KWSP atau Fixed Deposit

CG Sponsors




Sponsored Post

mhalimb

Freshie
Joined
Apr 23, 2012
Messages
18
Reaction score
0
Points
8
kalau rm4juta, berapa best rate bleh dapat?
if you have 4 million of course you can ask more, you already impress banker and can ask loan, credit card, od,: that make your money drain without you notice.:eek:
 

mhalimb

Freshie
Joined
Apr 23, 2012
Messages
18
Reaction score
0
Points
8
mmg ada FD yg tempoh matangnya 1 bulan.. :D
den tau.. :)
cuma cm den nie,..
maleh nak melayan kadar naik turun rate bank..
apatah lagi nak belek surat kabo hari2 utk
tgk pasaran saham..
den nie jenis melayu yg malas sket.. :p
pasal tu den sampai skrg still pilih insurance..
lain ler kalau dlm akaun den dah tersedia
RM2juta..baru ler den masuk saham. hoho... :)paid
kalau x invest mana nak dapat 2M ? nak tunggu 2M x invest sempat ke merasa?
 

AdsMsia

Active+ Member
Joined
Mar 13, 2011
Messages
4,653
Reaction score
20
Points
25
apa corelation kwsp dgn epf ni...hmmmmmm
fd? itu bukan tempat investment itu tempat parking shj.
kalau ada 2 - 3 Million baik parking ke MMF, return tinggi dai fd dan takde tempoh dan takde kena coporate tax... kalau fd kena tax pulak dari return tu....

utk individu memang salah tempat la kalau simpan di fd :)
 

kakashi2510

Fun Poster
Joined
Apr 7, 2010
Messages
237
Reaction score
0
Points
10
HI, saya nak tanya mestikah majikan membuat caruman kwsp kepada pekerja?

ada tak jenis pekerja yang tak perlu buat caruman? (macam part time, gaji berapa tak perlu?)

Terima kasih, harap ada bos2 yg boleh membantu!
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,602
Reaction score
729
Points
71
caruman kwsp baik utk masa depan di hari tua.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register