BTC USD 47,121.4 Gold USD 1,753.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kongsi Ilmu Volvo dan Kereta Conti yang len

Sponsored Post

sopianothman

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2009
Messages
953
Reaction score
20
Points
25
Thread ni tujuannya, untuk owner bagi komen dan ilmu mengenai kereta2 conti terutamanya volvo, yang len: peugeot, merc, bmw, citroen, audi DLL....

dari segi:

1. Apakah Bestnya?
2. Keselesaan.
3. Power.
4. Workshop mana yang terbaik...
5. Kat mana nak dapat sparepart murah..
6. Maintenane berapa ribu purata setahun...
7. Boleh dibaiki 'bengkel bawah pokok' x?
8. Senang nak jaga x macam kete jepun?
9. dan len2 la kalau nak share..




Asal thread ni:


Assalam, saya nak tanya sahabat2 cg sekelian..

ada x yang pernah pakai s70?...

satu hari saya test drive volvo pak mertua...pergh memang sedap...kalau x silap itu volvo 940...

survey2 mudah, s70 ni belasan ribu...

so soalan saya:

1. macamana dengan maintenance...ada x semahal volvo2 baru?..
2. Berapa estimate duit maintenance keluar secara tahunan?
3. Ok x siri s70 ni? dari segi ketahanan enjin dan body
4. Boleh dibaiki 'bengkel bawah pokok' x?
5. Senang nak jaga x macam kete jepun?
6. dan len2 lah.....

so bro sekelian (yang berpengalaman terutamanya) ...apa pendapat anda?

:)cgrock:)cgrock:)cgrock






antara komen2 yang menaikkan semangat:











































volvo saya minat:

Volvo%2BS70%2Bcar%2BWallpapers%2B05.jpg

99-03_Volvo_S80_2.9.jpg


peugeot saya minat:

lrg_peugeot_407_diesel_saloon_23357.jpeg


evente
Peugeot_407-SW_222_1024x768.jpg

Aku Pakai Saab 95 Sport Combi...Terbaik
 

adioz88

Super Active Member
Joined
Jun 15, 2008
Messages
6,659
Reaction score
11
Points
65
Salah satu barang yang saya minat kat keta continental ni, dia punya coil.Masuk kat kereta lama, sedap.
 

kaylis

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2009
Messages
8,381
Reaction score
45
Points
70
Berbaloi tak kalau beli S60 between tahun 2006-2008, maintenance mesti tinggi tapi reliability and performance mesti sempoi - dengar S80 lagi bagus tapi tak de pulak yg nak comment about its maintenance. Selalu dengar mahal. Timing belt atau spare part lain pernah tukar tak?

Beli je jgn pk byk...model tu mmg terbaik 2.4 T5...lebih comfort dr merc, power jgn ckp laa kalau pandai bikin bole saing cayenne...tapi yg lebih utama safety...tu pasal sape yg penah drive volvo akan beli volvo gak for next car..
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
25,022
Reaction score
64
Points
120
alfa romeo 147 ok tak?

1.6 twin spark thn 2004

saje beli nk buat lenjan nk merasa alfa pulak

ada cgrians alfa owner tak?

bengkel yg best ?
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
126
Points
123
keta2 conti ni kebanyakkan enjin power,,tork tinggi....nak pakai keta conti jgn berkira bab duit....khas utk yg berduit je keta2 ni..yg xda duit xyah ngada2 pakai keta conti..nnt x psl2 korang duk bising2 dlm fb la dlm forum la...pom pam pom pan duit xda...
 

abgG

Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
1,811
Reaction score
104
Points
33
alfa romeo 147 ok tak?

1.6 twin spark thn 2004

saje beli nk buat lenjan nk merasa alfa pulak

ada cgrians alfa owner tak?

bengkel yg best ?

Mintak maaf...up semula thread berlapok ni...

Dah beli ke?

Saya sedang mengintai-intai..

dah murah ni loni...
 

ridzuansv

Fun Poster
Joined
Oct 22, 2010
Messages
231
Reaction score
9
Points
15
As Salam,,,salam perkenalan,,,
Baru jatuh hati dgn S40,00,01
Nak tanya otai2,volvo,,, pendapat,cadangan,guide or apa saja baik utk saya miliki S40,ni,,,
Dah scroll Avery page x jumpa yg otai2,bg strong advice utk S40,
Tqvm
 

satanic

Active Member
Joined
Oct 9, 2008
Messages
1,502
Reaction score
1
Points
25
As Salam,,,salam perkenalan,,,
Baru jatuh hati dgn S40,00,01
Nak tanya otai2,volvo,,, pendapat,cadangan,guide or apa saja baik utk saya miliki S40,ni,,,
Dah scroll Avery page x jumpa yg otai2,bg strong advice utk S40,
Tqvm

berapa market price S40 sekarang tuan?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register