Kisah Seram Lagi Benar Di Universiti, Asrama & Sekolah

CG Sponsors




nurkamar

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2009
Messages
458
Reaction score
3
Points
15
kisah saya sendiri.. pengalaman di komat upm 98 & k12 upm 2000.

dua dua kolej ni kira saya antara penghuni terawal. perasmi bilik le ;))

1)kisah komat.
final exam.masa tu tah pehal ntah ngantuk melampau, kul 9 dah terlelap. tup2 kul 1 pagi dormmate suruh bangun, kata ada budak histeria, suh ikut group *** baca yasin. tak fikir apa, naik le bilik budak tu & sakit hati je tau rupanya SEMUA yg kata group tu tak muncul pun dengan alasan pengetua kolej ada dlm bilik tu(aurat bukannye terbuka.haish!), tinggal le dormmate dia dok keliling.

saya ni buat2 berani terus jadi pandai tetiba g pegang ibu jari kaki dia & baca ayat kursi & 3 qul. dia meraung & pastu terus merapu marah. tataule apa jadi pastu... yang saya masih ingat dia kata kak, 'perempuan' tu kata dia nak lalu belakang akak. masa tu tgk pengetua tersengih sengih gelakkan 'lakonan' kitorang ni. tapi yang pengetua tak tau, masa dia kata 'benda' tu nak lalu, memang boleh rasa sejuk dari belah kiri badan terus keluar ke belah kanan.. cam ada ais masuk keluar badan & last budak tu kata, hantu tu duduk kat pokok rambutan kat belakang blok dia & warning saya kata siap dia akan balas dendam sebab keluarkan dia dari badan budak tu.

2) kisah k12.

saya memang suka jemur kain memalam. bukan apa, dapat tempat yang ok-jauh dari kene siram dari penghuni ba**ang tapi well educated. masa sesuai adalah kul 12-1 pagi.

satu malam tu, cam biasa g port biasa, tempat jemuran antara blok p4 & p5, ngadap dusun. tengah syok menjemur tetiba ras cam ad aornag berdiri kat sebelah. sekali toleh, perempuan membelakangkan saya, rambut rebang, paras lutut yang agak tebal(mmg lawa rambut dia). rasa nak pengsan sebab dan dan pulak dia boleh toleh kat saya sambil tersengih.

rupanya budak perempuan tgh gayut ngan buah hati guna hp.

tapi, masalahnya, pastu dia takde. & pernah gak cuba cari & sorang pun kata takde penghuni 2 blok ni yang rambut gitu.
sape dia? ntah le, harap manusia.kalu bukan, syukur le dia takat sengih je masa tu. hmmmm
 
Sponsored Post

virus21

Fun Poster
Joined
May 25, 2011
Messages
237
Reaction score
0
Points
10
Ada tak bekas student Sek.Men.Teknik Selangor Sg.Buloh?
sekolah tepi jalan yg menghala ke KL tu bekas tapak kubur komunis
zaman dulu2. Pernah 1 malam tu,ramai student2 hostel nampak askar-askar komunis tengah kawat pegang senapang,hostel kena kosongkan esoknya.
Sape2 yang bekas student sekolah tu,share la pengalaman korang.
Sekolah tu memang berhantu. Masuk!! Masuk! :eek: :eek:
 

miexkronic

Fun Poster
Joined
Jul 31, 2011
Messages
380
Reaction score
0
Points
10
Ada tak bekas student Sek.Men.Teknik Selangor Sg.Buloh?
sekolah tepi jalan yg menghala ke KL tu bekas tapak kubur komunis
zaman dulu2. Pernah 1 malam tu,ramai student2 hostel nampak askar-askar komunis tengah kawat pegang senapang,hostel kena kosongkan esoknya.
Sape2 yang bekas student sekolah tu,share la pengalaman korang.
Sekolah tu memang berhantu. Masuk!! Masuk! :eek: :eek:
msuk masuk...:D:D
 

xyter

Freshie
Joined
Jan 23, 2013
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Ni cerita aku masa tengah2 bosan baik menaip. huhu

Masa: dalam tahun 2006 kot
Tempat: Sekolah asrama di Cheras
Mangsa: senior perempuan

Aku ni tak ada la tahu banyak sangat cerita hantu sebab aku sendiri tak pernah mengalami kejadian2 yang melibatkan hantu ni. Hantu ni pun sebenarnya jin dan syaitan yang cuba mengganggu manusia. Kalau kita yakin dengan kuasa Allah insyaAllah benda2 ni susah nak beri kesan kat kita. Berbalik kat cerita aku ni, cerita ni pun bukan aku yang alami. Dengar cerita budak sekolah aku masa aku form 5. Aku pun tak ingat sapa yang cerita ni tapi butir2 cerita ni ingat la sikit2.
Cerita ni pun bukan kawan aku tu yang kena tapi senior. Kalau dia tipu aku maknanya akupun tipu korang la ni. Hehe. Cerita dia macam ni, masa tu senja2 dah nak masuk Maghrib. Macam biasa la budak2 asrama tengah siap2 nak turun surau sembahyang Maghrib. Hampir semua orang dah tinggalkan asrama sebab pegi surau. Surau tu terletak kat tingkat bawah blok asrama lelaki. Memang tiap2 hari la budak2 perempuan kena lalu asrama lelaki masa nak ke surau.
Masa tu senior ni tengah period. Tak join la budak2 lain pegi surau. Masa semua budak dah pegi surau dia baru nak mandi. Sambil mandi tu dia basuh la baju sekali alang2 kan sementara tunggu budak lain balik dari surau. Sebelum tu biar aku cerita macam mana keadaan tandas asrama sekolah aku ni. Dalam tandas tu kat tengah2 ada macam dinding untuk cermin. Kawasan belah kiri dinding tempat shower pastu belah kanan jamban. Tepi2 tempat shower tu ada la tempat basuh baju yang muat untuk dua orang.
Senior ni masuk la kat tempat shower. Dia membasuh kat dalam shower je senang sekali dengan mandi. Part ni yang aku tak faham sangat. Kawan aku ni cakap senior tu tengah basuh pad masa tu. Aku ni lelaki mana la tau kenapa dia basuh pad tu. Aku ingatkan dah pakai terus buang je. Apsal nak basuh gak kan. Wanita2 tahu la kot kenapa basuh mungkin nak pakai balik ke. Haha.. gurau2… Masa tengah focus basuh pad ni tiba2 ada orang ketuk pintu. Senior ni pelik la kan sapa pulak yang ketuk pintu masa ni padahal semua orang dah pegi surau. Kalau ada yang memang tengah mandi pun takkan la sampai nak ketuk2 banyak lagi shower lain yang kosong.
Aku tak tau sangat pasal ni sebab untuk asrama lelaki kitorang punya shower tak pakai pintu. Pakai langsir plastik je. Budak2 perempuan je kot ada pintu. Berbalik kepada cerita tadi, aku bagi nama senior ni Amira la ye sebab tak ingat nama. Senior ni mula2 senyap je la buat tak tahu siapa yang ketuk2 tu. Sekali dia panggil ‘Amira, Amira’, sambil ketuk. Si Amira ni tak menyahut lagi sebab dia nak kepastian sebab kalau urgent mesti suara tu bagitau sebab apa dia ketuk2. Nak pinjam sabun ke, ubat gigi ke.
Lepas dah lama Amira ni senyap dah tak ada dah orang ketuk. Amira ni pun satu bukannya nak menyahut. Dia punya cuak rasanya yelah dah la dia sorang2 dalam toilet tu pastu ada pulak orang ketuk2. Lepas dah lama senyap Amira ni lega la sikit dalam hati pastu sambung lah keje dia yang tengah basuh pad tu. Sekali ada orang ketuk lagi pastu dia cakap ‘awak tengah basuh benda tu ye? Mintak sikit boleh?’. Pergh mau tak gugur jantung s Amira ni. Dalam hati mesti cuak gila. Mesti tengah pucat2 la masa tu. Muka putih macam kena Clorox. Benda apa pulak nak mintak pad ni. Sah2 tu bukan student lain.
Sebab Amirah ni senyap benda tu jadi marah kot. Dia ketuk pintu kuat2. Mau nak tercabut pintu tu. Pastu tiba2 suara dia jadi garau, jerit2 dalam toilet tu. Amirah ni ternampak la kat lubang belah bawah pintu shower tu makhluk warna hijau. Tak berani dia nak keluar. Secara tiba2 pulak semua shower kat toilet tu semua terbuka. Makin cuak la Amira ni. Dia yang tak tahu nak buat apa2 jerit kuat2. Sekuat hati. Pastu tiba2 semua shower tertutup sendiri pastu benda yang ketuk tu dah tak ada dah. Lepas tengok keadaan macam dah reda senior ni cuba keluar dari lintang pukang balik dorm dengan basah kuyup. Mesti member2 dia pelik tengok dia lari2 macam tu dari toilet. Kalau kena kat aku pun seram jadinya.
Tapi tu lah perempuan ni kena jaga kebersihan. Pad tu jangan buang merata, buang elok2 jangan bersepah2. Sebab ada ‘benda’ suka makan benda tu. Huhu. Part tu aku tak sure. Haha.. Tu je la cerita yang rasa lain sikit member aku pernah cerita. Cerita lain macam dah biasa dengar kat asrama lain. Macam cerita hantu locker, hantu gosok gigi pakai pencukur, pocong tak tembus dinding sebab keras. Cerita2 camtu la yang biasa dengar kat asrama. Ok2 ni je satu cerita dari aku. Tak berapa nak seram sebab aku tak biasa menulis ni. Tak sesuspen kawan aku cerita. hehe
 

adrawza

Super Active Member
Joined
Mar 15, 2006
Messages
6,475
Reaction score
23
Points
65
Aki ada gak cerita seram..tapi malas nak tulis..:)):))
 

dafisa

Fun Poster
Joined
Oct 18, 2010
Messages
170
Reaction score
1
Points
10
Assalamualaikum semua... Maaf sebab dah lama tak ke udara. Almaklum lah sy tersangat sibuk menguruskan bisnes & juga keluarga.

Terima kasih pada semua yang telah menyumbangkan cerita sepanjang ketiadaan sy..
 

dafisa

Fun Poster
Joined
Oct 18, 2010
Messages
170
Reaction score
1
Points
10
Okay untuk mengubati kerinduan semua ini ada satu cerita..berlaku pada sahabat sy sewaktu beliau belajar di UITM Pahang.

Ceritanya begini. Kwn sy ni namanya Ina. Ina ni ada kelebihan boleh melihat benda2 ghaib. Sebenarnya byk kisah Ina ni tp yg paling seram rasanya berlaku sewaktu beliau menuntut di Pahang ni lah. Waktu tu Ina menyewa di luar kampus. Kiranya dia kena berulang alik untuk ke kampus.

Satu hari tu, lebih kurang pukul 12 tengahari...ye diulangi 12 tghari. Ina waktu tu nak balik ke rumah lps abis kelas. Rumah sewa Ina ni agak jauh ke dlm kampung. Lepas bas turunkan di simpang jalan dia kena berjalan kaki masuk ke dlm kampung. Sebelum sampai ke rumah Ina mesti melalui satu jambatan kecil di kg tu.

Daripada jauh Ina dah nampak ada satu perempuan sedang berdiri di tgh2 jambatan. Mulanya Ina biasa je tp apabila dah hampir baru dia perasan yg perempuan ni lain mcm je. Kiranya Ina dah tau lah perempuan ni bkn manusia. Dia pun tengok dgn ekor mata je perempuan tu. Minah tu basah kuyup dari kepala sampai la ke kaki. Baju dia warna kuning lusuh. Rambut paras melepasi bahu. Muka pucat & tunduk pandang ke bawah je.Tak pakai selipar mahupun kasut. Air menitik nitik dari badan minah ni..tak berhenti henti airnya mcm baru lepas mandi gitu. Airnya mengalir ke jalan raya tempat Ina berjalan tp Ina seboleh boleh mengelak dari terkena atau terpijak air dari badan minah tu. Kata Ina kalau terkena atau terpijak mahkluk atau roh tu akan ikut kita balik.

So, dipendekkan cerita Ina pun buat dunno je kat minah ni and terus jalan je. Tapi dari ekor mata nya Ina nampak perempuan ni mcm mengekori dia..Ina pun berhenti. Dia tanya "Naper ko ikut aku?" Pompuan tu jawab tanpa angkat muka pun "tolong saya.."
Dari percakapan tu Ina tau lah yg roh tu milik seorang pompuan cina.

Ina pun cakap yg dia tak boleh tolong sbb dia dari dunia yang berlainan. Amoi tu merayu rayu jgk minta tolong tp Ina berkeras ckp tak boleh. Akhirnya hantu amoi tu mengalah jgk..menangis2 hantu tu..sian jgk. Lagi2 lps dgr cerita Ina mengenai pompuan tu.

Rupanya dia mati bunuh diri terjun dari sungai tu. Mayat dia sampai sudah tak dijumpai so roh dia mcm tak aman la gitu. Sebab tu lah td dia basah kuyup sebab dia mati dalam air..

Ina mmg tak de daya nak tolong setiap roh yg dia jumpa..cuma boleh mendoakan semoga roh2 ni aman & tenang disana. Dia sendiri pun takut dgn kebolehan yg dia ada tp apakan daya. Alah bisa tegal biasa. Dah selalu sgt ternampak walalupun seram tp buat2 tak nampak sudah..:D

Dah lama tak menulis ni mcm dah hilang skill la pulak..hehe:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register