Koperasi EG Malaysia Berhad (W-60439) - KEGMB

CG Sponsors




zhar2571

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2007
Messages
104
Reaction score
0
Points
10
Koperasi Eg

PENERANGAN TENTANG KOPERASI EG AKAN DIADAKAN PADA KETENTUAN BERIKUT :

TARIKH : 12 HB JANUARI 2008
MASA : 8.45 MALAM
TEMPAT : SEMABOK INN, MELAKA
PENCERAMAH : TN HJ MAT HASSAN ESA
(Bekas CEO PNB)
Penasihat Koperasi EG

tn/ pn dijemput hadir untuk mengetahui keistemewaan menjadi ahli. Anda dengar, anda tentukan.

UNTUK KEHADIRAN SMS/CALL : 0172806989

MARI BERSAMA MEMBINA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA
 
Sponsored Post

Shukz Isma

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
5,511
Reaction score
15
Points
70
melaka?jauhnya.sape sahabat yang dok area tu,silalah pergi
 

evilgoodguy

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
4,306
Reaction score
38
Points
30
Koperasi: Penggunaan MLM Sedang Dikaji

KUALA LUMPUR, 5 Nov (Bernama) -- Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi sedang mengkaji untuk menggunakan sistem pemasaran pelbagai peringkat (MLM) dan jualan langsung bagi mempertingkatkan lagi aktiviti pemasaran koperasi di negara ini.

Menterinya Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata pihaknya telah mengarahkan Jabatan Pembangunan Koperasi untuk membuat kajian mengenai perkara tersebut, termasuk nilai rantaian semua koperasi mengikut sektor.

"Dari situ kita boleh lihat potensi sebenar MLM dalam pasaran koperasi," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan cek bantuan geran pembangunan koperasi berjumlah RM2.29 juta kepada 14 koperasi bagi membantu program pemasaran mereka.

Mohamed Khaled berkata kementerian itu juga sedang mengenalpasti koperasi yang mempunyai prestasi yang baik dan berpotensi untuk diberikan bantuan modal bagi mengembangkan perniagaan mereka.

"Pemilihan koperasi-koperasi itu akan dibuat secara adil dan menggunakan sistem merit serta keupayaan pengurusan koperasi untuk menjalankan projek berskala besar," katanya.

Beliau berkata dengan adanya koperasi yang berdaya maju usaha untuk menjadikan mereka pengeluar pinjaman mikro-kredit kepada usahawan kecil yang ingin memulakan perniagaan dapat dilaksanakan.

Pada masa ini, pinjaman mikro-kredit hanya dikendalikan oleh Bank Rakyat, yang merupakan anak syarikat kementerian itu, menyebabkan tidak banyak pinjaman mikro-kredit boleh diluluskan kerana modal yang terhad.

"Ini adalah matlamat jangka panjang kementerian, bagaimanapun taraf kewangan koperasi-koperasi terbabit perlu dipertingkatkan," katanya.

Menyentuh mengenai Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Mohamed Khaled berkata ia dijangka beroperasi pada 1 Jan tahun depan selepas segala urusan pendaftaran selesai.



salam bro ...koperasi ni ada konsep mlm ker???
 

evilgoodguy

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
4,306
Reaction score
38
Points
30
Aku dah tau dah, mesti ko berminat... apalagi pergilah reki bro...
hehehehehe... tgh reki laa ... nanti aku korek info yer...

tuan tanah .. beri maklumat lebih skit laa.. klau koperasi mesti ada no pendaftaran dia kan ... boleh bagi no pendaftaran dia ....klau konsep mlm tentu jugak ada ajl lesen kan leh kongsi sesama tak ???sbb aku rasa laaa koperasi ni mesti berkonsep mlm ni....betul tak bro ???
 

ErieAdn

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 20, 2007
Messages
11,189
Reaction score
26
Points
120
hehehehehe... tgh reki laa ... nanti aku korek info yer...

tuan tanah .. beri maklumat lebih skit laa.. klau koperasi mesti ada no pendaftaran dia kan ... boleh bagi no pendaftaran dia ....klau konsep mlm tentu jugak ada ajl lesen kan leh kongsi sesama tak ???sbb aku rasa laaa koperasi ni mesti berkonsep mlm ni....betul tak bro ???
A'ah,.. bagi laa info lebih skit tuan tanah...:-? :-?
 

princesskhan

Active Member
Joined
Nov 9, 2007
Messages
2,311
Reaction score
15
Points
25
Mcm ada pluang baik je ni...
Tp singkatan utk apa pulak EG tu... hmmm... :-?
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
hehehehehe... tgh reki laa ... nanti aku korek info yer...

tuan tanah .. beri maklumat lebih skit laa.. klau koperasi mesti ada no pendaftaran dia kan ... boleh bagi no pendaftaran dia ....klau konsep mlm tentu jugak ada ajl lesen kan leh kongsi sesama tak ???sbb aku rasa laaa koperasi ni mesti berkonsep mlm ni....betul tak bro ???

EG nie company melayu...dulu depa dah buat satu plan...hancus...produk maggi...main sentiment bangsa n agama...nak bantu IKS dan sebagainya...macam SURECO gak.

Macam mana biz nak maju kalau main sentiment nak bantu bangsa...bantu aja ler...tapi tak jadi gak...coz cakap aja nak bantu bangsa api board of director nak bantu anak beranak n sanak sedara dok dalam company pegang jawatan n share...ahli siang malam pulun buat network...bila nak tubuh koperasi sureco...semua director bergaduh coz nak milik saham banyak...last2 ahli berterabur:(scam :(scam :(scam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register