KWSP atau Fixed Deposit

CG Sponsors




Sponsored Post

FadzilahMamat

Fun Poster
Joined
Oct 9, 2007
Messages
333
Reaction score
2
Points
15
sebenarnya ape kaitan KSWP dan FD yg TT nak bawakan ya?

cth mcm sy makan gaji, utk KWSP dh dipotong bulan2..kalau ade duit lebih, samaada nak invest kat UT, gold, property, ASNB, FD

duit dlm acc 1 KWSP boleh la kuarkan sket utk invest di UT atau ASNB produk...tapi ke FD boleh ke?..kalau tak boleh, mcm takde kaitan plak antara 2 benda ni...atau ade yg sy tak tahu :D
Pada pandangan saya, mungkin TT ni seorang usahawan yang tengah berkira-kira samada nak buat simpanan persaraan di KWSP atau di FD.
 

LAKEL.AMBERT

Freshie
Joined
Oct 14, 2010
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
US Banks have been paying the most interest. Foreigners have been buying US debt and investing in US banks forever.

Currently Zions Bank (866-7618349) offers a savings account paying 3.50 % when $20,000 is deposited. Smaller amounts give less interest.
 

Dejamery1

Freshie
Joined
Jan 11, 2011
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
According to my knowledge the Malaysian government has spent RM3.5 billion in 1990 out of Bank Bumiputera 1984, and in 1998 granted bail in 3 different cases. ESA to the effect that now owns the bank to act as a guarantee fund out.
 

jerul

Legendary Member
Joined
Jul 13, 2009
Messages
10,664
Reaction score
63
Points
120
so.. pilihlah insurance...
betulke org kate, kalau beli insurance, kene ready laa mayat kita dilapah lapah... tuu yg tak tahan tuu...
tu insurance mmg kena bedahsiasat...tp klu takaful x xkena lapah2..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register