2 belukar ja pun...
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,446
Reaction score
1,173
Points
201
mmg rare... u r one in bilion
 
Sponsored Post
Top
Log in Register