Krisis Ekonomi 2009 ~ Kesan dan Akibat Semasa

CG Sponsors




BOCK

Legendary Member
Joined
Sep 3, 2007
Messages
17,851
Reaction score
59
Points
120
Kebelakangan ini berita mengejutkan saja.

1. minyak dunia dah jatuh $33 setong dah - tapi rega minyak kita masih kekal lagi ( apara depa buat nih):eek:
2. WD kilang kat US pon dah tutup.:eek:
3. Toyota dah umumkan kerugiannya tahun ni ..... :eek:
4. kilang sony dah offer VSS kat staff dia
5. orang bank sibuk blajar buat sale skang nih .... tah nak jual ape tah .....
6. getah sekerap dah jatuh 0.60sen

entah la tahun depan ape jadi lagi ........ :-?

meh kita bincangkan kat sini langkah yang perlu diambil tahun depan ........ :-?
 
Last edited:
Sponsored Post

achoy76

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
2,706
Reaction score
70
Points
35
buat loan cepat2 sebab tahun depan bank susah nk bagi pinjam dan bunga tinggi. agak2 je
 

akay

Banned
Joined
Jan 30, 2008
Messages
14,865
Reaction score
17
Points
115
harga minyak sawit mentah da jatuh 50% dari harga sebelum kejatuhan ekonomi..
harga getah sekarang ni sekitar rm1.50 berbanding 3 bulan lepas sekitar rm4.++..
dulu org berpendapatan tinggi je yang rasa tempias la ni smpai org kampung pon kena
 

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
pada peniaga ..jgn simpan stok byk2... simpan cash byk2 ...
 

ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
masakkkk.....makin ramey la org yg miskin
 

akay

Banned
Joined
Jan 30, 2008
Messages
14,865
Reaction score
17
Points
115
maka barang pon akan semakin mahal kerana demand tinggi tapi supply kurang
 

Mr.CEO

Active Member
Joined
May 15, 2008
Messages
1,007
Reaction score
12
Points
25
focus pengeluaran kereta Proton pun dah menurun 40% sehingga Mac 2009...so, tahun 2009 ni..pasaran automotif tempatan akan merundum..
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,125
Reaction score
90
Points
80
..knp jadi mcm ni ea..

..apa puncanya..

..10 tahun dulu krisis 1997/98 geroge soros manipulasi mata wang..

..skrg ni knp tiba2 mcm nie..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register