Koleksi Custom Indicators Meta4

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13430
USD / JPY
107.304
GBP / USD
1.26082
USD / CHF
0.93762
USD / CAD
1.35147
EUR / JPY
121.716
AUD / USD
0.69727

CG Sponsors




onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Salam semua..

Let's start, sape2 ade koleksi custom indicators yg best2 bleh kongsi post di sini..

Tak kira lah korg dpt custom indicator tu dari mana2 pun janji sama2 dpt kumpul di forum CG ni dan sama2 kita leh test n guna klau indi tu bagus..

Ok aku mula kan post satu indi kat sini aku rase member2 yg dh otai pasti dh familiar dgn indi ni tp yg newbies bleh cuba..

Indi ni dinamakan waddah attar explosion...cara guna indi ni buy bila histo color hijau melebihi garis gold dan sell bila histo merah melebihi garis gold..

close position buy bila histo hijau turun balik sehingga dibawah garis gold dan close position sell bila histo merah turun balik sehingga di bawah garis gold..



UPDATED: SEMUA INDICATORS DALAM THREAD INI BOLEH DOWNLOAD GUNA LINK INI
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,494
Reaction score
88
Points
80
Salam semua..

Let's start, sape2 ade koleksi custom indicators yg best2 bleh kongsi post di sini..

Tak kira lah korg dpt custom indicator tu dari mana2 pun janji sama2 dpt kumpul di forum CG ni dan sama2 kita leh test n guna klau indi tu bagus..

Ok aku mula kan post satu indi kat sini aku rase member2 yg dh otai pasti dh familiar dgn indi ni tp yg newbies bleh cuba..

Indi ni dinamakan waddah attar explosion...cara guna indi ni buy bila histo color hijau melebihi garis gold dan sell bila histo merah melebihi garis gold..

close position buy bila histo hijau turun balik sehingga dibawah garis gold dan close position sell bila histo merah turun balik sehingga di bawah garis gold..
bagus gak indi nie..yg nie punya ada alarm tak one?:D
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
VQ

Volatility Quality (VQ) satu custom indicator yg digunakan utk filter trend..

uptrend - color line bertukar hijau
downtrend - color line bertukar merah

VQ tidak berapa sesuai digunakan utk TF yg kecil lebih prefer TF 1H ke ats.

Boleh tukar setting terutama pada length mengikut kesesuaian dan juga ia boleh memberi sound signal/alert apabila enable kan..

Klau pair g/j setting nmpk cun TF H4 length 3 or [3,3,1,3]
 

Attachments

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
ADX indicator dlm bentuk teks yg memberi signal dlm 6 timeframes yg berbeza..

apabila majoriti TF memberi signal yg sama maka trend adalah kuat pada masa itu.
 

Attachments

Sponsored Post
Top
Log in Register