BTC USD 49,129.9 Gold USD 1,784.91
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai korang ada masalah tak dengan seller bila beli brg online?

qba437

CG Top Poster Club
Messages
32,537
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
aku sebenarnya agak terperanjat dengan seller yg jual jersi ni.

dia yg up status kat page.

tapi bila aku bagi teguran.

gaya macam xboleh terima.

padahal aku just nak bagitau jgn berjanji kalau barang tu belum ready.

aku beli jersi dgn dia. aku transfer hari isnin. dia kata nak pos hari rabu.

lepas tu aku sms dia tadi, boleh plak dia kata semua jersi arsenal away dia pos hari sabtu ~X(

dah lah nak pakai besok layan kat kedai mamak... :">

tak nafikan harga dia bagi mmg murah tapi kalau attitude berterusan mcm ni, customer pun boleh lari.

ke cara aku tegur tu nampak kasar? :-?


iZ1Vxx2.jpg


status yg dia up

BezLvFB.jpg


janji dia pada awalnya, teguran drpd aku dan jawapan balas dari dia.

tukang jual tuh orang budu rupanya..:p..kawan tuh tersentap kot dengan pertanyaan ko tuh..:))
 
Sponsored Post

qba437

CG Top Poster Club
Messages
32,537
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
aku stakat nih belian online tak der masalah lagi..lewat tuh ada laa..tapi seller tuh minta maaf bebanyak..tak der nak ego-ego ke apa..
 

boyz371

CG Top Poster Club
Messages
28,564
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
281
Points
131
aku pernah deal dulu nak beli iphone 5c ngan seller ni.Kebetulan die ada kedai kat kelantan.Aku msg berjela2,die jwb pendek je.Dala tak jawab ape aku tanya,pastu bila g tmpat die,aku tak tahu die kedai kat mana.Berkali2 aku call sume masuk voice msg,last2 aku msg die tanya kedai die mana satu.Die kata depan balai,bukan nak gtaw nama kedai die.Last aku angin terus aku g kedai Reseller Apple kat KB.Sakit hati aku ngan seller camni.Macam duit aku tak laku je beribu2 tu
 

alpine_star

Legendary Member
Messages
13,885
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,885
Reaction score
117
Points
123
selama aku beli brg online, mmg xder masalah..klu lmbt pun aku buat donno jerk..nanti2 sampai la brg aku tuh..

paling lmbt pun 2 minggu...
 

Dato Kay

Active+ Member
Messages
4,366
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,366
Reaction score
139
Points
43
aku pun ada 2 ekor seller dlm ni yg cakap tak serupa bikin
sekor tu penjual ubat kuat
sekor lagi penjual skybox
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,641
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,641
Reaction score
2,570
Points
201
Salaam.

Oh ya.

Aku ada beli shades Oakley Holbrook kat FB.

Masa terima barang tu, salah satu logo Oakley kat bingkai tu tertanggal tau.

Tapi leh gam la guna gam gajah.


Aku PM/citer kat seller tu.

Yang tak sedapnya, seller tu membisu.

Apa la salahnya minta maaf ke apa ke.

Budi bahasa la sikit; kita orang Islam.


Tak nak aku rekomen kat sapa2 beli dari FB dia lagi.




Oakley tu pun bukan ori :)paid
Tak kisah la ori ke tak.
Kalau ada faulty, tak patut la kan.

Cam kita beli baju gak, kalau koyak sikit ke, warna cam haram ke.
Kan tak elok niaga camtu.
 

boyz371

CG Top Poster Club
Messages
28,564
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
281
Points
131
aku pun ada 2 ekor seller dlm ni yg cakap tak serupa bikin
sekor tu penjual ubat kuat
sekor lagi penjual skybox

ubat kuat tu kenapa :):)
cter sikit
 

radi4042

Fun Poster
Messages
711
Joined
Nov 12, 2011
Messages
711
Reaction score
28
Points
30
Setakatni beli online x pnah ada problem. Brg dpt spt yg dilihat... Harapnya berterusanlah dpt mcm tu. Latest aku beli jam dr kedai jam mewah tu.. Brg akan smp mingguni... Tp kalau aku jd tt, rasanya aku mintak refund sbb seller eksyen lebih, ckp sori bg sejuk hati customer pun x nak, nak niaga mmg kena rendahkan ego skit, baru rezeki berkat...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register