BTC USD 37,200.1 Gold USD 1,797.87
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kwsp

JETJI

Freshie
Joined
Feb 26, 2008
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
Salam semua, saya nak tanya kepada sesiapa yang tau mengenai pengeluaran KWSP konon2nya untuk membeli rumah.
Pada 14/09/08 saya telah submit dokumen2 untuk membeli rumah di KWSP Seremban,dokumen yang di submit tu sebijik macam nak beli rumah ( tapi sebenarnya tak beli pun,cuma nak guna duit KWSP untuk settle hutang ), tapi sampai sekarang tak dapat apa2 lagi....menurut kata petugas di kaunter semasa dokumen2 tu diserahkan ianya akan mengambil masa 2 hingga 4 miggu sahaja tapi sekarang dah nak masuk 6 minggu.

Kepada sesiapa yang ada pengalaman macam ni, tolonglahbagi pendapat.

Terima Kasihhhh :-? :)cgrock
 
Sponsored Post

petikkambing

Freshie
Joined
Nov 5, 2008
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
hehehe helo.. kawan.. kwsp nanti bagi chq laaa atas name bank bukan cash masuk saving... cash masuk saving cume secara bulanan itu pun kalu sudah ade loan rumah untuk dibayar...
 

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
dlm form ko tick kat mana ttg pengambilan duit tu, ada yg terus masuk acc, ada yg amik cek kat branch kwsp ... ada 3-4 option kalu tak silap, aku pon tak ingat sgt ... :D


kalu takdak problem, 2 minggu dah dpt ...
 

JETJI

Freshie
Joined
Feb 26, 2008
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
tapi masalahnya,bila check dalam KWSP i-akaun masih belum ada apa2 aktiviti terkini..maksudnya dokumen tu belum diapprove @ tergantung2, yang dirisaukan kalau KWSP boleh detect yang dokumen tu palsu ke apa ke,tapi kalau tengok dia punya proses masa submit tu siap amik cap jari pastu dia kata dalam masa sebulan kautim siap mauk dalam akaun RHB yang saya sertakan bersama....brader yang sediakan dokumen2 tu pun kata macam tu, ni yang nak tanya sapa2 yang arif pasai benda2 macam ni
 

hasbullah2002

Junior Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
78
Reaction score
0
Points
6
silap haribulan kantoi kene bayar saman atau masuk penjara nie.. bahaye bahaye
 

ejus

Active+ Member
Joined
Jun 25, 2007
Messages
2,536
Reaction score
0
Points
20
tapi masalahnya,bila check dalam KWSP i-akaun masih belum ada apa2 aktiviti terkini..maksudnya dokumen tu belum diapprove @ tergantung2, yang dirisaukan kalau KWSP boleh detect yang dokumen tu palsu ke apa ke,tapi kalau tengok dia punya proses masa submit tu siap amik cap jari pastu dia kata dalam masa sebulan kautim siap mauk dalam akaun RHB yang saya sertakan bersama....brader yang sediakan dokumen2 tu pun kata macam tu, ni yang nak tanya sapa2 yang arif pasai benda2 macam ni

kena rujuk dgn kwsp balik la bro..
 

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
hahaa, jgn sampai dia tangkap ko sudah, aritu kan dah ada yg kena ... :-?

skang dorang siap dah buat rules baru, kalu wife pon nak kuarkan duit tuk rumah, kena sertakan bukti pertalian(surat nikah) dan surat rayuan ... huhu

makin lecehla pasni ..
 

asrolsani

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2007
Messages
230
Reaction score
0
Points
10
saya pon buat pengeluaran rumah pertama kwsp kat seremban... lepas 3 hari dah masuk akaun bank (direct ke dlm saving account)
 

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
saya pon buat pengeluaran rumah pertama kwsp kat seremban... lepas 3 hari dah masuk akaun bank (direct ke dlm saving account)

stakat ni aku rasa kwsp je yg bg service terbaik ... :)paid
 

ejus

Active+ Member
Joined
Jun 25, 2007
Messages
2,536
Reaction score
0
Points
20
saya pon buat pengeluaran rumah pertama kwsp kat seremban... lepas 3 hari dah masuk akaun bank (direct ke dlm saving account)

cuma tu pembelian umah saja la kan...kalau tak beli umah cam mana?kalau nak repair umah cam mana?leh ka?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register