Laptop tenggelam dalam banjir.

Recommended Brokers


Sponsored Post

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
9,447
Reaction score
2,012
Points
176
jika rajin ada masa lapang .. cuba buka satu persatu dan spray WD-40 serta keringkan semalaman atau 2 hari hari macam tu, komponen yang pasti dibuang / perlu di tukar adalah power supply unit dan hard disk .. sebab PSU dalam mainboard akan simpan cas elektrik walaupun tidak digunakan dan kerosakkan HDD berpunca dari kemasukkan air / cecair melalui "breather-hole" .. LCD juga masih boleh diservis ..

saya ada 4 biji laptop (2 sudah dijual dan 2 masih dalam tangan tunggu masa nak jual pada kedai sparepart :)
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,729
Reaction score
179
Points
33
jika rajin ada masa lapang .. cuba buka satu persatu dan spray WD-40 serta keringkan semalaman atau 2 hari hari macam tu, komponen yang pasti dibuang / perlu di tukar adalah power supply unit dan hard disk .. sebab PSU dalam mainboard akan simpan cas elektrik walaupun tidak digunakan dan kerosakkan HDD berpunca dari kemasukkan air / cecair melalui "breather-hole" .. LCD juga masih boleh diservis ..

saya ada 4 biji laptop (2 sudah dijual dan 2 masih dalam tangan tunggu masa nak jual pada kedai sparepart :)
cuci guna WD-40..
Adaptor.. .tiada voltage output.-..nak beli baru macam tak berbaloi..cuba repair hujung minggu ni.
( pernah design swithing power supply..rugi tak guna skill lama)
HDD ..macam tak masuk air..dlm tak berkarat.
 

bobgedik

Fun Poster
Joined
Jan 29, 2011
Messages
325
Reaction score
3
Points
45
lokasi mana bossku... klau dekat blh je nak tlg tgkkan....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register