Klang Sentral Terminal to open..Apa pandangan anda

CG Sponsors




@sap_plan

Fun Poster
Joined
Dec 20, 2008
Messages
128
Reaction score
1
Points
15
By CHRISTINA TAN

THE Klang Utara bus station has been scheduled for relocation to Jalan Meru by end of this month as part of the township’s development planning.

All bus and taxi operators would be operating from the new Klang Sentral Terminal, about 6km from the current terminal.

Klang Utara terminal as well as express bus and taxi terminals in Lorong Kepayang would be closed permenantly.

Sungai Pinang state assemblyman Teng Chang Khim said several pick-up points had been planned in Klang town for the convenience of passengers in the area.

He said Klang Sentral, as the new public transport centre in Klang Utara, would help to reduce traffic congestion in the royal town.

The public transport services located in the Klang town centre has caused serious congestion, acccording to Klang Municipal Council (MPK).

Teng said relocation of the bus terminal was necessary despite complaints from the traders at the present terminal who feared their businesses would be affected.

The Klang population was increasing fast and new planning and developments were needed to ensure the district continued to be a conducive living place, he said.

He added that the population in the town had increased to more than one million from 800,000 five years ago.



..pagi tadi aku try naik bus cityliner dari BustandKlang kuala lumpur nak ke Klang.. Tapie bermula dari pagie tue diorg dah x pergi direct klang tapi ke Klang sentral kat Meru tue..huhuhu.. so kena ambik bus lain la pulak.adus..:((

..sepatutnya terminal bus bagilah dekat sikit dengan KTM komuter senanglah sikit nak bergerak ke sana kemari.. ini di campak ke Meru..huhu..apapun banyak pembangunan nanti akan melimpahan kat sini.


Lokasi Klang sentral​

 
Last edited:
Sponsored Post

vtec

Fun Poster
Joined
Jun 3, 2007
Messages
516
Reaction score
3
Points
15
nasib baik aku dok penang..:D
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Baguslah.. untuk mengelakkan kesesakan.....
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Di mana Terminal ni...?
dah 2 tahun tak balik Shah Alam ni.... :)
 

damiaphang

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 21, 2008
Messages
7,626
Reaction score
53
Points
70
ye ke...
meru katner...
x tau pun...
 

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
harap2 lepas ni Klang dah tak sesak dan tak panas lagi...

kesesakan adalah salah satu faktor paling utama yang menghalang aku ke Klang... bila dah sesak tu faham2 je lah kan? minyak pun cepat abes... panas pulak tu... elok lah usaha kerajaan pindahkan terminal bas... sepatutnya dari dulu lagi dipindahkan...
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,998
Reaction score
207
Points
133
ye ke...
meru katner...
x tau pun...
Klang Central ni bukan di Meru, tapi di Jalan Meru. Jalan Meru ni ~ 21km panjang, menghubungkan Bandar Klang (di selatan) ngan Jalan Kuala Selangor (di Utara). Klang Central ni opposite Bandar Setia Alam (yg menang anugrah) yg ada Tesco baru (kira baru lagi la). Banyak development project plan sini. Map (tak leh zoom dah) sini..http://wikimapia.org/#lat=3.1051207&lon=101.4396858&z=14&l=0&m=a&v=2

Kira ok lah, Klang sekarang banyak traffic jams dah.
 

hnnnhh

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2008
Messages
290
Reaction score
1
Points
15
Ye lah.. jem teruk skrg kat klang. Kalau waktu puncak..MENANGIS!!!..he he
 

KrisSMerah

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 22, 2006
Messages
8,041
Reaction score
18
Points
65
camana pun, bas kene ada option berenti la dulu kat Klang. Baru la transit ketempat lain. xkanla pengguna nak ke klang, pergi ke meru, patah balik pulak ke klang.

then nak balik kl, kene ke meru, baru gerak ke kl. lawak la bunyinya
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,998
Reaction score
207
Points
133
camana pun, bas kene ada option berenti la dulu kat Klang. Baru la transit ketempat lain. xkanla pengguna nak ke klang, pergi ke meru, patah balik pulak ke klang.

then nak balik kl, kene ke meru, baru gerak ke kl. lawak la bunyinya
KL ke Klang Sentral (lebih dekat) tak lalu Bandar Klang dah nanti. Patah balik? Tak ada patah balik. Klang Sentral ni opposite Tesco Setia Alam. Tak taula kot nanti ada bas KL-Bdr Klang direct.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register