Wanted Laptop the best spec

CG Sponsors




ibnuqadir

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,561
Reaction score
23
Points
30
aku nak beli laptop, da best spec with the reasonable price aku angkat..aku tak de masa nak ke lowyatt aku kalau boleh otai2 laptop ni bg opinion sikit laptop brand ape yang bagus ape pun berikut minimum spec yang aku nak:


processor = amd x2
ram = 2g
hard disk 120
graphic card geforce 7xxx
wifi internal modem sume ade..
webcam
card reader, bloetooth
dvd combo writter


so sape yang ade tu sile2 lah offer ek..t.kasih assalamualaikum:)cgrock
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Berapa budget...baru ke second...
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,373
Reaction score
59
Points
120
Betoi tu kasi clear ler skit... :D
 

ibnuqadir

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,561
Reaction score
23
Points
30
oh ok sori2 budget aku 1500 ke bawah ari tu ade bro kat cg nih die bg offer kat thread lain..14xx aku tak ingat sape..
 

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
kalau aku, aku lebih pentingkan

graphic card (bleh main heavy game..)
RAM (bleh support multi task and heavy task..)
Hardisk (Nowdays, pakai 4TB pon sebulan da abis, afterall kalau ko nak main game / kaki download, space paling penting)

yang tak berapa perlu dipandang
modem(ko masih nak pakai dial up ke?)
sound(alah, mana2 laptop pon aku pakai head/earphone dan speaker luar jgk y best)

kalau takat hang nak gune utk main solitaire tak pon nak pakai utk kegunaan ms office thingy, pakai cikai nye pon tak pe...

dan wise advice aku, pikir dulu kegunaan yang diperlukan pada laptop tu, then jot down the spec u want, dan paling penting, dahulukan spec / features y susah ko nak upgrade later on, contoh cam processor speed / Hardisk...yg lain2 sume senang nak upgrade barang banyak dan murah...
 

ibnuqadir

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,561
Reaction score
23
Points
30
hmm t.kasih aku memang kakitangan game and download he he
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
AKu pun nak beli gak , spec lbh krg mcm qadir pnya , cuma aku nak core 2 duo procesor , kalau blh yg 2.0 ghz procesor

bajet dlm 1.6k -1.8k, tq

dispaly card kalau x dpt geforce , nvidia pun dah ok , ram mmg 2gig la
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
Bump skit...

Susah lak nak cari penjual laptop baru kat cg ni ye, hehe

Lobang baik ni utk pnjual laptop baru, huhu
 

ibnuqadir

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,561
Reaction score
23
Points
30
mari2 aku nak beli laptop mane tokan2 laptop ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register