Kisah Seram Lagi Benar Di Universiti, Asrama & Sekolah

CG Sponsors




dafisa

Fun Poster
Joined
Oct 18, 2010
Messages
170
Reaction score
1
Points
10
Kata Ina lagi kalau hantu raya selalunya Ina akan tercium bau hanyir darah yang kuat. Hantu raya ni selalunya ada kat perumahan orang atau kampung2 sbb dia dibela.

Pernah waktu Ina duduk di satu flat setiap kali balik kerja mlm mesti ada pocong dok tunggu kat tangga.. orang lain mmg tak nampak pun. Pocong ni kalau berbunyi mcm bunyi itik..kata ina lah. Tp dia buat tak reti je..lalu je lah sebelah pocong yg tgh duduk kat tangga tu.

Kiranya Ina ni sebab dah selalu terjumpa makhluk2 mcm ni dia pun dah jd hati kering.

Pernah diceritakan oleh seorang kwn Ina masa tu Ina buat praktikal kat satu opis kat Damansara. Waktu tu dlm pkl 7 lebih petang. Tiba2 Ina tendang2 kaki mcm menepis sesuatu sambil dia ckp "eh pegi main tpt lain lah..jgn kacau org nak buat kerja". Rupa rupanya ada 2 ekor toyol sudah bermain dgn kaki Ina..:-SS

Satu kejadian plak waktu sama tapi hari lain tiba2 ada bunyi ting tong loceng kat opis tu.. Kwn Ina ni pun nak bangun lah buka pintu tp Ina tak bagi. Katanya mana ada org nak dtg ptg2 ni. "Abis tu sapa yg dtg?" tanya kwn Ina. "Ko nak tau Sapa?" tanya Ina. "Pontianak"... :eek:

Tu psl kalau lepak2 dgn Ina ni malas nak buka citer2 misteri dgn dia..
 
Sponsored Post

isteri_aku

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,017
Reaction score
14
Points
25
kisah ni 2 tahun lepas...

Lokasi : Umah aku kat Cheras Perdana
Waktu : 4 Pagi
Jenis Jantu : :D Kak Pon

Malam tu dalam kul 11 aku klua lepak mamak dgn Member2 aku.

Lama tak jumpa, Sembang punya la lama...

Balik tu member aku hantar depan umah. Pastu dia bla.

Aku dok sorang je time tu coz Mak aku pegi buat Haji.

Bila dah masuk umah n mandi nak tido.

Aku tido bilik 1st, so ada tingkap n nampak la luar.

Tingkap bilik tu lebih kurang macamni...



Tiba2 ada bunyi 1 Angin kuat tapi sekejap je.

(Dalam hati aku : Mai dah bala apa ni...)

Aku dah baring dah time tu...

Pastu aku pegi kat tingkap tu, bukak yg belah atas punya. (atas, Bawah lain punat)

Terus sampai Kak Pon Landing depan umah.

Kak pon tu berdiri membelakangkan umah aku.

Aku time ni mcm tak percaya, dgn rambut panjang dia.

Gigil samapi nak lepas tgn dari Tingkap tak dapat! :((

Dengan Tingkap2 aku bunyi skali.

cuba tarik tgn tapi takleh... :((

Kak Pon tu Plak bercakap dgn Pokok Pisang depan Umah aku tu.

(Dlm Hati : **** punya Pontianak, Ckp dgn Pokok!) :eek:

Tiba2 kak Pon tu cakap jelas " Tggu ko kencing dulu, Baru aku pergi"

Aku dgr le, try tarik lagi tgn aku kt tingkap tu, terlepas.

Alhamdulillah. Masuk terus dalam selimut, Terus Tido.

Gila Gaban aku cuak time tu...
:eek::eek::eek::eek:

dah la dok sorang. :eek:


Ada lagi Jenis : Toyol, Jin Topekong, Pontianak 2, Jin Longkang, byk lagi. tapi kena amik masa free baru boleh karang....

Aku ni jenis yg Slalu nampak... So, mmg terkejut le.. lepas tu terus Zaaaasssss!
boleh tahan lawak citer ko ekk...tergelak aku baca :))

tp citer pnlina dengan adik dia tu mmg epic la...mcm citer antu korea plak boleh ikut sampai bandar :D
 

adisman

Active Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
1,043
Reaction score
106
Points
33
Masa: tgh mlm bwk ke pagi
Tempat: mrsm (ranking ke 10 dpd 10 pd tahun 90 an)
Mangsa: aku dan rakan sebaya

Ada dua cter yg aku alami sebenornye..tak silap aku la hari dan mlm yg sama...lama dah kisah ni..

Cternye mcm ni...mgu tu adalah mgu overnite...sumer pelajar dibenarkan balik rumah mula dari ptg jumaat sampai ptg ahad....so tinggallah kami yg jauh di perantauan nih...

Alahai dah kul 3 pagi...nanti sambung...jgn marah aaa...nanti kena jual..
 

samshul

Banned
Joined
Mar 15, 2013
Messages
1,880
Reaction score
1
Points
25
elok bonar la crite hantu masa2 3 pagi mcm ni..epic failed..
 

midi2020

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2012
Messages
4,494
Reaction score
4
Points
25
nak baca tapi takut plak tengah2 malam camni
 

NoobFTT

Banned
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,799
Reaction score
4
Points
25
sapa tau pasal crita keretapi malam mckk?? cer citerr :-?
 

zerodecibal

Super Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
5,547
Reaction score
5
Points
65
sapa tau citer hantu Joana di kampus usm penang tahun-tahun 90 an. just dengar dari senior2 budak akitek yg slalu buat kerja studio malam2.
 

northbioasli

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
5,551
Reaction score
107
Points
73
Tempat: Universiti Aku kat PJ (1995)
Mangsa: Kawan aku, Aida
Hantu:pontianak/langsuir

Cerita ni aku nak letakkan kat thread Lipas Penin sebenarnya tp takpe kita cerita kat sini dulu ok.

Waktu ni aku tengah buat matrikulasi kat Petaling Jaya, Selangor. Aku rasa korang taulah kat mana..dalam pusat matriks tu ada satu masjid.Masjid ni pulak bersebelahan jer dengan asrama sister (pompuanlah).

Bukan setakat benda2 seram, pelik @ aneh, flasher pun banyak kat situ. Tau flasher tu apa kan? Alah lelaki gila seks yg suka tunjuk anu dia tu! Sepatutnya asrama sister ni taklah seram sgt sbb terletak kat bandar jer tp kalau dah namanya asrama, aku rasa mmg takleh lari dari benda2 mistik ni.Cerita2 seram ni mmg banyak & boleh buat koleksi..takpe aku akan story satu persatu ok.

So, kalau yang nak tau mcm mana gambaran dalam matriks tu lebih kurang mcm ni. Matriks ni ada 3 pintu masuk, satu pintu masuk utama & dua lagi pintu masuk yg selalu sister guna, kira mcm shortcutlah. Yg 2 pintu masuk shortcut ni, satu masuk ikut tepi masjid & satu lagi ikut belakang asrama sisters. Kalau yg dah kantoi balik mlm2 lepas curfew tu slalunya kitaorg masuk ikut tepi masjid tu jer sbb gate dia tak pernah kunci..(bercakap dari pengalaman..ahaks).

Ok jap lagi aku sambung k..ada kerja jap.

Kami brothers lalu pagar tu ok jer...masjid ss 17 tu kan hihi...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register