BTC USD 24,304.8 Gold USD 1,788.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lambat renew insurance & roadtax kene denda ke?

KedaiBajuIllin

Fun Poster
Messages
541
Joined
Oct 10, 2015
Messages
541
Reaction score
122
Points
23
Salam,

Haritu saya lambat bayar insurance kereta 7 hari.

bila dah bayar insurance dan pass receipt pada orang insurance diorang suruh bayar lagi 35rm.

Katanya sebab lambat renew. dan policy baru.

betul ke ni? bermakna kalau kita lambat bayar 100 hari, nak kene bayar 500rm la ni?

insurance Tokio Marine.
 
Sponsored Post

ceria28

Legendary Member
gem
Messages
11,902
Joined
Mar 13, 2007
Messages
11,902
Reaction score
109
Points
123
Betul ke ni.... setahu saya tak ada laaa pula kena denda jika lewat renew insuran..
Kita sebagai pengguna boleh pilih mana2 sykt insuran utk renew insuran kereta.
 

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,844
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,844
Reaction score
1,595
Points
151
Tkde lak kna cmtu thn lps lewat renew roadtax insuran.. Tktau lak kot2 polisi company insuran yg latest cmtu.
 

ched

Fun Poster
Messages
390
Joined
Sep 27, 2006
Messages
390
Reaction score
10
Points
15
Salam,

Haritu saya lambat bayar insurance kereta 7 hari.

bila dah bayar insurance dan pass receipt pada orang insurance diorang suruh bayar lagi 35rm.

Katanya sebab lambat renew. dan policy baru.

betul ke ni? bermakna kalau kita lambat bayar 100 hari, nak kene bayar 500rm la ni?

insurance Tokio Marine.

Cancel je kalau mcm tu. Client ade hak untuk cancel policy dalam masa 15 hari.

Cancel, lepas tu tuan cari company baru.
 

KedaiBajuIllin

Fun Poster
Messages
541
Joined
Oct 10, 2015
Messages
541
Reaction score
122
Points
23
Tkde lak kna cmtu thn lps lewat renew roadtax insuran.. Tktau lak kot2 polisi company insuran yg latest cmtu.

Betul, ni yang latest dia kata.

kalau boleh, mintak tolong sapa2 yang lewat renew insurance baru2 ni.

mungkin ni policy baru untuk semua insurance kenderaan. :-?
 

mujhi

Active Member
Messages
1,571
Joined
Jul 19, 2007
Messages
1,571
Reaction score
36
Points
40
Biasa la..dah lambat banyak hari... Nanti expired date tak sama dengan roadtax...kena beli tambah hari yang lewat tu..
 

KedaiBajuIllin

Fun Poster
Messages
541
Joined
Oct 10, 2015
Messages
541
Reaction score
122
Points
23
Biasa la..dah lambat banyak hari... Nanti expired date tak sama dengan roadtax...kena beli tambah hari yang lewat tu..

tahun lepas lambar sebulan renew. tapi tak da fees macam ni.
 

[email protected]

Super Active Member
Messages
9,921
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,921
Reaction score
164
Points
83
Biasa la..dah lambat banyak hari... Nanti expired date tak sama dengan roadtax...kena beli tambah hari yang lewat tu..

camne lak tu?? nak renew roadtax kene idup insuran dulu...
x kesah la bile nak renew insuran...rodtax akan ikut tarikh insuran...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register