BTC USD 43,904.7 Gold USD 1,768.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lanjutan Khas Lesen Memandu Sehingga 11 November 2021

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
31,421
Reaction score
4,153
Points
236
Pelanjutan tempoh Pembaharuan Lesen Memandu Kompeten (CDL) & Lesen Vokasional Malaysia bagi Lesen Kenderaan Barangan (GDL) dan Lesen Kenderaan Perkhidmatan Awam (PSV tamat tempoh bermula 13 Januari 2021.​

1626858968328.png
 
Sponsored Post

tshihmin

Freshie
Joined
Feb 14, 2012
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
Pelanjutan tempoh Pembaharuan Lesen Memandu Kompeten (CDL) & Lesen Vokasional Malaysia bagi Lesen Kenderaan Barangan (GDL) dan Lesen Kenderaan Perkhidmatan Awam (PSV tamat tempoh bermula 13 Januari 2021.​

1626858968328.png

Saya sepatutnya perlu renew driving license (CDL) saya pada June 2021. Sekarang saya tidak perlu renew driving license (CDL) sehingga 11 November 2021?
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
31,421
Reaction score
4,153
Points
236
Saya sepatutnya perlu renew driving license (CDL) saya pada June 2021. Sekarang saya tidak perlu renew driving license (CDL) sehingga 11 November 2021?

kalau ada kemudahan tu renew je la .. MyEG kan ada :)
 

tshihmin

Freshie
Joined
Feb 14, 2012
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
kalau ada kemudahan tu renew je la .. MyEG kan ada :)

Saya guna MyEG. Ia kata foto saya tiada rekod kena pergi kaunter JPJ. Saya dapat info kata orang awam sekarang tak boleh datang ke kaunter JPJ. Boleh datang ke kaunter JPJ selepas PKP 3.0. Nampaknya saya tak boleh renew guna MyEG.
 

rokiahronggeng

Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
1,003
Reaction score
227
Points
33
Saya guna MyEG. Ia kata foto saya tiada rekod kena pergi kaunter JPJ. Saya dapat info kata orang awam sekarang tak boleh datang ke kaunter JPJ. Boleh datang ke kaunter JPJ selepas PKP 3.0. Nampaknya saya tak boleh renew guna MyEG.
baru je lepas renew rotax moto dengan kete dekat JPJ UTC
no problem

JPJ wangsa maju pun ada pegi.
org ramai.. malas nak buat kat sana
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
31,421
Reaction score
4,153
Points
236
Saya guna MyEG. Ia kata foto saya tiada rekod kena pergi kaunter JPJ. Saya dapat info kata orang awam sekarang tak boleh datang ke kaunter JPJ. Boleh datang ke kaunter JPJ selepas PKP 3.0. Nampaknya saya tak boleh renew guna MyEG.

mana2 UTC terdekat pun boleh ..
 

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
7,984
Reaction score
348
Points
91
Macam mana org buat gdl boleh idup dua taun... Aku xboleh pulak nak buat haritu walaupun seminggu dah tamat tempoh...
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,364
Reaction score
904
Points
126
aku nak amik PSV utk nak buat Grab pun x bole..... dh la gaji kena potong 40% ... nk menGrab pulak x lepas
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register