Kumpulan HPA Ahmades (eBuku Percuma, Baca di Akhir Thread)

CG Sponsors
ahmades

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2009
Messages
496
Reaction score
38
Points
20
Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera.KUMPULAN HPA AHMADES


Terlebih dahulu, saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada CariGold khususnya pada para administrator kerana menubuhkan Carigold dan memberikan peluang kepada user seperti kami untuk mencari sedikit keuntungan daripada forum ini.

Thread ini adalah dedikasi khusus kepada ahli hpa yang berdaftar dibawah kumpulan ahmades dan mereka ini adalah ahli yang telah menerima Pakej Kejayaan Bersama HPA yang mengandungi :

 1. ebook Resepi Kejayaan Bersama HPA
 2. Manual Pemasaran
 3. Ceraian bab 1 ebook

INI BUKANLAH THREAD BERSOAL JAWAB. Ini adalah thread yang khusus untuk ahli hpa dibawah kumpulan ahmades membuat post mengenai maklumat tentang kekosongan ahli dibawahnya. Tujuan perkara ini dibuat adalah untuk :

 1. Membolehkan ahli mengetahui potensi dirinya dengan membandingkan kumpulannya dengan kumpulan ahli yang lain
 2. Membolehkan bakal ahli mengetahui kekosongan pada ahli kumpulan HPA sebelum menyertai kumpulan Ahmades
 3. Melihat tumbesaran keahlian dalam Kumpulan Ahmades


Kepada ahli-ahli, ingin sekali saya berpesan disini :

 1. Jangan sesekali membuka thread lain untuk mempromosikan HPA, cukup sekadar meletakkan promosi berkenaan didalam siggy anda.
 2. Jangan men"spam" dalam mana-mana thread mengenai HPA, ikuti nasihat no 1#.
 3. Jangan mengharap bahawasanya anda akan memperolehi ahli didalam Carigold. Anda telahpun dibekalkan dengan Resepi Kejayaan Bersama HPA. InsyaAllah anda juga seorang juara yang boleh membuat marketing mengenai HPA di dunia luar.

Bagaimana untuk membuat post didalam thread ini? :

 1. Apabila anda memdapat Pakej Kejayaan Bersama HPA, maka saya memhon kepada anda supaya membaca terlebih dahulu ebook Resepi Kejayaan Bersama HPA
 2. Selepas anda membaca ebook berkenaan, maka anda bolehlah membuat post didalam thread ini
 3. Ikuti format post yang disediakan oleh saya, supaya bakal ahli HPA dapat melihat prospek HPA dengan lebih jelas melalui ebook Pakej Kejayaan Bersama HPA
 4. Buat siggy anda untuk mempromosikan link post anda terlebih dahulu
 5. Sekiranya kuota anda sudah mencukupi, barulah siggy anda diubah terus ke thread ini sekaligus membantu orang lain pula untuk berjaya didalam HPA.
 6. Sekiranya anda mempunyai ahli dari luar CG, ajaklah beliau untuk menyertai CG dan sekaligus membuat post didalam thread ini dan mengikuti Program Kejayaan Bersama HPA menerusi CG.

THREAD INI TIDAK AKAN DIBUMPKAN! Thread ini hanya mengandungi maklumat untuk bakal ahli HPA melihat prospek yang ingin dibawa oleh Kumpulan HPA Ahmades.


PROGRAM KEJAYAAN BERSAMA HPA


Program ini akan mengguna-pakai modul yang terkandung dalam ebook Resepi Kejayaan Bersama HPA. Berikut adalah maklumat perlaksanaan Program :

Tempat : Forum Carigold, ruangan Formal Discussion / Debate
Masa : Setiap pukul 9.30 malam, selepas waktu Isya'.
Tajuk :

 1. BAB 1 : Pengenalan Sudah Bermula, Klik Disini.

  Didalam bab ini, anda akan didedahkan apa yang dimaksudkan dengan ekonomi. Kenapa manusia miskin dan apa yang menggerakkan ekonomi. Ianya pasti lain dari apa yang anda belajar dari Universiti atau Kolej.
 2. BAB 2 : Halal, Yang Mana Satu

  Mudah bagi kita untuk menyebut HALAL, tetapi sedarkan anda kegagalan menjaga HALAL didalam kehidupan kita akan mengganggu keseluruhan proses kehidupan kita dan akan menyebabkan kita sentiasa didalam keadaan berbelah-bahagi. Ketahuinya didalam bab ini.
 3. BAB 3 : MLM Kapitalis vs MLM Syariah

  Ada banyak jenis perlaksanaan MLM, cuma apa yang membezakannya adalah langkah perlaksanaan itu samada mengandungi ciri penindasan atau tidak. Ketahuinya didalam bab ini.
 4. BAB 4 : Lapan Penyakit Jiwa Manusia

  Penyakit hati yang membelenggu jiwa manusia dari mengecapi kejayaan. Ketahui Lapan jenis Penyakit Jiwa yang sentiasa menghantui manusia dan membawa manusia ke kancah kegagalan. Juga, ketahui bagaimana untuk merawat penyakit jiwa ini.
 5. BAB 5 : Pengurusan Mental Dan Masa

  Mental dan Masa adalah hubungan yang tidak dapat dipisahkan. Masa mengajar mental manusia. Pelajarilah tips dan kaedah bagaimana untuk menguruskan masa supaya kerja-kerja anda tidak bertangguh disamping dapat meluangkan masa bersama keluarga.
 6. BAB 6 : Teknik Dan Strategi Didalam MLM-S HPA

  Inilah bab yang perlu anda ketahui sekiranya anda ingin sukses didalam HPA. Strategi yang bakal membuahkan hasil sekiranya dilaksanakan dengan sempurna. Ikuti syarat yang ditetapkan dan anda bakal menikmati bonus besar.
 7. BAB 7 : Perancangan Masa Hadapan

  Adakah HPA menawarkan anda hanya semata-mata program MLM? TIDAK, banyak yang HPA tawarkan. Anda boleh menceburi bidang pengamal ubatan herba, atau kalau modal anda besar mungkin boleh berfikir untuk membuka bisnes makanan HPA seperti Radix Fried Chicken. Ketahui perjalanan masa sekiranya anda merancang untuk menceburi bisnes-bisnes HPA yang lainnya di bahagian ini.
 8. BAB 8 : Sinergi Ubatan HPA

  Seperti biasa, ini adalah senarai asas ubatan HPA untuk merawat penyakit tertentu. Anda perlukan senarai ini sekiranya anda mencari kaedah alternatif didalam menyembuhkan penyakit yang sukar disembuhkan dengan kaedah moden.


Saya akan memulakan Program ini pada 16 Feb 2010. Pada sesiapa yang ingin mendapatkan ebook ini haruslah mendaftar menjadi ahli HPA didalam Kumpulan Ahmades. Hubungi / PM / emel mereka yang membuat post didalam thread ini untuk maklumat lanjut mengenainya.

Dan tolong jangan reply apa-apa dalam thread ini. Apa-apa sahaja persoalan yang timbul haruslah dikemukakan didalam thread ini.

Terima Kasih.
 
Last edited:
Sponsored Post

ahmades

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2009
Messages
496
Reaction score
38
Points
20
Contoh Post Ahli HPA Kumpulan Ahmades


Assalamualaikum, hubungi saya di duit.kut(at)gmail.com atau PM saya sekiranya anda berminat menyertai Kumpulan HPA Ahmades dibawah saya. Terima Kasih.

*Gantikan [(at)] kepada simbol [@]

Ahli Kumpulan HPA Ahmades yang telah berdaftar dibawah saya :
 1. niko
 2. lamborghini06
 3. @je_LooL
 4. sarialong
 5. smartincome
 6. cuyien
 7. asraf8
 8. fido1

Kuota saya sudah penuh, dapatkan keahlian anda menerusi ahli yang lain. Terima Kasih
Pendapat Saya mengenai Pekej Resepi Kejayaan Bersama HPA :

Assalamualikum,

Ianya masih program MLM-Syariah HPA, tetapi dengan Pakej Kejayaan Bersama HPA, anda adalah sepuluh tapak kehadapan. Kenapa? Pakej ini direkabentuk hasil pengalaman dan kajian mendalam saya mengenai pattern perlaksanaan MLM terutamanya perlaksanaan MLM yang berunsurkan syariah.

Begini, ramai diantara kita berminat menyertai MLM, tapi, adakah ramai diantara kita yang :

1. Mempunyai skil komunikasi yang baik?
2. Mempunyai keberanian untuk berhadapan dengan orang?
3. Mempunyai motivasi yang tinggi untuk melaksanakan MLM?
4. Mampu melaksanakan jualan MLM?
5. Mampu membina rangkaian yang berkualiti sekaligus memberikan pulangan besar kepada ahli MLM berkenaan?
6. Membayar sejumlah harga yang "menakutkan" untuk menyertai satu-satu MLM?
7. Dan pelbagai lagi alasan.....


Dengan HPA, anda tidak perlu :


1. Membayar sejumlah wang yang banyak untuk menyertainya, cukup sekadar RM30.00 untuk yuran pendaftaran seumur hidup
2. Tidak perlu berpenat-penat menjual barangan, cukup sekadar dibeli untuk kegunaan harian


Tetapi, anda masih perlu :


1. Mempromosikan HPA kepada kawan-kawan dalam usaha mencari downline, kerana perniagaan HPA adalah berteraskan MLM dan perlukan anda mencari downline.
2. Perlu bersemuka dengan orang ramai apabila mencari downline
3. Perlu menghafal banyak fakta mengenai HPA apabila ingin menerangkan HPA kepada orang lain


Jadi, dengan Pakej Kejayaan Bersama HPA, anda masih lagi perlu mencari downline, TETAPI :


1. Pakej ini akan bercakap bagi pihak anda kerana anda berada didalam rangakaian saya
2. Pakej ini bersifat self-motivation, beerti ianya bukan sahaja akan memotivasikan anda malah akan memotivasikan downline dibawah anda
3. Pakej ini bersifat self-marketing, beerti anda tidak perlu menghurai dengan panjang lebar mengenai HPA, cukup sekadar memberikan mereka membaca ceraian buku Resepi Kejayaan Bersama HPA Bab 1 : Pengenalan. Sudah pastinya mereka akan tertarik.
4. Pakej ini akan membantu anda membina rangkaian yang berkualiti tinggi. Bayangkan setiap downline anda memiliki Pakej ini dan setiap downline mereka pula memiliki pakej ini dan ini akan berterusan sehingga bila-bila. Manfaatnya besar dan untuk kita semua.


Sememangnya, anda akan berjaya dengan Pakej ini kerana :


1. Sayalah, Ahmades dengan izin Allah SWT adalah upline yang pertama sekali didalam HPA mengambil inisiatif untuk membantu mereka yang ingin berjaya didalam HPA, berjaya dengan penghasilan Pakej yang percuma ini.
2. Pakej Self-Motivation dan Self-Marketing yang akan membantu anda untuk terus berjaya dan berjaya didalam HPA
3. e-Book Resepi Kejayaan Bersama HPA, buku yang ditulis sendiri oleh saya adalah buku yang lengkap dengan semua fakta yang perlu anda ketahui sekiranya anda ingin melaksanakan perniagaan MLM.


Jadi, adalah satu benda yang penting untuk anda merebut peluang keemasan ini. Saya berikan kepada anda secara percuma dengan syarat anda perlu mendaftar menjadi ahli HPA dibawah kumpulan ahmades. Hubungi mereka yang mereply dalam thread ini dengan segera.
 
Last edited:

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
saya datang melapor diri tuan...:">
 

@je_LooL

Fun Poster
Joined
Jul 16, 2008
Messages
271
Reaction score
3
Points
15
Salam semua,

Sy pun nk melapor diri gak la:)cgrock
Org2 JOHOR...boleh caling2 sy yea...


SHARING IS CARING!!!
 

smartincome

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
2,571
Reaction score
0
Points
20
Saya juga melaporkan diri...

group direct bawah En Ahmades dah complete 8 org...

Sesiapa yg berminat, boleh join bawah saya. 8org diperlukan.

sama seperti keistimewaan yg diberi oleh En Ahmades...

Kita berjaya bersama-sama... InsyAllah...
 

lamborghini06

Active Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
2,043
Reaction score
11
Points
25
Baru sempat baca semua manual pemasaran dan resepi kejayaan bersama penulis. Bagus tapi terlalu panjang!
 

cuyien

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
345
Reaction score
2
Points
15
Baru sempat baca semua manual pemasaran dan resepi kejayaan bersama penulis. Bagus tapi terlalu panjang!
Salam semua ahli group Ahmades dan semua yg membaca. Saya melapor diri di sini :D. Kalau anda terbaca lekas join kami, jgn menyesal nanti.
 

ahmades

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2009
Messages
496
Reaction score
38
Points
20
Assalamualikum dan Salam Sejahtera.

Sedikit ingat daripada saya. Janganlah anda semua berharap yang anda akan mendapat downline daripada CG. Anda haruslah berusaha sebaik mungkin untuk mengubah nasib anda. Bukankah anda tahu yang sebarang delay adalah dari 8 penyakit jiwa yang datang dari diri anda sendiri?

Berusahalah membuang penyakit jiwa berkenaan, anda bukan sahaja akan berkaya didalam HPA, malah anda akan berjaya dari semua bidang yang anda ceburi. HPA adalah bidang yang saya tawarkan kepada anda, semata-mata untuk anda mencari sedikit modal untuk anda memajukan bisnes yang anda impi-impikan, selama ini.

Sekian Daripada Saya.

Ahmades
 

ahmades

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2009
Messages
496
Reaction score
38
Points
20
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

PENGUMUMAN PEMBUKAAN FASA KE-2 KUMPULAN AHMADES

Seperti yang terdapat didalam tajuk ini, Fasa ke-2 pengambilan ahli kumpulan Ahmades akan diteruskan selepas kejayaan Fasa Pertamanya. Walau bagaimanapun, untuk fasa kedua pengambilan akan melibatkan sebanyak 8 orang + 3 orang ahli disebabkan menggantikan ahli yang sudah menarik diri dari Kumpulan Ahmades. (saya menganggap mereka ini menarik diri disebabkan tidak reply sms saya dan juga, gagal menjawap panggilan telefon daripada saya).


1.0 Pengambilan Ahli

Forumer yang berminat menyertai Kumpulan Ahmades mestilah memenuhi syarat berikut :

 • Bukan ahli HPA, tidak pernah menjadi ahli HPA dan berminat menjadi menyerati bisnes HPA
 • Bertenaga, sentiasa bersemangat untuk mencapai kejayaan
 • Tidak mudah berputus asa

Pengambilan adalah terhap kepada 8 orang + 3 orang sahaja. Ertinya, hanya 11 orang sahaja yang diperlukan untuk menjadi mainstream leader Kumpulan Ahmades (Ya, anda akan berada terus dibawah saya, bersama-sama ahli Kumpulan lain yang menyertai kumpulan ini pada fasa pertama)

Selepas jumlah ini, sekiranya masih ada yang berminat maka anda perlu untuk menyertai dibawah mereka yang telahpun menyertai kumpulan ini. SELURUH AHLI KUMPULAN AHMADES TERMASUK DENGAN DOWNLINE MEREKA AKAN MENIKMATI FAEDAH SAMA DIDALAM KUMPULAN AHMADES.


2.0 Pembayaran

Pembayaran untuk menyertai Kumpulan Ahmades adalah sama seperti anda ingin menyertai perniagaan HPA iaitu sebanyak RM30.00. Sejumlah RM5.00 akan dicajkan kepada anda sebagai bayaran posting untuk menghantar Kit Niaga HPA ke rumah anda. Jumlahnya adalah RM35.00.

Pembayaran boleh dibuat menerusi akaun Bank Islam saya, tetapi anda perlu reserve tempat anda dengan menghantar emel kepada saya di duit.kut(at)gmail.com (gantikan [(at)] dengan simbol [@]). Selepas tempat direserve, anda boleh mula membuat pembayaran kepada saya.


3.0 Komunikasi Kumpulan Ahmades

Semua komunikasi Kumpulan Ahmades akan melibatkan penggunaan Emel sebagai medium utama. Jesteru, kepada bakal ahli kumpulan pastikan anda mempunyai emel yang valid dan aktif bagi urusan komunikasi Kumpulan


4.0 Faedah menyertai Kumpulan Ahmades

Kumpulan Ahmades menyediakan kepada anda artikel dan modul pemasaran yang efektif untuk anda gunakan bagi proses menjalankan perniagaan HPA kepada orang ramai. Diantara modul tersebut adalah :

 • Ebook "Resepi Kejayaan Bersama HPA" karangan saya sendiri
 • Modul Pemasaran 1.HPA dan EKONOMI ANDA, 2.PERNIAGAAN BERKESAN dan 3.MITOS DAN FAKTA
 • Dan pelbagai lagi jenis modul yang akan difikirkan perlu mengikut permintaan ahli kumpulan.

Selain itu, Kumpulan Ahmades akan memberikan update pada setiap minggu melalui emel mengenai :

 • Jadual Prestasi : melihat secara dekat prestasi setiap ahli kumpulan
 • Info terkini mengenai Kumpulan Ahmades
 • Tip dan Teknik yang sentiasa dikemaskini untuk perniagaan yang lebih berkesan.

Setiap performance ahli akan diambil dan dipaparkan menerusi emel, ini bermakna menerusi Kumpulan Ahmades, prestasi dan kemajuan anda akan sentiasa dipantau secara terus-menerus. Hasil pemantauan ini membolehkan ahli kumpulan merangka modul yang lebih berkesan untuk membolehkan ahli lain menggunakannya untuk mencipta lebih banyak lagi kejayaan dengan HPA menerusi Kumpulan Ahmades.


========================================================

Untuk sesiapa yang berminat menceburi Bisnes HPA dan memerlukan sokongan yang tinggi daripada ahli upline dan downline, maka saya syorkan anda untuk menyertai Kumpulan Ahmades. Emel saya di duit.kut(at)gmail.com (gantikan [(at)] dengan simbol [@]) untuk sebarang pertanyaan. Bagi pertanyaan secara umum, anda boleh kemukakan menerusi thread ini.

Ahli Fasa-2 akan diumumkan di Thread ini.

Terima Kasih.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register