Koperasi Pemodalan Felda (KPF) Masuk Bursa Saham

CG Sponsors




Isma_Kanazawa

Junior Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
67
Reaction score
1
Points
11
Assalammualaikum dan salam sejahtera,kepada rakan CG,sy ingin membuka peluang kepada semua rakan CG untuk melabur di KPF untuk menambahkan pendapatan berlipat kali ganda.mulai bulan January 2012 KPF membuka peluang kepada semua Kakitangan dan Peneroka Felda untuk menambahkan lagi simpanan di KPF,kerana semua simpanan KPF akan diapungkan untk meyertai di bursa saham.kepada semua rakan2 yang ingin membeli saham boleh la menghubungi saya.Setiap belian 1 unit bersamaan RM1,Dan minimum untuk belian adalah 250 unit hingga 250ribu maksimun.

untuk pengetahuan anda tiada kerugian disini kerana setiap belian KPF tidak akan hangus begitu saja..anda boleh menjualkan kembali dengan harga yang sama.maksudnya duit yang labur tu tak hilang la..
Dibawah adalah pengiraan nya..

setiap belian = rm1 untuk 1unit
contoh anda labur Rm30,000 anda akan mendapat 30,000 unit..
so setelah diapungkan saham akan melambung tinggi,minimum yang dijangkakan adalah rm3 untuk 1unit,dan tak mustahil sehingga rm6 untuk 1unit..so paham2 la..

Rm30,000(pelaburan anda) X Rm3 (keuntungan saham anda)= Rm90,000
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm6 (keuntungan saham anda)= Rm180,000

SO TEPUK DADA TANYA SELERA...
hubungi saya bg yang bukan Kakitangan atau peneroka FELDA..

Ismail 019-6366658
 
Sponsored Post

GPG

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2010
Messages
926
Reaction score
5
Points
15
------------------------- lebih info please???
 
Last edited:

Isma_Kanazawa

Junior Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
67
Reaction score
1
Points
11
------------------------- lebih info please???
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000. :)
 

katani17

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,831
Reaction score
204
Points
33
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000. :)

Pertanyaan untuk bro?

1) bro ahli kpf ker?
2) yang nak listed BSKL tahun depan anak syarikat iaitu FGVB or kpf sendiri?
3) max satu ahli 250 000?
4) apa benefit yang bro dapat kalo bagi your share to others?
 

aliQue

Super Active Member
Joined
Sep 26, 2006
Messages
5,139
Reaction score
31
Points
70
KPF bukan nak jadi bank ke?
Yang masuk BSKL bukan FGOV ke?
 

KEKwA2104

Junior Member
Joined
Aug 9, 2011
Messages
61
Reaction score
0
Points
6
open untuk smua org ke?
atau untuk peneroka felda n ank2nye, @ staff felda je ke?
 

syazacoklat

Fun Poster
Joined
May 11, 2011
Messages
218
Reaction score
6
Points
15
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000. :)
Bro jangan fikirkan tentang untung aje.... kalo pasaran saham merundum... kan rugi....walopon 1 unit masih kekal RM1 tapi kita tak dpt dividen.... yang belom pasti untung lagi, kalo dulu kita tak fikir apa2 bln 7, 9 setiap tahun dapat dividen 14-16% dah memadai daripada saham kpf diapongkan
 

Isma_Kanazawa

Junior Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
67
Reaction score
1
Points
11
Pertanyaan untuk bro?

1) bro ahli kpf ker?
2) yang nak listed BSKL tahun depan anak syarikat iaitu FGVB or kpf sendiri?
3) max satu ahli 250 000?
4) apa benefit yang bro dapat kalo bagi your share to others?
Jawapan..heheheh

1) Saya dah pun tanam sebanyak rm50,000 (ahli Gen2 KPF)Anak Peneroka Felda,

2)yang nak listed BSKL mmg la FGVB dimana lantikan yang di buat oleh Koperasi sendiri(KPF) jadi saham yang dibeli melalui KPF akan di uruskan oleh FGVB sendiri.

3) maximum untuk seorg ahli mmg rm250,000

4)Benefit??? sbbanya saya merupakan ahli KPF so pembahagian yang akan dipersetujui oleh pelabur akan di buat antara pelabur dengan saya :) (KPF hanya terbuka untuk kakitangan atau peneroka felda sahaja..harap maklum
So saya buka untuk anda semua menggunakan akauan saya..masih kosong 200k..
SIAPA CEPAT DIA DAPAT :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register