BTC USD 62,552.9 Gold USD 1,727.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,259
Reaction score
932
Points
76
Salam semua..

Let's start, sape2 ade koleksi custom indicators yg best2 bleh kongsi post di sini..

Tak kira lah korg dpt custom indicator tu dari mana2 pun janji sama2 dpt kumpul di forum CG ni dan sama2 kita leh test n guna klau indi tu bagus..

Ok aku mula kan post satu indi kat sini aku rase member2 yg dh otai pasti dh familiar dgn indi ni tp yg newbies bleh cuba..

Indi ni dinamakan waddah attar explosion...cara guna indi ni buy bila histo color hijau melebihi garis gold dan sell bila histo merah melebihi garis gold..

close position buy bila histo hijau turun balik sehingga dibawah garis gold dan close position sell bila histo merah turun balik sehingga di bawah garis gold..



UPDATED: SEMUA INDICATORS DALAM THREAD INI BOLEH DOWNLOAD GUNA LINK INI
 

Attachments

  • Waddah.JPG
    Waddah.JPG
    27.8 KB · Views: 22,623
  • Waddah_Attar_Explosion.mq4
    7.8 KB · Views: 3,365
Last edited:
Sponsored Post

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,683
Reaction score
126
Points
83
ni plak indi aku ada guna Damiani_volatmeter
indi ni ada tulis TRADE dan NO TRADE..:D

selamat mencuba
 

Attachments

  • indi.JPG
    indi.JPG
    15.6 KB · Views: 1,537
  • Damiani_volatmeter.mq4
    3.3 KB · Views: 1,669

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,683
Reaction score
126
Points
83
Salam semua..

Let's start, sape2 ade koleksi custom indicators yg best2 bleh kongsi post di sini..

Tak kira lah korg dpt custom indicator tu dari mana2 pun janji sama2 dpt kumpul di forum CG ni dan sama2 kita leh test n guna klau indi tu bagus..

Ok aku mula kan post satu indi kat sini aku rase member2 yg dh otai pasti dh familiar dgn indi ni tp yg newbies bleh cuba..

Indi ni dinamakan waddah attar explosion...cara guna indi ni buy bila histo color hijau melebihi garis gold dan sell bila histo merah melebihi garis gold..

close position buy bila histo hijau turun balik sehingga dibawah garis gold dan close position sell bila histo merah turun balik sehingga di bawah garis gold..

bagus gak indi nie..yg nie punya ada alarm tak one?:D
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,259
Reaction score
932
Points
76
VQ

Volatility Quality (VQ) satu custom indicator yg digunakan utk filter trend..

uptrend - color line bertukar hijau
downtrend - color line bertukar merah

VQ tidak berapa sesuai digunakan utk TF yg kecil lebih prefer TF 1H ke ats.

Boleh tukar setting terutama pada length mengikut kesesuaian dan juga ia boleh memberi sound signal/alert apabila enable kan..

Klau pair g/j setting nmpk cun TF H4 length 3 or [3,3,1,3]
 

Attachments

  • setting VQ.JPG
    setting VQ.JPG
    42.3 KB · Views: 21,770
  • VQ.JPG
    VQ.JPG
    18.9 KB · Views: 1,451
  • Volatility Quality.mq4
    7.1 KB · Views: 2,346

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,259
Reaction score
932
Points
76
ADX indicator dlm bentuk teks yg memberi signal dlm 6 timeframes yg berbeza..

apabila majoriti TF memberi signal yg sama maka trend adalah kuat pada masa itu.
 

Attachments

  • ADX MTF.mq4
    15.6 KB · Views: 1,184
  • ADX MTF sound.mq4
    16.1 KB · Views: 1,051
  • adx mtf.bmp
    152.6 KB · Views: 2,406
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18990
USD / JPY
109.362
GBP / USD
1.37515
USD / CHF
0.92489
USD / CAD
1.25816
EUR / JPY
130.130
AUD / USD
0.76152

CG Sponsors




Top
Log in Register