BTC USD 38,054.2 Gold USD 1,778.92
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Laptop Dell Inspiron Bermasalah

jombelionline

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2010
Messages
703
Reaction score
0
Points
10
Laptop saya tak dapat turn on.Yang problemnya bila power cod sambung ke laptop lampu power cod terus padam...Apa problem ek ? shock ke ?

dah call dell dia cakap nak sambung warranty dalam rm900 lebih dan kalau nak tukar motherboard dalam rm1400

baik beli yang baru rasanya..hmm
 
Last edited:
Sponsored Post

petro

Fun Poster
Joined
Mar 13, 2008
Messages
546
Reaction score
29
Points
20
dell model apa?
board short circuit ni.ada peluang repair lagi.tak perlu sampai tukar board.
 

petro

Fun Poster
Joined
Mar 13, 2008
Messages
546
Reaction score
29
Points
20
saya dah reply dalam PM.kebiasaan repair short circuit ni range RM200-300.tapi kalau ikutkan lokasi bro kat kelantan,max RM400 masih boleh diterima.tapi pastikan warranty tu paling kurang 30 hari.
kelantan dan terengganu antara negeri yang banyak kedai letak charge mahal dengan alasan tukar board tapi buat repair saja.masih board yang sama.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register