BTC USD 48,363.3 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kontraktor Cuci Bangunan dan Cuci Kawasan

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
tak perlu kabel bro...yang penting alert dgn setiap terbitan tender...mana yang dekat dgn putrajaya kenalah rajin panjat pejabat2 kerajaan...yang penting register company kita tu dulu di pejabar2 kerajaan sebagai kontraktor or vendor

ngee 1 dalam 10000 biasanya kalau ceni...seingat aku,kalau xda kabel pun xpe..janji komisennya kena ada...:">
 
Sponsored Post

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,477
Reaction score
411
Points
136
pada aku bukan cable yang penting...yang paling penting network builder.
 

wak_handalan

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
6,680
Reaction score
59
Points
80
skrg ni jgn terlalu mengharapkan tender dari kerajaan..tender dri swasta pon ade..th: indah water konsertium (iwk) , syabas , tnb dll..aku penah datang kursus cara2 buat sebut harga dalam talian (on9) iwk kat pusat perdagangan damansara..skrg da canggih...bole bit sebut harga dalam talian, xyah lg nak beli borang sebut harga...

tgk rezeki jugak..kadang2 ada org beli borang sebut harga sampai 20 tp 1 kerja pon xdpt...ada yg beli 1 je tp dpt kerja..bergantung pd rezeki masing2 :)paid

yg penting ni ada team work antara rakan2 kontraktor..psl kadang2 tender ni keluar diam2..hanya org terdekat ngan jabatan je tau..so rajen2 la naik pejabat n networking antara rakan2 kontraktor :)paid
 

wak_handalan

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
6,680
Reaction score
59
Points
80
lg 1 berwaspada ngan org2 yg mengaku menawarkan tender2 kerajaan secara underground dengan kita dahulukan deposit..nak dapatkan tender kerajaan bukan senang..skrg ni kontraktor rmai, tender sikit..aku ngan mak aku n rakan2 kontraktor len penah ad 1 table talk lps waktu pejabat ngan group ni...pastu hitam putih tu ada, tp xyakin sgt..yela..jenayah kolar putih kan hebat sekarang..xleh caye kat org sgt skrg zaman ni.. kat cg ni pon aku rasa ada org tawarkan tender kerajaan senang2 ja..so hati2 la :)cgrock
 

wak_handalan

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
6,680
Reaction score
59
Points
80
pada aku bukan cable yang penting...yang paling penting network builder.

2 2 penting jugak..tp paling penting network..lesen ko ada tajuk ap..kalo ada kewangan bole guna 1 malaysia
 

wak_handalan

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
6,680
Reaction score
59
Points
80
ngee 1 dalam 10000 biasanya kalau ceni...seingat aku,kalau xda kabel pun xpe..janji komisennya kena ada...:">

adeh..sampai ble nak jd ali baba ni..komisen paling tinggi pon 10% keja bwh rm50K..kalo 100K aku rase ad gak yg bg 5% je..kuikui..tp kalo ali baba ni risikonya tetap ada..kalo kerja tu x memuaskan hati pegawai yg memeriksa , risiko lesen kita di black list tu ada..so, nak xnak kita kena jugak pantau kerja sub-kontraktor tu
 

mystique

Junior Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
71
Reaction score
4
Points
11
salam...

TT , sy cadangkan awak wat house cleaning..or daily maid services...on demand gak service tu .. satu rumah setingkat cthnya awk charge RM30-RM50 utk sekali service ,seminggu buat 3 kali so sebln 12 kali so total RM 600 ...itu kalau satu rumah sebln...andai ada 10 rumah dah brp kan....

jangan harap sgt kat tender2 ni esp kerajaan ....company dah ada yg penting kena gerak...cuba la kat company2 kecik dulu...dr situ u cari pengalaman mcm mana nak handle tender yg lbh besar....

Utk buat costing utk cleaning services ni bergantung pd lokasi...kalau mcm area lembah klang biasanya ikut kaki persegi iaitu keluasan bangunan...then utk kwsn bercarpet lain harga...pastu kalau includes initial cleaning lain harga plak....pasal gaji cleaner lak...rerajin la bertanya kat cleaner2 yg pernah u jumpa kat area2 berdktn tu x pun nyamar mintak keja jd cleaner...
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
salam...

TT , sy cadangkan awak wat house cleaning..or daily maid services...on demand gak service tu .. satu rumah setingkat cthnya awk charge RM30-RM50 utk sekali service ,seminggu buat 3 kali so sebln 12 kali so total RM 600 ...itu kalau satu rumah sebln...andai ada 10 rumah dah brp kan....

jangan harap sgt kat tender2 ni esp kerajaan ....company dah ada yg penting kena gerak...cuba la kat company2 kecik dulu...dr situ u cari pengalaman mcm mana nak handle tender yg lbh besar....

Utk buat costing utk cleaning services ni bergantung pd lokasi...kalau mcm area lembah klang biasanya ikut kaki persegi iaitu keluasan bangunan...then utk kwsn bercarpet lain harga...pastu kalau includes initial cleaning lain harga plak....pasal gaji cleaner lak...rerajin la bertanya kat cleaner2 yg pernah u jumpa kat area2 berdktn tu x pun nyamar mintak keja jd cleaner...

thanks mystique,

memang bernas u punye idea...actually kakak aku pun guna daily maid services ni, demand memang tinggi...ialah duk tunggu tender kerajaan ni, kalau ade rezeki tu ok jugak, tapi kalau xde, takkan nak goyang kaki ajer kan...btw, isnin dan selasa ni nak gi 2 tempat...site visit...saje nak try dlu...harga dokumen pun murah jer...kalau tak dapat, taklah rase rugi sangat...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register