Kurnia insuran claim kerosakkan

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 24 22.4%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 7.5%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 44 41.1%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 29 27.1%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 34 31.8%

Latest Threads

hitman25

Fun Poster
Joined
Oct 8, 2010
Messages
657
Reaction score
34
Points
0
as salam dan selamat petang..saya nak tanya betul ka insuran tak cover jika kita yang salah langgar belakang..
 
Sponsored Post

extremeagro

Active Member
Joined
Mar 11, 2008
Messages
1,301
Reaction score
32
Points
48
orang insuran call isteri kata mungkin saya kena bayar sedikit..sebab dlm report polis mengatakan isteri tertelap...
kereta dah berapa tahun? mungkin ada excess tu. better check balik kenapa kene byr
 

hitman25

Fun Poster
Joined
Oct 8, 2010
Messages
657
Reaction score
34
Points
0
kereta dah berapa tahun? mungkin ada excess tu. better check balik kenapa kene byr
kereta dah 7 tahun..ya yg excess telah dimaklumkan dlm rm500+

cuma yg smlm dia call kata cth ayat mcm ni " claim awak mungkin kena byar skit sbb dlm report mengatakan awak yg salah"

jadi total dekat 1k jgk la..termasuk excess tu...
 

extremeagro

Active Member
Joined
Mar 11, 2008
Messages
1,301
Reaction score
32
Points
48
kereta dah 7 tahun..ya yg excess telah dimaklumkan dlm rm500+

cuma yg smlm dia call kata cth ayat mcm ni " claim awak mungkin kena byar skit sbb dlm report mengatakan awak yg salah"

jadi total dekat 1k jgk la..termasuk excess tu...
kereta hantar kat bengkel biasa atau authorized dealer?
 

gv_orex

Fun Poster
Joined
Sep 19, 2012
Messages
319
Reaction score
7
Points
0
Pengalaman aku...hantar p perodua centre xda plak kena charge melalui tebus insuran...bayaran sedikit tu kalau bab kena sama polis ada la, haha....
 

bell&ross

Active+ Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
3,502
Reaction score
117
Points
63
Perodua centre
Mungkin sebab ni tuan "betterment"...

Betterment when speaking about auto insurance terms is referred to as a condition relating to original equipment, or older parts, on your automobile, when having been damaged in an accident may being replaced with new part(s). The resulting improved condition of the vehicle is known as betterment.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register