BTC USD 37,660.5 Gold USD 1,817.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Koleksi gambar yang buat kita terfikir erti kemanusian.

strom

Legendary Member
gem
Messages
17,847
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,847
Reaction score
4,715
Points
191
salam genk..enough say..layan je gambar gambar ni..untuk impact maksima pasang lagu xpdc berjudul sedekah skali..jika malam aku pergi..mendamaikan keluhan..dan sejernih embun pagi..dari hujung cahaya..:)

golongan tua di jepun beralah dgn golongan muda sebab dorang tahu hidup dorang maybe tak lama..

enhanced-buzz-18740-1340127256-3.jpg


This picture of two Norwegian guys rescuing a sheep from the ocean.

enhanced-buzz-9512-1340127249-8.jpg


signboard yg sgt ikhlas depan sebuah kedai buku..tak pulak dorang bagitahu kat mana tapi kata kata tu amat bermakna..

blank.png


The moment in which this Ohio athlete stopped to help an injured competitor across the finish line during a track meet.

enhanced-buzz-4578-1340127249-6.jpg


gambar signboard sebuah restoran subway..takde info juga kat mana yg pasti bulan kat malaysia rasanya..:">

enhanced-buzz-8064-1340208430-6.jpg


Sebuah kedai dobi di portland amerika yg bagi dry clean percuma pada yg nak gi interview..dah lama dah dia buat kerja amal ni..

enhanced-buzz-4037-1340127259-14.jpg


gambar ni selalu dah korang tengok kat fb..hah tengok je lagi skali..bukan kena bayar pun..

enhanced-buzz-8064-1340208385-4.jpg


Berlaku di brazil..general ni siap merayu lagi..tolong laa jgn buat kacau..hari ni harijadi aku..

enhanced-buzz-9574-1340127282-9.jpg


Sue Drummond was walking her beloved Shih Tzu, Bibi, on a pier in Melbourne, when a fierce gust of wind picked him up and hurled him into the rough waters of the bay. A passerby, Raden Soemawinata, who happened to be on the pier that day to scatter his grandmother's ashes, wasted no time in stripping down and diving into the bay to rescue the animal.

enhanced-buzz-7085-1340127917-8.jpg


Seorang penjaga gol sebuah kelab bolasepak di Crotia, Ivan Banovic, mendapat kad kuning semata-mata kerana membawa keluar seekor kucing dari padang.

banovic.jpg


Ivan Banovic merasa terkejut semasa pertandingan memasuki minit ke-20 kerana tiba-tiba ada seekor kucing berjalan ke arah tiang gol yang dikawalnya. Banovic (25) mengangkat haiwan tersebut dengan penuh kasih sayang dan kemudian meletaknya di tempat selamat berdekatan papan skor.

cat.jpg


Namun, pengadil menganggap tindakan Banovic tidak sepatutnya dan segera mengeluarkan kad kuning buat pemain itu dengan alasan, meninggalkan padang tanpa izin.



nama budak yg kena dukung tu Ben Baltz of Valparaiso, Florida..dia memang cacat..berumur 6 tahun dan guna kaki palsu...biar pun cacat tapi tak menhalang ben dari masuk trialton..Ben completed the 150-yard swim and 4-mile bike ride and half the one-mile run when a screw came loose and his running leg broke in half..skru kaki palsu dia tak setahan dia..

tinggal setengah batu je lagi nak sampai finishing..'All of a sudden the announcer just said, 'Ladies and gentlemen, I want you to turn around and look at what's happening on the course' ... Everybody was crying. It was just very touching that the Marines were there..The Marine who carried Ben is Matthew Morgan, Private First Class at Marine Detachment Corry Station.

IMG1180jpg-2240179_p9.jpg

 
Last edited:
Sponsored Post

strom

Legendary Member
gem
Messages
17,847
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,847
Reaction score
4,715
Points
191
Update first time..

gambar+ibu+dan+anak.JPG

Gambar yang memaparkan seorang lelaki tua membawa ibunya untuk mendapatkan rawatan di hospital telah menyentuh hati jutaan pengguna internet.

Gambar tersebut telah dirakam oleh seorang pelajar institusi pengajian tinggi yang menyaksikan anak dan ibu itu di Pusat Perubatan Chi Mei di Taiwan. Setelah dimuatnaikkan ke internet, gambar itu menjadi popular dan hangat dibicarakan.

Dalam tempoh tiga hari, topik yang paling hangat dibincangkan dalam talian ialah "Siapakah Lelaki Itu?". Beribu-ribu pengguna internet berusaha mencari identiti lelaki itu.

Pencarian itu berakhir apabila identiti lelaki berusia 62 tahun itu didedahkan. Lelaki yang dikenali Ding Zhu Ji itu merupakan bekas pegawai Biro Penyiasatan Kementerian Kehakiman yang berpangkalan di Tainan.

Bekas rakan sekerja beliau memberitahu Apple Daily bahawa Ding memohon untuk bersara awal kerana mahu menjaga ibunya pada tahun 2007, setahun selepas bapanya meninggal dunia. (Had umur persaraan wajib di Taiwan ialah 65.)

Ibu Ding berusia 85 tahun mengalami kecederaan di kakinya bulan lepas dan ketika gambar di atas dirakam, ibu Ding sedang menunggu giliran untuk rawatan susulan.

"Kami tidak terkejut. Beliau anak yang penyayang dan taat kepada ibu bapa," kata seorang bekas rakan sekerja Ding.



pasangan yg menjaga kucing seperti anak sendiri

040234b1.jpg


41.jpg


22.jpg


32.jpg



Gambar seorg budak bersemangat untuk ke sekolah..
Anda yg sihat bagaimana???
hidup03.jpg



slow slow hadam bak kata tokey jam murah..:)

Nama dia ni Narayanan Krishnan..a bright, young, award-winning chef with a five-star hotel group, short-listed for an elite job in Switzerland..semuanya berubah bila dia balik sekejap bercuti dikampungnya di india..dia terlihat seorang tua ni sedang makan makanan yg di kutip dari tong sampah...

"I saw a very old man eating his own human waste for food," Krishnan said. "It really hurt me so much. I was literally shocked for a second. After that, I started feeding that man and decided this is what I should do the rest of my lifetime."kata narayan..bermula dari situ lah dia buat keje keje amal hingga sekarang Krishnan founded his nonprofit Akshaya Trust in 2003. Now 29, he has served more than 1.2 million meals --breakfast, lunch and dinner --to India's homeless and destitute, mostly elderly people abandoned by their families and often abused.

541210_427505330637757_1789956459_n.jpg


557843_167308766726115_640486309_n.jpg


loldaddy.com-1339110656.jpg


560748_395067343877648_1225396892_n.jpg


2692909_460s.jpg

Awek ni nama dia Zofia Noceti-Klepacka..windsurfer dari poland..sebelum olimpik di london bermula dia dah janji dgn diri sendiri dan pada jiran dia kalau aku menang pingat olimpik kali ni aku akan jual..sebab??dia nak tolong jiran dia..budak berusia 5 tahun yg mengidap Cystic fibrosis..

Dia kenal budak tu semenjak dari budak tu lahir lagi..Cystic fibrosis is a fatal, chronic disease that targets the lungs and digestive system, causing infections and breathing difficulties, according to the Cystic Fibrosis Foundation..nama budak sebelah dia tu zuzia..Zuzia has undergone five operations and her family struggles to pay for the treatments..

Walaupun dia hanya berjaya menang pingat gangsa tetapi hati awek ni memang emas..

bronze16n-1-web.jpg


s-BRONZE-MEDALLIST-HELPS-NEIGHBOR-large300.jpg


zaopddash.jpg

 
Last edited:

marlen

Legendary Member
gem
Messages
16,925
Joined
May 27, 2008
Messages
16,925
Reaction score
31
Points
125
tersentuh hati..siap bg meal free,dobi free
 

miecs

Super Active Member
Messages
5,487
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,487
Reaction score
355
Points
86
semua ni pernah tgok,rajin tt compilekan...btw ada picture NSFW yg selamatkan anjing tu...hehe
 

aman77

Fun Poster
Messages
215
Joined
Jan 31, 2011
Messages
215
Reaction score
1
Points
15
berfikir sejenak..
apa amal jariah yg telah dibuat..
 

strom

Legendary Member
gem
Messages
17,847
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,847
Reaction score
4,715
Points
191
budak lelaki ni menang $1000 dolar dalam satu pertandingan First Clover Leaf Bank's summer Scavenger Hunt tapi dia tak enjoys beli ps3 atau basikal ke tapi dia sedekah semua skali kat budak perempuan tu..jiran dia..budak perempuan tu hidap leukemia..

5036e032d39b6.preview-300.jpg


UOQU6ov.jpg

binatang pun jaga kebersihan..
manu2324.jpg

Pemandu lori selamatkan kucing di tgh jalan..

LJmMpcb.gif

ambil dari fb:

25032_303358263116296_1399810794_n.jpg


Demi anak pakcik ni sanggup menghantar anaknya. mereka tinggal di gombak dan hantar anaknya di IPG melaka.

nak di jadikan cerita pakcik ni tersalah jalan masuk seremban dari gombak dan terus ikut bukit putus melalui kuala pilah untuk ke melaka melalui tampin. katanya lagi,mereka berdua beranak bertolak dari gombak pukul 3 pagi dan bersolat subuh di nilai kemudian meneruskan perjalananan dan sarapan di kuala pilah.

Mendengar cerita pakcik ni, dlm hati aku berkata, "balik dari melaka ni aku akan ikut jalan blk ke seremban ikut jalan yg pacik ni lalui td" ... bila sudah abis selesai di IPG (instutut perguruan), blk ja terus ikut jln tersebut iaitu dr melaka ke seremban melalui tampin dan kuala pilah. Boleh tahan juga jalan tersebut dgn selekohnya yg tajam dan lory lagi......

cuba kita bayangkan pakcik ni dgn anaknya melalui jalan ni dgn beg dan bekalan mereka....sebak hati bila mendengar cerita pakcik ni...
di kesempatan ini aku sendiri mempelawa pakcik ni pada ari jumaat ini "pakcik tak perlu la amik anak pakcik, nti saya akan hantarkan anak pakcik sekali ke gombak"....

sayu hati lihat wajah seorg ayah yg sanggup bersusah payah utk anaknya agar anaknya sentiasa berjaya depan matanya sendiri...
semoga Allah memberi rezki yg melimpah ruah pada keluarga pakcik ni....

pada semua,hargai la ayah, bapa, walid, dady, papa, baba kita selagi mereka masih hidup... kasih mereka tidak pernah luntur utk kita yg bernama anak.

Jangan ingat kita lah orang yang paling hidup susah, ramai lagi yang lagi hidup susah berbanding kita. Ingat juga, jangan kita sombong, kedekut ketika kita senang, kita belum tahu bagaimana kita di hari kita susah nanti. renung-renungkan dan selamat beramal!

- Pena :hafiz rizlan 2323

:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:

hafis_81

Super Active Member
Messages
6,386
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,386
Reaction score
32
Points
70
bagus btl,kt Malaysia hampir mustahil nk jmpa...
 

strom

Legendary Member
gem
Messages
17,847
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,847
Reaction score
4,715
Points
191
petani ni sgtt sayangkan isteri dia yg telah mati..The giant heart formed with 6000 oak trees which Winston Howes planted in memory of his late wife Janet.

heart-wood-858_2275898e.jpg

hak bermain hak kamii..
manjs.jpg


its-priceless_o_530482.jpg


sape2 yg ada mak ayah tu, berbaktilah selagi ada peluang..


membantu ibu mengangkat air..
manusi.jpg


k4EFEJu.gif

Kesian budak tu menangis..dia bagi je bola baseball tu..:)paid

9VKP2oE.gif
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register