BTC USD 46,068.2 Gold USD 1,844.84
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kontraktor Cuci Bangunan dan Cuci Kawasan

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
Salam,

Ada tak sesiapa berpengalaman dalam memperolehi kontrak mencuci bangunan dan mencuci kawasan, seterusnya menjadi sebuah kontraktor cuci bangunan/kawasan? Sy baru je register sebagai kontraktor cuci bangunan/kawasan dengan MOF (salah satu dari 10 kod bidang), kebetulan mempunyai kawan yang ada syarikat mengeluarkan produk mencuci. So, dari sudut cost chemical dan equipment dah dapat disetelkan. Cuma dari sudut strategi, management dan yang lain-lain masih belum cukup lagi...

Cuba-cuba la berkongsi strategi dan pengalaman disini...
 
Sponsored Post

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
kalau ikut pengalaman,mudah je bro..dapat kan tender dulu..da dpt tender,cuma gajikan pekerja yg kerja sebelum tu.mean,tenaga kerja yg lama da senangkan kt sebab dia da ada pelangaman. ke ak salah paham mksd sebenar ko bro?
 

MoHa

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,068
Reaction score
0
Points
20
kalau ikut pengalaman,mudah je bro..dapat kan tender dulu..da dpt tender,cuma gajikan pekerja yg kerja sebelum tu.mean,tenaga kerja yg lama da senangkan kt sebab dia da ada pelangaman. ke ak salah paham mksd sebenar ko bro?

betol la tu aku rase.. ko amik tender je..pekerja yg sblm tu tarik je..pengurusan je brubah pekerja sama..
 

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,417
Reaction score
293
Points
46
betul...biasenya pekerja2 ni contract basis jer
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
kalau ikut pengalaman,mudah je bro..dapat kan tender dulu..da dpt tender,cuma gajikan pekerja yg kerja sebelum tu.mean,tenaga kerja yg lama da senangkan kt sebab dia da ada pelangaman. ke ak salah paham mksd sebenar ko bro?

nak dapat tender tu, nak kena tahu brape orang pekerja kena pakai, gaji berape, etc...yg tu aku nak tau tuh...
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
betol la tu aku rase.. ko amik tender je..pekerja yg sblm tu tarik je..pengurusan je brubah pekerja sama..

ok jugak idea amik pekerja yg sblm ni...cuma nak tau strategi nak menang bid tender tu? Camane nak estimate kos pekerja, kos pengurusan, gaji mereka, etc...
 

payaluas

Junior Member
Joined
Mar 1, 2010
Messages
64
Reaction score
3
Points
11
encikz,

tumpang tanya..macam mana encik mulakan proses dapat kan sijil kontraktor dr MOF tu. Saya xde knowledge langsung dalam hal ni...harap encikz dan geng CG sekalian dapat membantu..
 

haqi1611

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
3,920
Reaction score
18
Points
25
encikz,

tumpang tanya..macam mana encik mulakan proses dapat kan sijil kontraktor dr MOF tu. Saya xde knowledge langsung dalam hal ni...harap encikz dan geng CG sekalian dapat membantu..

nk tau gak...
 

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
encikz,

tumpang tanya..macam mana encik mulakan proses dapat kan sijil kontraktor dr MOF tu. Saya xde knowledge langsung dalam hal ni...harap encikz dan geng CG sekalian dapat membantu..

erm..panjang kalu nak cter.tp x susah pun..hehehe xsilap ak ada je org yg offer utk watkan mof pada kt siap status bumiputra lagi.dulu leh cecah seribu.tp skang da murah. ala,buat senirik pun boleh..secara online. sila klik web ni...baca kat tmpt yg korang nak tau tur..:)cgrock

ni agen :http://www.kkmof.com/

ni lak web mof :http://www2.treasury.gov.my/

kalau nak bid quotation tu biasanya aku dulu akan ricky pada lobang2 yg ada dkt tmpt yg ak nak bid tu..so ak akan cuba bg harga yg dkt2 je dgn harga betul..dlm bidang ni,sebenarnya banyak kna main cilok2...kalau nak lurus je,mmg sampai sudah x dapat pojek...ni salah 1 sebb ak x teruskan bidang ni.#:-S
 

marineblue

Permanently Banned - , Spamming in Private Message
Joined
Apr 13, 2008
Messages
1,180
Reaction score
3
Points
25
tt area mana
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register