BTC USD 60,213.6 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kompilasi kisah seram dari portal berita

akudotcom

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
51,914
Top Poster #7
Joined
Jun 17, 2007
Messages
51,914
Reaction score
6,292
Points
881
Awards
1
'Ada makhluk menyerupai rakan, panggil ke padang sekolah' - Mangsa serangan histeria

Datuk Shamshulkahar Mohd Deli (dua dari kanan) ketika melawat asrama SMK Batu Kikir susulan pelajar diserang histeria. Foto ihsan Parlimen Jempol
Datuk Shamshulkahar Mohd Deli (dua dari kanan) ketika melawat asrama SMK Batu Kikir susulan pelajar diserang histeria. Foto ihsan Parlimen Jempol


Jempol: Ada makhluk menyerupai rakan dan memanggil supaya ke padang sekolah didakwa menjadi punca serangan histeria dalam kejadian di asrama Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Batu Kikir (Model Khas), di sini, Sabtu lalu.

Kejadian itu diceritakan pelajar yang tinggal di asrama sekolah terbabit kepada ahli keluarganya.

Ibu kepada pelajar yang enggan dikenali itu berkata, anaknya tidak mengingati kejadian sebenar namun ketika dalam keadaan separuh sedar, dia melihat makhluk menyerupai rakan yang memanggil pergi ke padang sekolah.

"Pada mulanya rakan seasrama menjerit dan tidak lama kemudian berjangkit kepada orang lain termasuk anak saya sebelum masing-masing menangis dan ada yang tiba-tiba muntah tetapi tidaklah sampai melompat-lompat.


"Mujur ada rakan sempat menahannya daripada keluar ke padang dan keadaan bagaimanapun agak terkawal dengan bantuan ustaz dan guru, malah ada juga pengamal perubatan datang membantu, namun bagi mengelakkan kejadian lebih teruk, anak-anak dibenarkan pulang," katanya.

Media sebelum ini melaporkan seramai 165 pelajar asrama sekolah berkenaan dibenarkan pulang selama seminggu berikutan berlaku kejadian histeria sejak Sabtu lalu.

Sekolah berkenaan tidak ditutup dan pembelajaran di sekolah adalah seperti biasa.

Sementara itu, Pengarah Pendidikan Negeri Sembilan Datuk Dr Roslan Hussin yang dihubungi hari ini berkata, asrama sekolah berkenaan sudah kembali beroperasi seperti biasa dengan ada ibu bapa menghantar anak mereka pulang ke asrama.

"Keadaan sudah kembali normal dan stabil, aktiviti di asrama berjalan seperti biasa ketika ini," katanya.
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register