KOWAJA @ RCE MARKETING scammers!!!

CG Sponsors




qsbutik.blogspot.com

Junior Member
Joined
Apr 2, 2011
Messages
90
Reaction score
0
Points
6
Sy nk mintak pendapat yg ada pengalaman or pengetahuan.

Ari tue sy ader surat full settlement dr kowaja sbb nk wat overlap.

Masa call no diorg mmg tk der org jawap, smua IVR jer dn diorg mintak no telepon utk sms details lar psl kita punyer surat full settlement.

Sekali diorg sms mcm nie "DR KOWAJA. CAJ RM120 UTK PERMOHONAN PENYATA (RM60 UTK SATU AKAUN). BYR AKAUN RCE (PUBLIC BANK & FAKS SLIP BAYARAN DGN NAMA, NO IC) PD HARI YANG SAMA".

Aku terkejut lar sbb mahal sgt sbb bank rakyat dulu RM50 jer, skang pon diorg dh bg free. Tp padan muka aku jgk sbb aper wat pinjaman ngan diorg kn.

So aku bayar lar pd 21/5/13 from Maybank ke Public Bank ikot online.

Memandangkan dia ckp 7hari bekerja, aku tunggu dgn gembira nyer. Sekali pada hari ke 7. Aku tepon lar diorg sbb tk dpt lg surat tue, bole plak diorg ckp duit tk dpt lg. Mcm mana diorg nk faks kn surat aku.

Aku ckp lar aku byr ari yg samer. Nie aku bgtau aku dh fax receipt bayaran. Diorg ckp public bank tk terima jgk.

Aku marah aku tepon maybank, diorg ckp dh antar. Ok fine. Aku pegi plak ke public bank, diorg pon ckp dh terima. Utk keselamatan aku mintak lar surat pengesahan pembayaran lar kalo KOWAJA nk bukti jgk. Public soh pegi ke cawangan asal plak kat KL.

Aku tepon blk KOWAJA, still diorg denied yg diorg dh terima duit.

Bagaimanakah sekarang:

1. Adakah patut pegi ker cawangan kat KL tue jgk utk mintak statement. Kalo dirg still denied jgk mcm maner.

2. Adakah patut buat police report mcm mengatakan kt dh bayar tp company tue tipu sbb bgtau duit tk der jgk. Apa polis boleh buat dan semestinya lama kn.

3. Adakah patut trus pegi ke hak pengguna sbb KOWAJA tipu pengguna.

4. Ada cadangan lain yg lebih bernas.

Terima Kasih
 
Sponsored Post

abuyah

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2009
Messages
2,697
Reaction score
201
Points
33
KOWAJA tu koperasi yang menguruskan pinjaman..

RCE tu funder ..

Jadi lain-lain..

Tuan pergi je terus pejabat KOWAJA kat Jalan Lumut KL tu..
 

qsbutik.blogspot.com

Junior Member
Joined
Apr 2, 2011
Messages
90
Reaction score
0
Points
6
KOWAJA tu koperasi yang menguruskan pinjaman..

RCE tu funder ..

Jadi lain-lain..

Tuan pergi je terus pejabat KOWAJA kat Jalan Lumut KL tu..
Dh telepon KOWAJA jln lumut tp dier tk ckp tk entertain walk in cust.

Dia mmg mintak berurusan dgn RCE MARKETING jgk...mcm mane nie...tk kn nk burn jer RM120 jer...tlong...
 

abuyah

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2009
Messages
2,697
Reaction score
201
Points
33
Dh telepon KOWAJA jln lumut tp dier tk ckp tk entertain walk in cust.

Dia mmg mintak berurusan dgn RCE MARKETING jgk...mcm mane nie...tk kn nk burn jer RM120 jer...tlong...
Kowaja dan RCE tu satu building..lain2 floor..

kalau dah tel susah... pergi je ofis dia..
 

Udaa

Fun Poster
Joined
Jun 5, 2013
Messages
491
Reaction score
7
Points
15
pernah buat loan dengan depa ni. memang depa caj bayaran satu akaun rm60.. aku mula-mula tu terkejut jugak lak, tapi sebab bayaran bulanan tinggi nak mampos, aku tukar bank lain la.. tapi aku punya statment dalam 4 hari ja dah dapat.

aku keep calling RCE tu. tapi ni kisah tahun lepas jadi aku tak berapa ingat sangat dah deal ngan sapa.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register