BTC USD 47,900.8 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Krisis Identiti : ASPIRASI Gagal Tutup Dosa Lama

Kehidupan

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
gerakthumbnail.jpg

Kuala Lumpur, 14 Jan - ASPIRASI kali ini dilaporkan mengalami krisis identiti yang sangat kronik berikutan nama baru kumpulan mahasiswa Pro Pentadbiran itu iaitu Penggerak Mahasiswa atau singkatannya GERAK tidak mendapat persetujuan menyeluruh penyokong dan penggerak kumpulan tersebut.

Selain itu, berdasarkan maklumat dan penjelasan daripada tulisan Saudara Junaidi, Presiden Kolej Kediaman Bestari dalam blog beliau, tujuan utama ‘rebranding’ kepada Aspirasi diadakan atas sebab ingin mengubah pandangan orang lain terhadap Aspirasi yang dahulunya berimej tidak baik.

Dengan itu maka tertubuhnya Penggerak Mahasiswa. Beliau juga berazam untuk mendidik dan memberi tunjuk ajar kepada pro-Aspirasi dan bukan hanya tahu mengkritik dan menambah dosa di samping membantu pihak pentadbir universiti.

Saudara Norazali Zainuddin, Pengerusi Pro Mahasiswa Universiti Malaya ketika diminta mengulas kenyataan Saudara Junaidi menyatakan Aspirasi gagal menutup dan membersihkan perangai buruk mereka akibat tercetusnya kembali kes rasuah dan penyalahgunaan wang pelajar.

“Saya berpendapat Aspirasi atau nama barunya Penggerak Mahasiswa masih gagal membersihkan dosa lama malah masih lagi mengulanginya.

Kami diperingkat Pro Mahasiswa dan pendukung perjuangan mahasiswa kesal dengan tindakan TNC HEP, Prof Madya Dr. Azarae Hj. Idris kerana masih lagi gagal berlaku adil dan telus,malah kegiatan rasuah terus menular dalam politik kampus,” ujar beliau kesal.

Pilihanraya kampus di Universiti Malaya menyaksikan Aspirasi dengan nama baru Penggerak Mahasiswa berusaha bertopengkan imej baru untuk menutup imej buruk mereka pada sesi lepas.
 
Sponsored Post

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,293
Reaction score
510
Points
161
aspirasi kuda tunggangan HEP je..dulu kat UM,UMNO kompem2 bg duit kat aspirasi utk kempen ngundi dorg..pastu wat paper fitnah kat pembangkang..dr dulu jht smpai skrg..xinsap2..setan tol UMNO nih..
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
lebih sudu dari kuah, perumpamaan yg lebih tepat untuk mangkuk2 dalam aspirasi
 

Saif_azlam

Active Member
Joined
Apr 27, 2008
Messages
1,026
Reaction score
3
Points
25
Yang aku pelik dengan aspirasi ni,diorang ngaku kuat pegang dengan agama tapi konsert2,mjlis2 maksiat selambe je diorang buat.
 

arieyos

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2008
Messages
694
Reaction score
0
Points
10
kai pukul plak tu.. gengster2 kolej semua aspirasi
 

arieyos

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2008
Messages
694
Reaction score
0
Points
10
naik skuter ramai2.. bawak awek.. sambil melaung-laungkan ASPIRASI ASPIRASI.. aku tgk kat UKM dulu la.. UM xtau aku
 

anasz

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
3,582
Reaction score
43
Points
30
Yang aku pelik dengan aspirasi ni,diorang ngaku kuat pegang dengan agama tapi konsert2,mjlis2 maksiat selambe je diorang buat.

Aku pun pelik.Uniten ngan MMU especially selalu sangat ada live band la,battle of the band la,ada konsert la.artis senang2 je masuk buat show.

 

KrisSMerah

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 22, 2006
Messages
8,041
Reaction score
18
Points
65
habis semua dah tersampuk ngan gejala buruk ni
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
haih...muda-muda pun makan rasuah...kesian...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register