Lagi Seller Bermasalah di Mudah.my

CG Sponsors




rakyatmalaysia

Active Member
Joined
Jul 6, 2008
Messages
1,844
Reaction score
75
Points
30
Salam, ni member aku suh forwardkan pasal mamat sorang ni, aku sendiri pun dah try call, msg tak angkat, tp iklankan nak jual motor dia.

Ceritanya member aku ni nak cari blik motor-motor cam NSR RR, TZM dan Kawa Superkips, nak mengimbau kenangan lama la kununnya, dah boring bergelumang ngan superbike dia nak restore blik moto2 kelas 150 cc, so NSR dah dapat pun dari Mudah.my, Alhamdulillah.

Then ada la mamat ni iklankan motor TZM dia, area Terengganu, lagi bagus satu negeri bley deal dekat2 je. Ni link iklan dia yang 1st:


http://www.mudah.my/Tzm-15o-5294848.htm


Bila member aku call, dia tak angkat, antar SMS 2-3 kali tak balas, so kita expect maybe motor tu dah dijual le kut, yelah RM1700 murah, cepat le laku. Tak pe la tak dak rezeki.

Pastu belek2 pagi ni ada pulak muncul iklan motor mamat ni, kali ni harga dia dah naik dah, ni link iklan dia yang 2nd:

http://www.mudah.my/Yamaha-tzm150-5320965.htm

Member aku call pagi tadi, dia tak kisah la klu nak naikkan harga asalkan betul2 genuine seller, tp sama gak, 5-6 kali call, tak angkat, antar SMS tak balas, itu yang member aku hangin satu badan, kalo tau mana mamat ni duduk mau dia pi sekeh budak ni.

Pepehal pun awal pagi tadi dia mintak tolong aku wat report pasal ads ni kat Mudah.my, tp aku tau sangat, report form Mudah.my tu sekadar hiasan je.

Setau aku dulu Mudah.my akan try call dulu seller baru iklan tu publish, kalau tak leh call pihak Mudah.my akan antar emel cakap ads tak leh nak publish sebab seller gagal dihubungi, pelik gak aku, patut kalau site kita makin ramai pengunjung, makin ramai pengguna guna service kita, kita kena improvekan lagi service, ni tak makin hampes jee...
 
Sponsored Post

SharmCos

Fun Poster
Joined
Mar 7, 2006
Messages
971
Reaction score
75
Points
20
Mmg ramai seller mudah yg camtu.. saje nak menayang ke boring sgt ke ntah la.. manede mudah call utk pastikan seller betul2 nak jual.. terus approve je.. ada gak org emel melalui mudah dgn email spamming.. potential buyer pun sepatutnya kena verify dulu email dia baru leh email seller.. kalo mcm skrg ni ramai je guna utk spamming dan kdg2 saje nak kutuk seller cakap mahal ler aper ler.. ampes je
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
tapi ada yang buat khianat dan guna mudah.my..
 

fyz_2006

Active Member
Joined
Mar 13, 2007
Messages
1,484
Reaction score
0
Points
20
aku ingatkan dah kena tipu... kalau kol xangkat tu xyah ler kecik aty... cari jerk buyer lain yg selamat.
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,886
Reaction score
8,265
Points
716
mudah is THE BEST :D
tu kalo COD ler...:))


** ceq dah beli PC 2nd hand hari tu ....ASUS :)paid
 

rakyatmalaysia

Active Member
Joined
Jul 6, 2008
Messages
1,844
Reaction score
75
Points
30
mudah is THE BEST :D
tu kalo COD ler...:))


** ceq dah beli PC 2nd hand hari tu ....ASUS :)paid
terus terang aku pun banyak kali dapat succesful deal kat mudah.my ni, tp harap mudah dapat kembali wat cam dulu, ada seller nak jual barang try call, kalau tak angkat jgn publish, baru tak jd kes2 camni..
 

rakyatmalaysia

Active Member
Joined
Jul 6, 2008
Messages
1,844
Reaction score
75
Points
30
Mmg ramai seller mudah yg camtu.. saje nak menayang ke boring sgt ke ntah la.. manede mudah call utk pastikan seller betul2 nak jual.. terus approve je.. ada gak org emel melalui mudah dgn email spamming.. potential buyer pun sepatutnya kena verify dulu email dia baru leh email seller.. kalo mcm skrg ni ramai je guna utk spamming dan kdg2 saje nak kutuk seller cakap mahal ler aper ler.. ampes je
dulu, waktu mudah.my baru beroperasi dia akan call dulu tau, aku tau pun sebab dapat tangkap trick mudah.my ni, biasanya staff mudah.my akan menyamar kononnya diaorang ni buyer. Dulu aku nak jual motor blade naked aku, tetiba je ada minah call tny pasal motor tu, aku terkejut gak pasal motor aku tu tinggi, amat amat amat amat jarang la ada minah yang berani bawak motor camtu, minah tu cakap saya biasa je bawak superbike ni, aku layan je la soal jawab dia w'pun rase cam x caye je, lepas minah tu call aku cepat2 check iklan aku kat mudah dah publish ke blom, tgk2 tak publish lagi, 2-3 minit pastu baru ads aku muncul, sah dia itu penyiasat dari mudah.my.

itu yang aku tau biasanya mudah.my akan call conform dulu seller bleh dihubungi ke tak.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register