BTC USD 24,308.9 Gold USD 1,798.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lambat renew insurance & roadtax kene denda ke?

mujhi

Active Member
Messages
1,571
Joined
Jul 19, 2007
Messages
1,571
Reaction score
36
Points
40
camne lak tu?? nak renew roadtax kene idup insuran dulu...
x kesah la bile nak renew insuran...rodtax akan ikut tarikh insuran...

Dulu saya pernah kena camni...beli insurance tapi lambat renew roadtax... Tak boleh sebab insurance dah start hari kita beli... Jadi kena beli tambah hari ...insurance pula tak da yang jual hari hanya jual minggu ...walau kita nak tambah 3 hari ..itu jadi mahal...ini cerita lama.. sekarang tak tahu pula sebab sebulan lewat pun boleh...kalau dulu lewat sebulan pun boleh tapi roadtax utk 6 bln saja...next 6 bulan kena tambah...😁
 
Sponsored Post

KedaiBajuIllin

Fun Poster
Messages
541
Joined
Oct 10, 2015
Messages
541
Reaction score
122
Points
23
Dulu saya pernah kena camni...beli insurance tapi lambat renew roadtax... Tak boleh sebab insurance dah start hari kita beli... Jadi kena beli tambah hari ...insurance pula tak da yang jual hari hanya jual minggu ...walau kita nak tambah 3 hari ..itu jadi mahal...ini cerita lama.. sekarang tak tahu pula sebab sebulan lewat pun boleh...kalau dulu lewat sebulan pun boleh tapi roadtax utk 6 bln saja...next 6 bulan kena tambah...��

sy punya kes hidup insurance 7 hari lepas tamat. (kene bayar rm 5 satu hari = rm 35)

yang tahun lepas, lambat hidup insurance sebulan tapi tak ada pulak kena apa2 denda.

*bukan bermaksud hidupkan insurance kemudian lambat hidup roadtax.
 

mujhi

Active Member
Messages
1,571
Joined
Jul 19, 2007
Messages
1,571
Reaction score
36
Points
40
sy punya kes hidup insurance 7 hari lepas tamat. (kene bayar rm 5 satu hari = rm 35)

yang tahun lepas, lambat hidup insurance sebulan tapi tak ada pulak kena apa2 denda.

*bukan bermaksud hidupkan insurance kemudian lambat hidup roadtax.

Ooo silap faham...😁.... Kalau lambat bayar insurance dan roadtax ada juga tahun ni...motor lagi berapa hari nak cukup setahun mati...suruh kedai kira berapa dan bayar saja tak check pula ada denda kr tak...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register