BTC USD 34,580.8 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kongsi Ilmu Volvo dan Kereta Conti yang len

Edwardian

Freshie
Joined
Mar 6, 2014
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Tengah nak confirm beli S80 - ade cerita atau penglaman terbaru pasal maintenance cost timing belt, other spare part dan kalau baloi tak kalo beli S80 or S60 maintenance affordable?
 
Sponsored Post

Edwardian

Freshie
Joined
Mar 6, 2014
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Berbaloi tak kalau beli S60 between tahun 2006-2008, maintenance mesti tinggi tapi reliability and performance mesti sempoi - dengar S80 lagi bagus tapi tak de pulak yg nak comment about its maintenance. Selalu dengar mahal. Timing belt atau spare part lain pernah tukar tak?
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
X jadi beli tuan..beli almera untuk mem pulak....masa depan nanti..mungkin...

oh tt.....
tak jadi beli Volvo rupanya..

tapi kawan masih target nak sambar sebiji Volvo
tapi model apa lum pasti lagi.

cari yg 2nd je dah la.
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
15,933
Reaction score
1,621
Points
191
s40 sudah la.. bekenan lama.. tapi kang beli taktau nak tauk mana mercedes tu. :)) :)) :))
 

edyipohmali

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
2,125
Reaction score
7
Points
25
nak sharing untuk pemilik volvo jenis conti

kawan saya bengkel kereta specialist kereta conti terutama jenama volvo, kebanyakan owner bengkel kl,selangor, penang dan pantai timur hantar ke bengkel beliau untuk repair dengan harga yang murah. then owner untung atas angin. barang spare part dia pun banyak. jadi sesiapa yang nak dapatkan servis towing dan free quotation boleh pm saya. jika dah ada quotation boleh bandingkan dengan bengkel beliau. pasti berbaloi, Insyaallah.

p/s : volvo for life :)
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
25,006
Reaction score
62
Points
120
insyaAllah my fifth car

S40 T5 2.5

saje nk try pakai volvo ..nk rasa feel dia caner.....benarkah bagai apa dikatakan oleh volvorians kt sini..


nak feel soft turbo long distant ...

ramai ke owner volvo kt sini?
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,036
Reaction score
61
Points
80
insyaAllah my fifth car

S40 T5 2.5

saje nk try pakai volvo ..nk rasa feel dia caner.....benarkah bagai apa dikatakan oleh volvorians kt sini..


nak feel soft turbo long distant ...

ramai ke owner volvo kt sini?

jap, bro ke yg dulu kata nk beli volkswagen beetle tu???

:-?
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
25,006
Reaction score
62
Points
120
jap, bro ke yg dulu kata nk beli volkswagen beetle tu???

:-?

yup.dah beli dah pun bro

1.2 tsi beetle kaler merah

sedap mmg sedap..new car

tapi biase le, org laki bawak nampak pondan la sket keke

dah angkat s40 ... fuh bunyi turbo dia mmg sedap..ingatkan enjin rosak rupanya turbo T5 tu

bunyi ala2 boxter pun ada

sedap bawak tapi tak sesedap keta baru la sbb wa pun angkat yg 2004 punya bro
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
25,006
Reaction score
62
Points
120
beetle first 15k servis dalam rm600 lebih

volvo ni caner pula peel perangainya

serius sedap siot bawak .... minyak save ,handling mantap, kelajuan mmg dlm kelas tersendiri

dulu gua accord h22a bro, 2.2 vtec besar euro R ...laju mmg laju tapi berbeza dgn laju volvo ...

lembuttttt jerrr.... kekeke
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,036
Reaction score
61
Points
80
yup.dah beli dah pun bro

1.2 tsi beetle kaler merah

sedap mmg sedap..new car

tapi biase le, org laki bawak nampak pondan la sket keke

dah angkat s40 ... fuh bunyi turbo dia mmg sedap..ingatkan enjin rosak rupanya turbo T5 tu

bunyi ala2 boxter pun ada

sedap bawak tapi tak sesedap keta baru la sbb wa pun angkat yg 2004 punya bro

nice bro ! :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register