Koperasi Perumahan Rakyat Kelantan Berhad (KPRKB)

CG Sponsors




aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
KOTA BHARU – Koperasi Perumahan Rakyat Kelantan Berhad (KPRKB) menjelaskan kekeliruan berhubung status projek rumah kos rendah yang dilaksanakan.

Pengerusinya, Nik Salman Nik Din berkata, ahli yang memiliki saham minimum RM1,000 sahaja yang layak memiliki harta hasil KPRKB.

Menurutnya, KPRKB mengalu-alukan rakyat Kelantan untuk berniaga secara bersama.

“KPRKB didaftarkan di bawah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) terikat dengan undang-undang koperasi, projek yang kami laksanakan bukan projek Kerajaan Negeri dan bukan juga Kerajaan Pusat.

“Kita ada tiga aktiviti iaitu pembinaan bangunan dan prasarana, perladangan dan Industri Kecil dan Sederhana, kita beroperasi di seluruh Kelantan kecuali Gua Musang,” katanya ketika ditemui di pejabatnya, di sini, semalam.

Katanya, hanya ahli yang layak tahu butiran projek dilaksanakan dan rumah kos rendah itu semestinya diberi keutamaan kepada ahli membeli.

Nik Salman berkata, projek rumah kos rendah berharga RM35,000 setiap unit itu diputuskan dalam mesyuarat ahli lembaga kali ketiga.

“Projek dilaksanakan secara berperingkat dan untuk fasa pertama, sebanyak 10,000 unit bakal dibina,” katanya.

sumber: sinar harian.

Ada kawan2 ada maklumat berkenaan dgn koperasi tersebut? boleh pakai ker tak boleh pakai ni?
 
Sponsored Post

haris4949

Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
1,254
Reaction score
8
Points
25
aku ada kol org koperasi ni tny pasal rumah tu..diorang ckp rumah low cost..mcm rumah mesra rakyat..nk try pegi pjbt dia kat kb tny lbih detail..
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
projeknya ada beberapa tempat yg baru nak mula adlh dekat salor tp katanya dah sold out. yg tempat lain adalah di peringat,kok lanas dan Badang(jln PCB) tempat lain aku tak ingat. yang buat aku musykil tawaran ini terhad sehingga hujung bulan depan dan perlu sediakan wang bookg RM2.5K

bookg tp takut projek tak jalan jer...
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
kalau boleh jangan terlibat

aku ada kol org koperasi ni tny pasal rumah tu..diorang ckp rumah low cost..mcm rumah mesra rakyat..nk try pegi pjbt dia kat kb tny lbih detail..
harap berhati2 la bro... takut kerkena ajer.
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
kalau yg masih berminat juga cubalah tgk koperasi ini dgn lebih mendalam. harap jgn terkena tgk package yg ditawarkan agak murah RM35k luas 20'x35'. tp.......
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
yg tt tau rmi juga yg join beli rumah dgn koperasi ni.
tepuk dada tanya akal hati...
masing2 ada pendapat tersendiri..tt cuma minta berhati2 je.
wallahualam
 

kawebiz

Active+ Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
3,951
Reaction score
18
Points
25
yg tt tau rmi juga yg join beli rumah dgn koperasi ni.
tepuk dada tanya akal hati...
masing2 ada pendapat tersendiri..tt cuma minta berhati2 je.
wallahualam
betul tu tuan..
sy pun harap2 sapa2 yg ada info..tolong berkongsi maklumat
sbb takut nanti ramai yg kantoi...
 

redza

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2007
Messages
316
Reaction score
12
Points
15
hati-hati jangan sampai kena cam kopedik (koperasi dinamik malaysia berhad) dulu dulu koperasi dinamik kelantan berhad sampai sekarang turun naik court...ahli yang rugi..termasuk aku la...ada pemantau dari skm (suruhanjaya koperasi malaysia) pun tak guna..bila kena skm tarik diri...aku tengah cuba nak su orang hq skm tu..en mohd rejab...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register