BTC USD 42,386.7 Gold USD 1,774.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lagi Masalah Dengan Maybank......

ratusanRM

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,690
Reaction score
361
Points
131
salam..


nak citer skit pasal masalah dengan officer maybank :mad:

KRONOLOGI :

19/10/2008 : akaun maybank den kena block sbb heavy transaction, so maybank suggest den bukak current account...

21/10/2008 : den apply current account online. TQ to CGrian fms :)paid

Thank you for opening new account with Maybank.

For assistance, please call our Customer Care hotline at 1-300-88 6688 or 603-7844 3696 (overseas). Please quote this Reference Number : 1224564982324.

If you require any other facilities with your new account, please print and complete the Kawanku Electronic Banking Services Application Form , and take it to Maybank branch of your choice.(This form is also available at all Maybank branches).

Please visit your Maybank branch to activate your account on the fourth working day after submitting your application.

Applications that are not activated within one (1) month will be cancelled.


28/10/2008 : den g maybank gemencheh nak tanya pasal current account apply online.... officer in charge cuti..!! :-?

29/10/2008 : g lagi maybank gemencheh tanya required document, officer kata kena check detail dalam mykad by cip ~X(

mykad den cip rosak #:-S

officer maybank suh g JPN utk dapatkan detail....


31/10/2008 : g JPN Kuala Pilah (Wife Kat Hospital Kuala Plah Baru Bersalin) utk dapatkan detail.... JPN cakap hanya HQ je boleh print detail sbb mykad den cipnya rosak :(scam

den terus apply mykad baru, alang2 dah sampai JPN :)paid

10/11/2008 : g JPN Tampin mintak print detail... (Register Mykid anak ke-3) jawapan sama seperti JPN Kuala Pilah :(

11/11/2008 : g maybank gemencheh, officer in charge bercuti lagik ~X( ada 1 officer bgtau kalau mykad cip rosak x de masalah, just bwk surat pengesahan majikan....

12/11/2008 (2.00 PM) : Kemarahan Memuncak :mad:Jumpa Officer In Charge (Azri) maybank gemencheh... den tunjuk surat pengesahan & citer pasal mykad problem.... dia cakap apesal buat kat JPN Kuala Pilah??? Kat Melaka 3 hari je bleh siap..!! :mad: ada ke patut cakap camtu dgn customer?? :(scam

surat pengesahan den tu, tak pandang langsung!! sebelum tu dia siap perli lagik.... sape yang cakap suh bwk surat pengesahan majikan ni??? officer yg den jumpa smlm plak takde... lagi la dia kerek...!!


last2 den dah bengang.... den cakap, saya nak bukak current account, nak layan ke tak??? dia dgn muka poyo bg dokumen den... so, maknanya malas nak layan la kan???:(scam

den pun blah... Blah bukan sebarang blah... SIAP KO AZRI...!!


12/11/2008 (2.10 PM) : Kuar je pintu maybank gemencheh, den terus call customer service maybank citer pasal officer azri ni..!! diorang terus amik report... PADAN MUKA KO..!! :)cgrock

12/11/2008 (2.30 PM) : Den bukak maybank2u carik Direct Line Manager Maybank Gemencheh.... laaaa, patut la si Azri ni kerek sangat sbb Gemencheh x de manager... Cissss ~X(

den contact Managaer Gemas, manager kuar... takpe, den dapat cakap dgn assistant manager Encik Nizam :)paid


story kisah den, dia janji akan call Azri poyo..!! :mad:

12/11/ (2.50 PM) : Encik Nizam call cakap mintak maap sbb Azri ni baru & x tahu citer sebenar..!! cehhh, kalau x tahu nape layan customer cam ampeh..!!


takpe, den tau Encik Nizam nak backing officer dia.... dia cakap nanti g maybank gemencheh skali lagik...

12/11/2008 (3.00 PM) : Jumpa lagi sekali dgn officer poyo (Encik Azri), cehhh.... bila dah kena sound dgn Assistant Manager baru nak layan den?? :(scam


baru la nak layan elok2.... padahal masa 1st time jumpa tu, den bukan nya dressing cam apek jual sayur... pakai nametag Kerja Lagik tu....


dia mintak maap pasal kes sblm ni..!! cehhh.... den dah report baru nak mintak maap????


ape2hal, hari ni dia suh datang bwk RM500 utk deposit current account...!!! boleh pun..!!! ampeh punya pekerja maybank.... maybe kat gemencheh takde saingan, so... korang bleh ar berlagak..!!!


p/s: sorry to member2 den yg keje maybank.... den bukan cakap semua pekerja maybank cam ampeh... ramai yg ok, masalah pada officer sorang ni je...!!! POYO NAK MAMPUSSSS...!!!


arini den akan update...
 
Sponsored Post

ratusanRM

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,690
Reaction score
361
Points
131
sape2 yang ada masalah dengan maybank bleh share kat sini :mad::mad:
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
huhu.. panjang citernyer...

komen? mmg azri tu terok.. pdn muke kne report
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
drg ni memang bangsa sgt dengan jawatan.. patut hormat dgn pelanggan.. tanpa pelanggan boleh lingkup bank..
 

ndzul01

Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
1,466
Reaction score
0
Points
20
Orang bank memang selalu anggap pelanggan tu bukan macam pelanggan pun....
 

bujanglapok

Active+ Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
Takziah la bro..
aku turut bersimpati dgn nasib hang...
 

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,835
Reaction score
35
Points
30
hihihih langkah yg betol bro....agk mcm pelik jerk depa punye servis (slalunye malas) amik name call terus customer servis...miahaha puas ati....
 

schrolll

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,535
Reaction score
0
Points
20
bermasalah nak bukak current account nie. takde introducer...he he he
 

ddfx1

Freshie
Joined
Jun 24, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
kalo ko ada 1 juta maybe dia layan dgn baik kot-p
 

C_Kenek

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
maybank memang camtu tak pernah nak hargai customer. aku masuk depo ikut kaunter pun diorg leh sound lain kali pakai mesin dgn muka yg masam pastu caj plak 50sen. 2 cawangan aku kene kuantan dan kemaman tak mesra
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register