Lagi kes budak Foodpanda kena bantai dengan Tai Long

CG Sponsors




TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
281,068
Reaction score
11,486
Points
2,376
Customer tu mcm tepis je duit baki yg rider tu bagi
Kira nya customer la yang mula lakukakln serangan fizikal
 
Sponsored Post

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
19,995
Reaction score
1,722
Points
201
Bangsa minoriti ni besar kepala sbb org kita yg majoriti baik sgt. Masa diorang memerintah lg bertambah kurang hajar.

Pernah 1 cite jadi kat aku hujung thn 2018. Masa tu aku menang peraduan dpt moto. Moto tu kena collect kat kedai cina. Org cina kedai tu siap cakap “ini peraduan company cina apa pasal you melayu bole menang?” Aku tahan sabar je takut dia sabotaj moto baru aku, tapi kutuk dlm hati mmg siallah bangsa ni.

Sejak tu mmg aku bertekad mmg berbaloi utk kita jadi rasis pertahankan keistimewaan melayu/islam yg ada dlm Perlembagaan Persekutuan.
so miotor tu cina tu bagi tak.......memang melampau puak ni..kalau kat ofis....otak piang...buat kerja piang pun jadi Manager....Melayu dekat 20 tahun kerja tak jadi manager lagi....puak puak dia demi nak naik gaji create jawatan...Senior Operation Manager...Senior itu..Senior ini....yg melayu executie sampai mampus
 

adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,539
Reaction score
156
Points
43
salah kerajaan bagi geran bagi cina naik dan naik pala belah alma bukit minyak juru.. kesan dia puluh tahun melayu kena halau beradap.. bila dah ramai melayu pupus cina naik YB situ.. katanya kawasan cina ramai..

bila dah ramai lu melayu p mamposss.. aku x berapa nak kisah sangat bab melayu kena hayun nie sebab pertama melayu sendiri bodoh sayangkan bn pas dan raja.. puak bertiga nie x berjuang pun jaga melayu.. pkr baru tubuh atas dasar politik.. politik dan agama bukan tiang untuk tolong melayu kuat..

kes nie setel dengan cara berikut.. melayu kena beralah undur.. tengok cam polisi ngan kehakiman buat adib camna..
 

Megat Al Fateh

Fun Poster
Joined
May 6, 2019
Messages
647
Reaction score
228
Points
33
kes aritu budak pompuan kena tendang tu

member2 dia datang tanya si pelaku tu balik

tapi boleh pulak dia report polis kata dia diserang

bdk2 yg datang tu kena gari masuk mahkamah padahal tak cuit pun pelaku tu

yg pelaku tu takde kena gari ape pun .. padahal dah terang dia serang org dlm cctv ni

ni setakat yg aku ingat dan aku tgk perkembangan kes ni dlm news dulu.. skrg tak tau apa kes..

mungkin kena gegar balik.. jangan bagi si sombong ni pijak2 kita lagi.. tu jelah aku nak cakap.. kang lelebih org marah plak ;)
 

Megat Al Fateh

Fun Poster
Joined
May 6, 2019
Messages
647
Reaction score
228
Points
33
Ada kemungkinan tak

Kita yg kat bwh ni bergaduh di sbbkan oleh sentimen perkauman yg di mainkan oleh ahli politik? :unsure:

kerana jika kita lihat lakonan mereka
Pasumno berbaik dgn mca
Manakala PH pula berbaik dgn dap
Dan mereka sesama sekutu mereka tidak sensitif
ade juga sesedikt menyumbang issue ni..

sbb ade jenis nak tunjuk hero depan bangsa memasing dok kutuk org lain.. tu yg jadi dkt belanda dulu tu

tp isu lain aku tgk sbb dlm masyarakat itu sendiri.. ko tengok kes ni.. takde kena dgn politik pun.. lebih sbb perangai sendiri nak tunjuk samseng

so, ade banyak sebablah.. salah satu jalan penyelesaian dia buat sekolah satu aliran je.. takdelah kita semua rasa sangsi semasa sendiri je..

pendapat peribadi jelah..
 

akudotcom

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
6,911
Reaction score
1,360
Points
151
Lelaki pukul penghantar makanan direman
| | 8 Ogos 2020
789187.jpg

Kejadian pergaduhan itu turut tular di laman sosial.
A

A


BUKIT MERTAJAM - Lelaki yang memukul penghantar makanan sebuah syarikat penghantaran terkenal dalam kejadian di Alma di sini yang pergaduhan tersebut turut menjadi tular di media sosial Facebook, dua hari lalu direman selama empat hari bagi membantu siasatan kes itu.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad berkata, lelaki berusia 33 tahun dan merupakan pelajar sebuah kolej swasta itu ditahan di sebuah hotel di sini pada jam 7.22 malam semalam.
"Polis telah mendapat perintah reman selama empat hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes tersebut, kami masih menjalankan siasatan lanjut termasuk punca suspek bertindak sedemikian," katanya ketika dihubungi Bernama di sini malam ini.


ARTIKEL BERKAITAN Penghantar makanan dibelasah pelanggan baran
Katanya, polis juga akan merekodkan keterangan mangsa dan pemilik rumah inap desa yang disewa lelaki itu bagi membantu siasatan kes tersebut.
Beliau berkata, polis menjalankan siasatan kes berkenaan menurut Seksyen 323 Kanun Keseksaan iaitu menyebabkan kecederaan dan 506 Kanun Keseksaan iaitu ugutan jenayah.
Khamis lalu, polis menjalankan siasatan kes itu selepas pihaknya menerima laporan daripada mangsa iaitu penghantar makanan berumur 34 tahun yang cedera dipukul suspek dalam kejadian jam 11.05 pagi di sebuah inap desa disewa pelanggan tersebut.- Bernama
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,115
Reaction score
539
Points
161
Bangsa minoriti ni besar kepala sbb org kita yg majoriti baik sgt. Masa diorang memerintah lg bertambah kurang hajar.

Pernah 1 cite jadi kat aku hujung thn 2018. Masa tu aku menang peraduan dpt moto. Moto tu kena collect kat kedai cina. Org cina kedai tu siap cakap “ini peraduan company cina apa pasal you melayu bole menang?” Aku tahan sabar je takut dia sabotaj moto baru aku, tapi kutuk dlm hati mmg siallah bangsa ni.

Sejak tu mmg aku bertekad mmg berbaloi utk kita jadi rasis pertahankan keistimewaan melayu/islam yg ada dlm Perlembagaan Persekutuan.
Bg la sial dpn2...
Baru diorg tau melayu berani,bkn sembang belakang2...
 

piko1

Active+ Member
Joined
Dec 18, 2010
Messages
3,501
Reaction score
302
Points
56
ade juga sesedikt menyumbang issue ni..

sbb ade jenis nak tunjuk hero depan bangsa memasing dok kutuk org lain.. tu yg jadi dkt belanda dulu tu

tp isu lain aku tgk sbb dlm masyarakat itu sendiri.. ko tengok kes ni.. takde kena dgn politik pun.. lebih sbb perangai sendiri nak tunjuk samseng

so, ade banyak sebablah.. salah satu jalan penyelesaian dia buat sekolah satu aliran je.. takdelah kita semua rasa sangsi semasa sendiri je..

pendapat peribadi jelah..
Kerajaan isle masih takut nak tutup sjk....pelik tapi benar
 
Sponsored Post
Top
Log in Register