kontrak gov kena keje 5 tahun dulu???

CG Sponsors




zoragon_krazz

Freshie
Joined
Jun 22, 2007
Messages
39
Reaction score
0
Points
6
aku baru dapat info ni dari seorg kawan n beberapa agen mengatakan staff kontrak kerajaan yang keje bawah 5 tahun xboleh apply loan koperasi atau bank sbb ada kes x abis bayar 10-15 tahun dah cabut keje lain atau wat bisness sendiri..so [email protected] x dapat kutip hutang balik..ada komen dari mana2 agen??aku baru tau diorg kuatkuasakan minggu lepas..:eek:
 
Sponsored Post

jutawan_kokusba89

Legendary Member
Joined
May 12, 2008
Messages
10,864
Reaction score
9
Points
115
kalau ko ada surat mengatakan yang kan convert ke tetap ok le.xda masalah
 

mohdnor

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
2,140
Reaction score
80
Points
30
aku baru dapat info ni dari seorg kawan n beberapa agen mengatakan staff kontrak kerajaan yang keje bawah 5 tahun xboleh apply loan koperasi atau bank sbb ada kes x abis bayar 10-15 tahun dah cabut keje lain atau wat bisness sendiri..so [email protected] x dapat kutip hutang balik..ada komen dari mana2 agen??aku baru tau diorg kuatkuasakan minggu lepas..:eek:
skm ade keluarkan guideline baru.tapi x berapa jelas lagi.setakat ni staff gov kontrak setahun dan keatas sy boleh uruskan lagi
 

zoragon_krazz

Freshie
Joined
Jun 22, 2007
Messages
39
Reaction score
0
Points
6
kalau ko ada surat mengatakan yang kan convert ke tetap ok le.xda masalah
nak tunggu ke tetap tu yg prob..jabatan slow wat paperwork usulkan ke JPA plak..better cekau cepat2 loan yg ada lepas nie cam aku dah 3tahun keje kena tggu 2tahun baru leh loan
 

mzak

Legendary Member
Joined
Nov 3, 2009
Messages
15,880
Reaction score
152
Points
128
aku baru dapat info ni dari seorg kawan n beberapa agen mengatakan staff kontrak kerajaan yang keje bawah 5 tahun xboleh apply loan koperasi atau bank sbb ada kes x abis bayar 10-15 tahun dah cabut keje lain atau wat bisness sendiri..so [email protected] x dapat kutip hutang balik..ada komen dari mana2 agen??aku baru tau diorg kuatkuasakan minggu lepas..:eek:
Ye ade bank skng kne kn syrat staf gomen kontrak kne keje mlebihi 5 thn br bleh apply..
lg 1 sbb eknomi sdkit merudun jd bank ketat kn skit polisi pmohonn nyer...
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
satahun dah boleh bro..tp prjek punya..kalu yg tak projek kena 2 tahun ke atas tp x boleh ada blacklist...kalu minat p.m aku..kalu HR ko boleh kawtim 3 bulan dah boleh buat...
 

mohdnor

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
2,140
Reaction score
80
Points
30
Ye ade bank skng kne kn syrat staf gomen kontrak kne keje mlebihi 5 thn br bleh apply..
lg 1 sbb eknomi sdkit merudun jd bank ketat kn skit polisi pmohonn nyer...
setakat ni setahun boleh lagi...:D
tunggu koop dan bank umumkan dulu
 

biosumber

Active Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
2,162
Reaction score
38
Points
30
satahun dah boleh bro..tp prjek punya..kalu yg tak projek kena 2 tahun ke atas tp x boleh ada blacklist...kalu minat p.m aku..kalu hr ko boleh kawtim 3 bulan dah boleh buat...
huhu mantap bro..
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,518
Reaction score
62
Points
120
apa la susah, apply loan macam orang kerja swasta la bro...
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
apa la susah, apply loan macam orang kerja swasta la bro...
x dpat byk..5-10 kali gaji jer...kalu kop leh dapat byk..masuk bank boleh jgk..tp nak gorantor..sape yg nak jd pnjamin time la nie...semua tkut beb...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register