Kuasa Elektrik tanpa wire ni (WiTricity) boleh ke menjadi kenyataan?

CG Sponsors




Sponsored Post

UMOFX.Singapore

Active Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
1,429
Reaction score
18
Points
25
ramai juga lawat thread ini...mungkin ahli elektrikal belum masuk lagi hmm
 

naru

Freshie
Joined
Oct 18, 2010
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
ak ade tgok system baru mcm ni kat discovery channel. org jepun nye idea n dorg tnjuk ujikaji n berjaya. dorg combine intelect ngan matsalleh uji hntar tnaga elektrik dr bukit ke bukit. last result berjaya...
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
nikola dah jalankan ujikaji nie 100 tahun yng lepas...

malah kereta pon guna sistem nie..
 

zackhiro

Active Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1,065
Reaction score
7
Points
25
Tak mustahil suatu hari nanti boleh guna..:D


tapi betul ke selamat???:-?
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
skit lagi wiring lam bonet depan keta dah simple la ...tp adekah selamat pada minyak ??..
 

iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,813
Reaction score
115
Points
73
mungkin sekarang masih terhad dr segi safety, tp aku yakin di masa hadapan teknologi ni mesti diguna scr meluas :D
 

nofa

Active+ Member
Joined
Jul 13, 2007
Messages
2,727
Reaction score
9
Points
25
aku ahli elektrik jgk.... tapi baru belajar hukum ohm:eek::)):))
 

PulunSakan

Active Member
Joined
May 25, 2007
Messages
1,242
Reaction score
7
Points
25
nikola dah jalankan ujikaji nie 100 tahun yng lepas...

malah kereta pon guna sistem nie..
betul tu... ahli sains yg amat banyak menyumbang pd dunia tp tiada publiciti, bahkan cuba di hide kan... searh la nicola tesla atau di sini
 

UMOFX.Singapore

Active Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
1,429
Reaction score
18
Points
25
betul tu... ahli sains yg amat banyak menyumbang pd dunia tp tiada publiciti, bahkan cuba di hide kan... searh la nicola tesla atau di sini
kenape dunia bergitu kejam? kenape mereka cuba disembunyikan? :-?

mungkinkah tech teleportation sudah ada?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register