BTC USD 19,343.2 Gold USD 1,660.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

KWSP: Pengurangan 3% secara automatik mulai Januari

lima50

Banned
Messages
15
Joined
Sep 26, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
ARKIB : 06/11/2008
KWSP: Pengurangan 3% secara automatik mulai Januari
06/11/2008 6:38pm


KUALA LUMPUR 6 Nov. – Pengurangan caruman bulanan pekerja dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) daripada 11 kepada lapan peratus akan dilaksanakan secara automatik mulai gaji Januari 2009 sehingga Disember 2010.

Bagaimanapun ahli yang ingin mengekalkan caruman pada kadar 11 peratus boleh berbuat demikian dengan mengisi borang KWSP 17A (AHL) dan dikemukakan kepada majikan masing-masing untuk diserahkan kepada KWSP.

Pengurus Kanan Perhubungan Awam KWSP, Nik Affendi Jaafar dalam satu kenyataan di sini hari ini berkata, KWSP akan mengeluarkan jadual caruman bulanan yang baru.

Ahli-ahli jelas beliau, boleh mendapatkan jadual serta borang tersebut di pejabat-pejabat cawangan KWSP atau memuat turun daripada laman web myEPF di www.kwsp.gov.my mulai 1 Disember ini. – Utusan.
 
Sponsored Post

edy639

Active Member
Messages
1,268
Joined
Dec 27, 2007
Messages
1,268
Reaction score
20
Points
25
Pls alert pd sesiapa yg nak remain contribution 11%, kena isi form Borang KWSP 17A (AHL).

Mari ramai2 fill up form tu :D
 

badrush

Super Active Member
Messages
5,521
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,521
Reaction score
19
Points
75
majikan naikkan???

majikan jadi brape percent ar??
 

fms

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,813
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,813
Reaction score
417
Points
141
Pls alert pd sesiapa yg nak remain contribution 11%, kena isi form Borang KWSP 17A (AHL).

Mari ramai2 fill up form tu :D

aku xnak kekal 11%..
mmg berita baik bole dpt sikit RM..
masuk ASB je laa..lagi tinggi..
mmg Najib pandai sbb nak lawan ekonomi yg merudum x lama lagi..
kasi spending power naik..
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,111
Paid Membership
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
218
Points
123
aik...?

cam astrok jer...
 

wkl6438

Active+ Member
Messages
2,879
Joined
Dec 28, 2007
Messages
2,879
Reaction score
2
Points
25
potong 3% EPF ada duit lebih nak belanja
 

fidalaksa

Freshie
Messages
33
Joined
Nov 6, 2008
Messages
33
Reaction score
0
Points
6
bagus jugak..rm50 bole kita saving kat asb.setahun ade gak 600
banyak simpan kwsp yg untung..dividen kita sket jer...
 

aidiryatim

Legendary Member
gem
Messages
14,011
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
bagus jugak..rm50 bole kita saving kat asb.setahun ade gak 600
banyak simpan kwsp yg untung..dividen kita sket jer...

betul2..jadi.. klu boleh.. biar RM60 sbln nih jgn kuarkn sampai umur 55 .. baru lebih untungnyer dr EPF:)
 
Sponsored Post

Top
Log in Register