BTC USD 60,235.6 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help kuah rojak. masalah dengan pos, mahal sgt

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,585
Reaction score
2,920
Points
206
UPDATE 29 Jan
skrg masalah pada courier pulak
boleh je guna pos laju cuma aku rase mahal sgt la
rugi pada customer
aku ingat makin byk makin murah, tp makin mahal ade la
td pos 1.2 kg = rm10 dan 2.4kg = rm21

sape ade idea courier mane paling murah


Update 22 Jan
nak mintak bantuan cgrian
saya ade pos satu kuah rojak
malangnya balang pecah bila sampai destinasi
saya dah soh pekerja pos tampak logo fragile
tp xtau la die tampak ke idak

mintak cadangan mcm mane nak elakkan balang pecah
:(:)((

idea saya sekarang masukkan kuah rojak dalam plastik baru masukkan dalam balang
tp kuantiti kuah rojak akan jadi sikit la



------------------------------------------------------------------


Salam...
aku nak start berniaga
dan aku nak jual kuah rojak buat.
makan dengan tauhu bakar pun sedap

kuah rojak ni resepi mak aku
memang sedap dan ramai yang nak
aku dari dulu pikir nak komersilkan la

nak jadi cerita baru2 ni kwan aku buat open house
die penah rase kuah rojak ni kat kg aku
so die soh la aku buat

dipendekkan cite ramai kawan die suka kuah rojak ni
siap soh member aku tu tanye pada aku boleh tak diorg tempah
pastu aku bawak p opis aku lak,ramai gak yg nak.
next week ade jamuan raya opis salah satu menu rojak buah aku.

aku terpikir la nak jual kalo betul ramai yg suka

persoalannya kat sini:

1. Boleh ke aku pos kuah rojak ni?? aku takut lak kuah ni nnt bocor ke
2. agak2 pos brape ml ye yang terbaik?
3. ade tak buyer yang nak beli banyak sekali.mcm 1.5liter terus ke?
4. agak2 ade ke yang nak beli

56163410151086041502739.jpg

ni gambo masa aku masak kuah rojak

rm4=350gram. ok tak harga ni?
img0708fe.jpg


-------------------------------------------------------------

ok sape2 nak rase kuah rojak
makan dgn buat atau tahu bakar
sekitar seri kembangan


1. kak insyi - btho cheras
2. ellyana - putrajaya
3. shukcaya - putrajaya

------------------------------------------------------------

saje nak up balik
setakat ni aku jual berdasarkan tempahan
ni member aku tempah
photo180113105324pg.jpg


photo19011371435ptg.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,585
Reaction score
2,920
Points
206
testimoni yang dah rase:

oyeaayyy!:)paid

cucu sedara nenek aku bwk aritu..dia tulis kt bekas tu 'original'

aku try la mlm td..
perghh..ori pun pedas -.-"
pastu gula dia still kasar2..
kacang besar lak tu :))

so otometik aku tingat kuah rojak mak akecema :p
sbb xkomersial lg n xde nama produk lg :))
aku bantai nama 'kuah rojak mak akecema' :p


#aku pengomplen tegar :))
nk cr kje jd foodtester la gini :))


ade weh. kalau aku kata sedap, sedap la tu. sbb aku cerewet makan. :">:))

dah start jual di sini
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=401031
 
Last edited:

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
Salam...
aku nak start berniaga online
dan aku nak jual kuah rojak buat.
makan dengan tauhu bakar pun sedap

kuah rojak ni resepi mak aku
memang sedap dan ramai yang nak
aku dari dulu pikir nak komersilkan la

nak jadi cerita baru2 ni kwan aku buat open house
die penah rase kuah rojak ni kat kg aku
so die soh la aku buat

dipendekkan cite ramai kawan die suka kuah rojak ni
siap soh member aku tu tanye pada aku boleh tak diorg tempah
pastu aku bawak p opis aku lak,ramai gak yg nak.
next week ade jamuan raya opis salah satu menu rojak buah aku.

aku terpikir la nak jual kalo betul ramai yg suka

persoalannya kat sini:

1. Boleh ke aku pos kuah rojak ni?? aku takut lak kuah ni nnt bocor ke
2. agak2 pos brape ml ye yang terbaik?
3. ade tak buyer yang nak beli banyak sekali.mcm 1.5liter terus ke?
4. agak2 ade ke yang nak beli

56163410151086041502739.jpg

ni gambo masa aku masak kuah rojak

Ambe tulung jawab ye
1. boleh ... kena gunakan bekas kedap udara.... salotape, pas tu bungkus ngeng plastik.
2. kos pos.. kena la tanye pejabat pos.
3. kalo sedap .. mesti ada orang beli
4. jawapan sama seperti no 3 diatas. :D
 

benartzam

Active+ Member
Joined
May 22, 2012
Messages
3,054
Reaction score
29
Points
30
wah nnti leh masok iklan tv ni cam rumpai laut n jual bantal kekabu tu..
 

ihw666

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
6,063
Reaction score
23
Points
70
sila jadi kan mak bee sebagai role model anda tt.
 

budak_tpg

Active Member
Joined
May 13, 2008
Messages
1,993
Reaction score
45
Points
30
jual dlam paket2 pn okey gak..
nnt dorng tkr la tmpt
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,585
Reaction score
2,920
Points
206
Ambe tulung jawab ye
1. boleh ... kena gunakan bekas kedap udara.... salotape, pas tu bungkus ngeng plastik.
2. kos pos.. kena la tanye pejabat pos.
3. kalo sedap .. mesti ada orang beli
4. jawapan sama seperti no 3 diatas. :D

aku rase sedap dan setakat ni xde yg ckp tak sedap
kat opis aku pun ramai yg minat dah

xpe.. nnt start mggu depan aku dah jual dulu tp COD dulu la
hope ade la budak CG beli n bagi testi

yg pasti aku akan bagi test masa jumpe COD tu
kalo suke boleh beli, xsuka boleh cancel

untuk harga aku check yg standard
rm5/350gm

aku ingat nak jual rm4/350gm
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,585
Reaction score
2,920
Points
206
sila jadi kan mak bee sebagai role model anda tt.

harapan mcm tu la..
ikutkan byk makanan special family aku

salah satu nasi minyak. pakai susu lembu segar.
masa tu ayah aku buat kenduri selamat
mmg sedap sampai ade org sanggup repeat nasi minyak tu untuk kenduri die

ayam BBQ pun lain gak.. aku harap ade peluang aku nak bukak kedai mkn.
so mula2 ni jual kuah rojak dulu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register