K'jaan Pahang takkan tunduk bantahan skim sahkan tanah haram dusun durian

CG Sponsors




pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
2,771
Reaction score
720
Points
81
tn akudotcom, masa keputusan Mahkamah Tinggi baru ni yg istytihar pekebun musang king ni penceroboh, hanya Adun DAP yg bersungguh back up penceroboh ni, malah mengatakan keputusan Mahkamah amat mengecewakan. MCA takde pulak bagi apa apa statement menyokong penceroboh ni dan membantah keputusan Mahkamah.

hanya Adun DAP juga yg menyelia buat rayuan
Aku pun sokong form jawatankuasa ni ....... Senang kalau kerajaan negeri nak ambik saman dan minta gantirugi pencerobohan tu ..... 10 tahun kan ....... Kalau kerajaan negeri bijak, buat satu kertas keja nak buat pembangunan dan terganggu sebab pencerobohan 10 tahun tu ..... Saman je 3-4 juta
 
Sponsored Post

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,519
Reaction score
1,097
Points
151
tn akudotcom, masa keputusan Mahkamah Tinggi baru ni yg istytihar pekebun musang king ni penceroboh, hanya Adun DAP yg bersungguh back up penceroboh ni, malah mengatakan keputusan Mahkamah amat mengecewakan. MCA takde pulak bagi apa apa statement menyokong penceroboh ni dan membantah keputusan Mahkamah.

hanya Adun DAP juga yg menyelia buat rayuan
Itu betul cmm, tp cmm kena fhm politik bangsa cina satu pihak buat kerja terang satu pihak akan buat diam2, depa bersatu klau melibatkan bangsa depa....tu kelebihan ahli politik bangsa cina gaduh kt luar bersatu kat hati, xrosakkn sesama depa.....sama jgk pengundi cina.....
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
74,576
Reaction score
11,790
Points
1,906
Itu betul cmm, tp cmm kena fhm politik bangsa cina satu pihak buat kerja terang satu pihak akan buat diam2, depa bersatu klau melibatkan bangsa depa....tu kelebihan ahli politik bangsa cina gaduh kt luar bersatu kat hati, xrosakkn sesama depa.....sama jgk pengundi cina.....
tn lau_kau, klu MCA didapati in a way bagi bantuan pada penceroboh penceroboh ni maksudnya secara directnya MCA ingkar perintah mahkamah dan melawan pendirian yg diambil oleh kerajaan negeri

ni sebab Mahkamah Tinggi dah keluarkan keputusan, walau pun pending dengan bicara rayuan di peringkat Mahkamah Rayuan
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,519
Reaction score
1,097
Points
151
tn lau_kau, klu MCA didapati in a way bagi bantuan pada penceroboh penceroboh ni maksudnya secara directnya MCA ingkar perintah mahkamah dan melawan pendirian yg diambil oleh kerajaan negeri

ni sebab Mahkamah Tinggi dah keluarkan keputusan, walau pun pending dengan bicara rayuan di peringkat Mahkamah Rayuan
Permainan ada terang ada gelap....tu ja nk bgtau.....
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,605
Reaction score
1,905
Points
201
Cina dia pandai
Dia bahagikan tugas2

bab tanah haram, bg dap incaj
Bab skolah vernakular, kasi mca incaj hahah

kalau peniaga melayu bikin gerai kasi roboh terus, baru nak mencangkul tanam doyan masuk jel terus..tadak satu pun wakil melayu pi backing

bagi je lah tanah raub tu kat jakim buat projek lembu halal.. settle masalah :D
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
2,771
Reaction score
720
Points
81
Itu betul cmm, tp cmm kena fhm politik bangsa cina satu pihak buat kerja terang satu pihak akan buat diam2, depa bersatu klau melibatkan bangsa depa....tu kelebihan ahli politik bangsa cina gaduh kt luar bersatu kat hati, xrosakkn sesama depa.....sama jgk pengundi cina.....
Mca ni kalau tak setuju boleh keluar je dari bn ...... Ada berani ke?
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,605
Reaction score
1,905
Points
201
Sponsored Post
Top
Log in Register