(Q & A) konsol permainan video yg pernah & sedang korang miliki

Recommended Brokers


302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,839
Reaction score
64
Points
125
aku mula dulu :D

1. nes (ayah belikan)

2. gameboy pocket (kongsi duit dgn adik)

3. gameboy color (kongsi duit dgn adik)

4. gameboy advance (kongsi duit dgn adik)

5. gameboy advance sp (kongsi duit dgn adik)

6. playstation one (kongsi duit dgn adik)

7. playstation 2 (emak belikan)

8. playstation 3 phat (kongsi duit ngan adik, ylod)

9. playstation 3 super slim (kongsi duit ngan adik)

10. laptop, smartphone, ipad 4 (duit sendiri)

inilah sejarah aku dengan dunia permainan video :))
 
Last edited:
Sponsored Post

filanawzays

Freshie
Joined
Sep 23, 2009
Messages
49
Reaction score
1
Points
11
1.playstation 1

2.playstation 2

3.xbox 360 phat

4.jtag xbox 360 phat (xenon)

5.jtag xbox 360 slim (corona)

6.playstation 3 (sebab dh jatuh harga bila ps4 release)

7.playstation 4

8.xbox one

sejarah konsol aku..haha
 

e_yoi

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2011
Messages
351
Reaction score
3
Points
15
hebat kalian semua aku dulu main games kt kedai je masuk 20sen nanti dpt la kacang lemau tu hahahaha
 

keduraw

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2009
Messages
892
Reaction score
3
Points
25
Ni plak kisah2 aku sebagai gamer dr dulu sampai skrg.. lagi 7thn pencen la ni:p

1.Submarine Battle- [Thn 90].. tumpang main jiran punya game.. syarat kena kawan dgn owner dia. budak perempuan cina gemok. baru leh main:))




2.Brick Game(tetris)-[Awal 90an).. abang beli, kena berus kasut sekolah dia baru kena bagi main..#:-S





3.micro genius-[Thn 93].. share dana dengan 2 org kawan.. gilir2 2hari seorang:D





4.Playstation-[thn97].. share dengan kwn jiran sebelah. xleh main dekat rumah, mak kata tv cepat rosak..:eek:
mitos dulu2..




5.PC-[thn 99].. Mintak ayah belikan pakai ntah skim KWSP apa ka dulu2 tu.. konon nak buat assignment sekolah.. padahal nak main game starcraft..:))



6.Cyber Cafe-[thn 00].. masa ni gila game counter-strike:p



7.Playstation 2-[Thn 2004].. beli dgn duit sendiri.. Harga Rm800.. masa ni rasa forever alone betol.. kawan seangkatan memasing bawak haluan cita-cita sendiri:(


8.Xbox360-[Thn 2008].. tak jadi beli sebab ada isu RROD#:-S


9.Travian Online PC-[Thn 2008].. ni game lbh kurang mcm game skrg clash of clan tu la.. kompol2 troop, buat def, buat clan, raid org, cata kg org, pastu clan wars.. bnyak jgk duit aku beli gold:p..konon nak up kampung cepat la.. clan aku dulu RAVE, jadi budak milo ja dlm ni:">


10.Playstation 3-[Thn 2009].. kumpul duit beli ps3 slim ver.. sakit juga harga BDgames mahal.. tak mcm ps2.. tapi xlama ps3 da bole main game2 copy,.. firmware 3.55 n versi konsol 2k ni sony akan ingat sampai bila2:D


11.Playstation 4-[2014].. beli pakai duit kutu:))



sekarang main game x macam dulu2 la.. main game ramai2 kawan kumpul.. mmg best. skrg ngadap tv sorang2 lawan kawan2 dalam server/buat clan.. pastu buat grup fb n wasap bagai.. ada yg xpernah jumpa pn:)

p/s:gambar semua cari google:)paid
 

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,427
Reaction score
485
Points
131
aku mula dulu :D

1. nes (ayah belikan)

2. gameboy pocket (kongsi duit dgn adik)

3. gameboy color (kongsi duit dgn adik)

4. gameboy advance (kongsi duit dgn adik)

5. gameboy advance sp (kongsi duit dgn adik)

6. playstation one (kongsi duit dgn adik)

7. playstation 2 (emak belikan)

8. playstation 3 phat (kongsi duit ngan adik, ylod)

9. playstation 3 super slim (kongsi duit ngan adik)

10. laptop, smartphone, ipad 4 (duit sendiri)

inilah sejarah aku dengan dunia permainan video :))
Kau dh ada gba pastu beli sp plak?

Bezanya cuma backlight je kot.

Kau mesti suka game nintendo kan.

Apasal tak sambung ngn nds, 3ds, wii, wii u? Hihi
 

Hitman™

Legendary Member
Joined
Apr 27, 2010
Messages
12,286
Reaction score
161
Points
128
PC Masterrace..

Game tape
PS1
PS2
PS3
PS4
Xbox
Xbox360
 

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,427
Reaction score
485
Points
131
Aku pulak.

1. SNES (sekarang dh takda, bg member)
2. PSone (masih ada dan hidup sampai sekarang)
3. PS 2 fat (masih ada dan hidup)
4. PS 3 slim
5. Game Boy Color (kena rampas dgn cikgu masa sek. Sampai skrg x dpt balik)
6. Game Boy Advance (ada lagi dan boleh on. Cartridge dah takda)
7. PSP Go (dh dihumban lepas rosak)

Aku plan nak beli PS 4 bila Assassin Creed Unity keluar.

Plan nak beli PS Vita jgk. Tp bila tgk game dia, banyak game jepun aja. Aku tak berapa minat game jepun.

Game PC aku cuma main game Strategy, simulation n FPS. Star Craft, War Craft, COD, Tropico, Sims City, etc.
 
Last edited:

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,839
Reaction score
64
Points
125
Kau dh ada gba pastu beli sp plak?

Bezanya cuma backlight je kot.

Kau mesti suka game nintendo kan.

Apasal tak sambung ngn nds, 3ds, wii, wii u? Hihi
sebab boley lipat kot haha,

lepas tukar ke ps x pandang dah nintendo :p
 

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,839
Reaction score
64
Points
125
Aku pulak.

1. SNES (sekarang dh takda, bg member)
2. PSone (masih ada dan hidup sampai sekarang)
3. PS 2 fat (masih ada dan hidup)
4. PS 3 slim
5. Game Boy Color (kena rampas dgn cikgu masa sek. Sampai skrg x dpt balik)
6. Game Boy Advance (ada lagi dan boleh on. Cartridge dah takda)
7. PSP Go (dh dihumban lepas rosak)

Aku plan nak beli PS 4 bila Assassin Creed Unity keluar.

Plan nak beli PS Vita jgk. Tp bila tgk game dia, banyak game jepun aja. Aku tak berapa minat game jepun.

Game PC aku cuma main game Strategy, simulation n FPS. Star Craft, War Craft, COD, Tropico, Sims City, etc.
haha baru igt, aku ade jugak gameboy color tu..jakun giler tgk game ade kaler :))
 

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,427
Reaction score
485
Points
131
sebab boley lipat kot haha,

lepas tukar ke ps x pandang dah nintendo :p
Tp nintendo fag yg aku kenal dr dulu, sampai skrg stick dgn nintendo. Zelda, Pokemon, sampai skrg ada.

Kau tak main handheld dah ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register