(Q & A) konsol permainan video yg pernah & sedang korang miliki

Recommended Brokers


Sponsored Post

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,129
Reaction score
209
Points
123
nintendo ds
psp
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,595
Reaction score
108
Points
33
Nintendo DSi XL, XBOX 360 Kinect, Nintendo Wii, Nintendo Switch...semua masih ada dan digunakan...
 

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,756
Reaction score
188
Points
123
Dunia game aku masa game tape katrij jer....pastu x hadap sangat game, tumpang main kat umah kwn2 jer..sbb aku bukan la kaki games sekadar syok2 hilangkan stress.....masa mula2 kuar ps one ada gak terigin nak beli tapi sbb aku ni bukan dari family yg senang terpaksa la aku lupekan...punyer la jauh dari ps one smpai sekarang dah ps 4..mmg aku x amek port sgt, kire mmg ketinggalan la...huhuhuh, tapi baru2 ni aku p la beraya kat umah saudara mara, aku tgk bleh dikatakan hampir setiap rumah ada konsol game ni x kira la ps 3 ker x box ker....

Anak aku plak dah 2 orang yg berumur 9 dan 6 tahun (lelaki) syok la aku tgk diorang main games tu...tp kadang2 kesian plak coz org punyer paham2 la.....aku pon dah penah rasa bende ni masa mula2 games katrij dulu, dok p tumpang main kat umah orang kadang2 siap kene buli dulu baru dapat main bila dah kerap sgt main sampai x ingat blik umah barulah ayah aku belikan hhihihih....

Balik semula pada anak aku yg 2 org tu, anak2 aku ni mmg aku x bg main kat luar rumah atas sebab2 keselamatan, jadi kalau hari cuti kalau x p mana2 mmg terperap dlm umah jer la kadang2 kesian gak kat budak2 tu.....pendek cerita aku plan nak belikan gak la kat anak2 aku tu games konsol nie...kadang2 aku tgk mcm anak aku dah ketinggalan berbanding kwn2 sebaya dia masa aku p beraya hari tu, aku pon malu gak coz mmg x pernah amik port pon sal konsol games ni budak2 lagi expert hahahaha.....

- perlu ker aku belikan games konsol kat anak aku pro & kontra nyer
- konsol games serta Specs yg sesuai untuk beginner + Harga yg masuk akal untuk
budak2 umur mcm tu.

* Aku ada jumpa konsol game katrij tp ksian plak nak belikan kat diorang.....bawah rm 100 dpt dah....hehehhe
aku beli yg ni..

https://shopee.com.my/product/32431700/465596613

tapi mmg kesian kat budak dpt games klasik..baik jgn beli..
aku pon main sendiri pon saje2 je..
 

gtx980

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2007
Messages
182
Reaction score
43
Points
20
1. Playstation. Dengan Playstation ni lah saya buat niaga kecik2 balik sekolah bagi budak2 kampung main. Masa tu Form 4. Dapat la RM400-500 sebulan.

2. Untung niaga Playstation, upgrade ke Playstation2

3. GameBoy Color. Main Pokemon Yellow & Gold

4. Dah main pokemon teringin nak battle kat skrin tv, beli pulak Nintendo 64

5. XBox

6. Xbox 360

7. PC (Windows10 + i7-3770 + GTX980). Sampai umur 37 tahun sekarang masih main. Saya main game ori 100%. Lagi murah dari main kat console sebab selalu dapat game free dari steam dan humble bundle. Kalau beli masa sale pun murah.
 

sifar82

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2012
Messages
717
Reaction score
19
Points
15
Ps2..beli dulu masa mula2 keja 19thn lps sbb tgk member main cam best je..last main game resident evil & silent hill kot..

pas kawin tggl kat umah mak..anak2 sedara lak main game fifa ...

1-2 thn lps amek smula bawak balik umah..sbb ank darjah 5 nak sambung main lak time2 bosan..

byk cd dah x leh baca sbb aku pun tak cara & smua pun game copy
Ada lg ke jual cd ps2 kat kedai??
 

mat gen2

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,270
Reaction score
23
Points
25
TAHUN 98' ayah beli pc aku main game aladin and pinball

tahun 2007 beli ps2 pakai duit kutu skolah form 2

tahun 2013 beli xbox360 pkai duit bonus

tahun 2018 dpt ps4 sbgai brg hantaran

yg maintain duk main dr dlu smpi skrg FIFA jee..ssh nk jemu game ni :))
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,387
Reaction score
304
Points
141
Aku Dari dlu target nak bli PS4 sampai skrg X dpt2

Ada game shenmue kat PS4 tu, sape yg pernah main Dreamcast tau la bertapa best nya game tu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register